Mallar & avtal – en del av Chef Premium

Chef Premium är en del av Chef.se med exklusivt innehåll endast för dig som prenumerant.

Här har vi samlat en rad smarta genvägar för att hjälpa och inspirera dig som chef. Här finns verktyg och tjänster för att hitta de effektivaste sätten att jobba. Och de snabbaste vägarna dit.

Du som är prenumerant på Chef har direkt tillgång till Chef Premium – logga in eller skapa konto för att få tillgång direkt.

> Är du inte prenumerant än? 

Välkommen till Mallar & Avtal

Här hittar du många uppdaterade mallar och avtal du behöver för att göra ditt dagliga arbete som chef enklare – ifyllningsbara direkt på skärmen och utformade i samarbete med Chefs juridiske expert. 

Oavsett vad du behöver hjälp med – att anställa, avskeda, ge en skriftlig varning, planera semester eller ge ett betyg – så säkerställer våra dokument att allting går rätt till.

Mallarna som vi erbjuder genom Chef Premium (endast för dig som Chef-prenumerant) är utformade i samarbete med juristen Magnus Kendel, tidigare chefsförhandlare på Almega.

Du får allt det här: 

  • Alla mallar du behöver – ifyllningsbara direkt på skärmen
  • Relaterade guider och utvalda artiklar i ämnet
  • Anvisningar för hur du fyller i mallen
  • Checklistor: tips för respektive mall
desk
Mallar & avtal Publicerat 10 okt 2017

Mall: Ansökan om tjänstledighet

Vill du eller någon av dina medarbetare checka ut ett tag? Då måste du/de ansöka om tjänstledighet. Här är en användbar mall att ge till arbetsgivaren, samt ingående anvisningar från juristen Magnus Kendel om giltiga skäl för tjänstledighet.

anstalla
Mallar & avtal Publicerat 10 okt 2017

Mall: Anställning

Det finns många aspekter att begrunda när du tecknar ett anställningsavtal. Här kan du ladda ned eller fylla i 2 avtal för nyanställning – med eller utan kollektivavtal. Du får också tillgång till juristen Magnus Kendels anvisningar för vad som gäller vid nyanställning.

varning-2
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Varning

Som chef kan du behöva utfärda en varning, erinran eller skriftlig tillrättavisning. Här är en mall för skriftlig varning, som du kan ladda ned eller fyll i direkt på skärmen, samt viktiga anvisningar för dig som ska fylla i mallen.

psykohalsa-3
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Uppsägning – arbetsbrist

Vid uppsägning måste arbetsgivaren följa några viktiga steg. Här är två olika mallar för uppsägning av arbetsbrist, som du kan ladda ned eller fylla i direkt på skärmen, samt viktiga anvisningar. Du får även en checklista för de åtgärder du behöver vidta i samband med uppsägning.

trafik-ljus-stopp-rekrytering-nobbad-karriar
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Uppsägning – personliga skäl

Vid uppsägning måste arbetsgivaren följa några viktiga steg. Här hittar du tre separata mallar för uppsägning av personliga skäl, som du kan ladda ned eller fylla i direkt på skärmen, samt viktiga anvisningar. Du får även en checklista för de åtgärder du behöver vidta i samband med uppsägning.

hander
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Uppgift om nära anhörig

Om något händer på arbetsplatsen behöver du ha uppgifter till nära anhöriga. Här är en mall som du kan skriva ut eller fylla i direkt på skärmen.

klocka-4
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Tidsbegränsad anställning upphör

Nedladdningsbar och/eller ifyllningsbar mall för arbetsgivare, giltig för när tidsbegränsad anställning upphör. Du får även en genomgång av LAS-reglerna kring hur en tidsbegränsad anställning och en provanställning kan upphöra.

stol-hav-sommar-metoder-kommunicera-2
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Semesterförläggning

Semesterlagen innehåller tre förmåner: Semesterledighet, semesterlön och semesterersättning. Här finns 2 mallar för fråga om, samt besked om, semesterläggning, samt juristen Magnus Kendels anvisningar. Du får också en checklista för vad du behöver tänka på vid förläggning.

sjukjobba
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Förstadagsintyg

För att få rätt till sjuklön kan du behöva ett förstadagsintyg. Med Chef Premium ingår en mall som enkelt går att ladda ner. Du får också anvisningar för vad som gäller inom ramen för några vanliga kollektivavtal.

semester-stol-strand-metoder-chefsrollen-led-teamet
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Ansökan om semester

Ledigheten hägrar. Men först är du skyldig att ansöka om semester. Här är en enkel mall för dig som har tillgång till Chef Premium, samt anvisningar om vad som gäller för dig som förlägger semestern.

kids
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Ansökan om föräldraledighet

En arbetstagare har rätt till föräldraledighet för vård av barn och tillfällig vård av barn. Här kan du ladda ned en mall för ansökan om föräldraledighet och läsa Magnus Kendels klargörande om när rätt till föräldraledighet föreligger.

betyg-2
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Anställningsintyg och betyg

När en anställd slutar ska arbetsgivaren utfärda ett intyg eller ett betyg om arbetstagaren begär det. Här hittar du 2 mallar för anställningsintyg och betyg, samt juristen Magnus Kendels checklista för vilka beståndsdelar som bör ingå i ett intyg.

metoder-led-dig-sjalv-man-stad-utsikt
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Anställning upphör

En anställning kan upphöra på många sätt. Här finns 4 mallar att fylla i online, för när anställning upphör på grund av egen uppsägning, pensionsavgång, avgång med hel sjukersättning eller när anställningen överges. Du får också tillgång till anvisningar för respektive typ av uppsägning.