En vy över vattnet och Reykjavik.
En vy över Reykjavik.

Lyckade försök med kortare arbetstid på Island

Island har gjort två stora försök med förkortad arbetstid som enligt forskare har varit mycket framgångsrika. De visar bland annat att produktiviteten på arbetsplatserna ökade eller bibehölls samtidigt som de anställda blev mindre stressade och mådde bättre.

Chef har tidigare skrivit om olika försök som gjorts med förkortad arbetstid och nu kan vi rapportera om ännu ett exempel, den här gången från Island. Där har två stora försök med en kortare arbetsvecka gjorts, rapporterar CNN Business. 2 500 personer som arbetade inom den offentliga sektorn deltog i försöken, som hölls av Reykjavik stad och den isländska regeringen, mellan år 2015 och 2019. Deltagarna, varav många tidigare hade arbetat 40 timmar i veckan, arbetade då 35 till 36 timmar i veckan utan att få lönen sänkt.

Resultaten visar att de anställdas välmående ökade på flera plan. De blev mindre stressade och utbrändheten minskade, samtidigt som hälsan och balansen mellan arbete och fritid förbättrades. 

Målen med försöken var att bibehålla eller öka produktiviteten samtidigt som man förbättrade balansen mellan arbete och fritid för de anställda. En rapport som den brittiska tankesmedjan Autonomy och Alda, den isländska föreningen för hållbar demokrati, har gjort om försöken visar att det fungerade. Produktiviteten på arbetsplatserna antingen bibehölls eller förbättrades.
En person som ser mycket trött ut hänger över en dator. En klocka syns till höger i bilden.

Läs också: Livsfarligt jobba mer än 55 timmar

Försöken gjordes på olika arbetsplatser, bland annat förskolor, sjukhus och inom socialtjänsten. För att kunna bibehålla eller höja nivå av produktivitet och service hade både anställda och chefer gjort olika förändringar för att kunna arbeta mer effektivt. Några deltagare berättade till exempel att de hade slutat ta långa fikapauser för att kunna fokusera mer på arbetet, skriver Washington Post.

Efter försöken har isländska fackföreningar förhandlat fram kortare arbetstid för tiotusentals av sina medlemmar landet över. Nu har runt 86 procent av Islands arbetsföra befolkning fått antingen förkortad arbetstid eller rätten att förkorta den, enligt Autonomy och Alda.

Finns det några kritiska röster? Daiga Kamerade, docent inom arbete och välmående på det brittiska universitet i Salford, säger dock till CNN att även om resultaten är uppmuntrande kan de ha påverkats av att de utförts inom den offentliga sektorn, som kan ha bättre arbetsförhållanden än den privata sektorn.

Lugn kvinna till vänster, två datorer till höger

Läs också: 4-dagarsvecka ökade Microsofts produktivitet – med 40 procent

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.
Arbetsmiljö

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.
Arbetsmiljö

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor hos oss”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

En grupp personer i en hiss och en bild på Charlotte Forssander.
Arbetsmiljö

Ja, du har rätt att bara anställa fullvaccinerade (så länge du inte diskriminerar)

I onsdags slopades pandemirestriktionerna och det är okej att återvända till kontoret. Vad innebär det för dig som chef och för dina medarbetare? Chef frågade arbetsrättsexperten Charlotte Forssander, advokat på Forssander Sonander Advokat AB.

Illustration.
Arbetsmiljö

Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

Sveriges chefer är säkra på sin sak: Allt blir annorlunda efter pandemin. Att infinna sig på kontoret fem dagar i veckan är det inte längre tal om, visar Chefs undersökning. ”Det blir ett helt nytt sätt att tänka”, säger Jeanette Hjortsberg, divisionschef inom Region Dalarna som nu även låter läkarna jobba på distans.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.