Kontorslandskap

Ny studie: Kontorsmiljön avgörande för motivationen

Om du som chef känner oro över hur dina medarbetare ska hålla motivationen vid liv när det är dags att gå tillbaka till kontoret är du inte ensam. Var tredje medarbetare mellan 35 och 49 år tvivlar nämligen på att arbetsgivarna kommer kunna skapa motivationen för att de ska komma in till kontoret. Det visar undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av MER Arkitekter.

I Sifos undersökning ställs frågan till medarbetare om deras inställning till kontorsarbete i och med att restriktionerna slopades den 29 september 2021. Det visar sig att det är fler faktorer än den klassiska lönefrågan som kan ha motivationshöjande effekt.

Niklas Larsén som är vd på MER Arkitekter lyfter fram att det å ena sidan finns personer som ser fram emot att träffa fler kollegor fysiskt samtidigt som det å andra sidan finns personer som blivit väldigt förtjusta i att kunna kombinera vardagspusslet med arbetsfokus.

”Det är tydligt att många undrar hur arbetsgivaren kommer att skapa motivation nog för att ta sig från hemmakontoret. Det vi ser är en oro från båda håll: “hur ska min arbetsgivare se till att jag är motiverad och kan utföra mitt jobb”, respektive ’hur ska vi kunna behålla talangerna?’ ”, säger Larsén.

En kvinnlig läkare iförd munskydd tittar ut genom ett fönster och ser stressad ut.

Läs också: Ny rapport: Arbetsmiljön orsakar långtids­sjukskrivningar

När kontorsarbetare och tjänstemän fick svara på frågan ”Vad skulle göra dig (ännu) mer motiverad att arbeta från kontoret?” gavs öppna svar. Omkring 46 procent valde att svara ingenting eller att inte svara alls på frågan. Men av övriga respondenter uppgav (595 personer) 27 procent att de skulle bli mer motiverade av ett bättre utformat kontor. Bara 2 procent uppgav att högre lön skulle motivera mer, och 1 procent uppgav att de skulle bli mer motiverade om de fick ta med sig sin hund. Svar som kan vara överraskande för arbetsgivare menar Niklas Larsén.

”Organisationer tror ofta att det enda som kan motivera personal är högre löner och fler förmåner, men undersökningen visar att de flesta bara vill ha ett fungerande och motiverande kontor”, säger han.

Hemmakontor med dator, lampa, kaffekopp, krukväxt oxh utsikt

Läs också: Det här ansvarar du för som chef – i hemmajobbarnas arbetsmiljö

Aspekter som kan spela roll enligt Larsén är oro för trängsel, att det inte finns rätt teknik, plats att hålla digitala möten utan att behöva sitta med datorn i knät i en telefonhytt, men också en oro för att kunna arbeta ostört.

”Om inte arbetsgivaren tar sitt ansvar här kommer det att uppstå en krock mellan arbetsgivare och anställda”, säger han och hoppas att fler ska värdera kontorsmiljön som ett affärskritiskt verktyg.

”Kontorsmiljön betyder mer än att inhysa folk eller att ha ett coolt fikarum. Organisationer och ledare måste nu skapa motiverande miljöer där människor vill och framför allt kan jobba efter de nya förhållandena”.

Utdrag från undersökningen som gjordes 13-20 september 2021

  • 4 av 10 (38%) anger att arbetsgivaren kan ha svårt att anpassa kontorsmiljön efter nya behov
  • Var tredje person mellan 35 och 49 år (34%) tror att arbetsgivarna kommer ha svårt att skapa motivation för att de ska komma in till kontoret
  • 4 av 10 18–34-åringar (42%) tror att arbetsgivarna kommer ha svårigheter att anpassa kontorsmiljön framöver.
  • Äldre har större tillförsikt än yngre inför kontorsåtergången
  • 2 av 10 unga (19%) har lågt förtroende till att arbetsgivaren löser återgången på ett bra sätt.
  • På frågan ”Vad skulle göra dig (ännu) mer motiverad att arbeta från kontoret?” gavs öppna svar. Omkring 46% valde att inte svara alls på frågan men av övriga respondenter (595 personer) uppgav 27% att de skulle bli mer motiverade av ett bättre utformat kontor. Bara 1% uppger att de skulle bli mer motiverade om de fick ta med sig sin hund.
chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

henrik-hammarstro%cc%88m
Arbetsmiljö

It-cheferna jobbar över 250 timmar per år

Sex hela arbetsveckor, lika mycket som en hel semester. It-cheferna på privata företag har 250 övertidstimmar per år. En tuff verklighet då det ställs allt högre krav på säkerheten. Kantar Sifos undersökning gjord i samarbete med GlobalConnect visar att it-cheferna som inte sitter i ledningsgrupper är värst drabbade.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Johan Holm
Arbetsmiljö

Dålig arbetsmiljö utan rättslig påföljd

De arbetsrättsliga kraven kring den psykosociala arbetsmiljön har inte hängt med i utvecklingen. Än så länge finns det bara domar för olyckor, och inga för arbetssjukdomar. Det konstaterar forskaren Johan Holm i en avhandling.

forskning_intervjuperson
Arbetsmiljö

Forskning: Därför lär du dig mer av att misslyckas

En stark positivitetskultur är för många organisationer en självklarhet. Men hyllandet av framgång kan stå i vägen för innovation, menar två forskare som pekar på misslyckanden som en bättre källa till lärande. 

Medarbetare som sjunger i kontorslandskapet
Arbetsmiljö

Detta stör vi oss på mest hos kollegan

Mänskliga relationer är svårt, och friktionsytorna på en arbetsplats kan innebära närmast oändliga möjligheter till irritation. Men det är varken onödiga mejl, kvarglömda kaffekoppar eller högljutt telefonerande som orsakar det värsta skavet kontorskolleger emellan, visar en undersökning från Blocket Jobb.

hybridjobb
Arbetsmiljö

Chefer och anställda oeniga om hybridjobb

Delar du och dina anställda samma syn på hur fördelningen av arbete på kontoret och annan plats ska se ut? En ny rapport från Microsoft visar att majoritet av de anställda föredrar den flexibilitet som följer med hybridarbetet men bland 50 procent av cheferna planeras det för en återgång till kontoren på heltid i takt med att covidpandemin klingar av.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
naturwebben
Arbetsmiljö

Ljuden som ska locka tillbaka medarbetarna

Hur ska kontoret bli den mer attraktiva arbetsmiljön för medarbetarna när flexibiliteten bjuder på fler valmöjligheter? I arbetet att locka tillbaka personalen till kontoret använder sig nu amerikanska företag från insikter som kommer från tidigare forskning: att rätt nivå av ljud kan förbättra arbetsprestationen.