Datum: 22 mars 2018

Tid: 09.00–12.00 (frukost och registrering från 8.30).

Plats: 7A Centralen (Vasagatan 7) Stockholm.

Ord pris: 2 995 sek ex. moms. I priset ingår frukost, seminarium, skriftligt sammanfattat material, lunchsmörgås. För mer information: evenemang@chef.se

Säkra din plats nu!

Så säkrar du din arbetsplats mot sexuella trakasserier

Hösten har präglats av berättelser om sexuella trakasserier i många branscher. Nu behöver vi alla förhindra att nya fall uppstår. Du som chef har ett viktigt ansvar för att skapa en trygg arbetsmiljö där ingen blir utsatt för kränkande särbehandling eller sexuella trakasserier.

Under ett seminarium går vi igenom vilket ansvar chefen har enligt lagen och vilka verktyg du kan använda för att upptäcka och hantera missförhållanden. Säkra din arbetsplats, så kan du känna dig trygg med att du gjort det som krävs.

Under seminariet går vi igenom:

 Lagen: Vi tittar på de mest relevanta delarna i diskrimineringslagen och arbetsmiljölagen
 Verktyg: Exempel på policys och rutiner.
 Processer: När larmet kommer. Samarbete med fack och skyddsombud.
 Exempel: Vi tar upp konkreta fall och beskriver bästa sättet att hantera dem.

Du får ett skriftligt kompendium med dig som blir en grund för arbetet på din arbetsplats.

Dags att agera!

”Det här är den viktigaste ledarskapsfrågan just nu. Vi som är chefer kan nu inte längre säga att vi inget visste. Nu vet vi och nu måste vi agera.”  Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef.

I spåren av #MeToo har Chef gjort en undersökning bland svenska chefer om deras erfarenhet av sexuella trakasserier på jobbet. Resultatet visar att 27 procent, alltså knappt en tredjedel, inte har verktygen för att hantera situationen när en medarbetare gör en anmälan.

Läs undersökningen här

Hör våra spännande talare

Johanna Lundin, vd och grundare på Equalate

Johanna Lundin är flerfaldigt prisbelönt jämställdhetsexpert med över tio års erfarenhet av att stötta organisationer, myndigheter och företag i deras jämställdhetsintegrering och likabehandlingsuppdrag. Hon har utvecklat en mångfaldsdiplomering och medverkat som jämställdhetsexpert i flertalet ESF-projekt. Equalate har stor erfarenhet av att leda organisationsutveckling inom jämställdhet, mångfald och inkludering.

Fler talare presenteras inom kort.