Bästa svaret på vanligaste intervjufrågan

”Varför har du sökt det här jobbet?” är en vanlig fråga vid anställningsintervjuer. Så formulerar du ett perfekt svar.

Hållbarhet
Text:
Publicerad

Om du någon gång har varit på en anställningsintervju har du garanterat fått frågan om varför du sökt jobbet. Men att ge ett bra svar på det kan vara lättare sagt än gjort. Här är en fyrstegsmodell som gör det enkelt att formulera ett träffsäkert svar, enligt karriärråd­givaren Mary Hope:

1. Berätta vad du gillar med företaget.

2. Beskriv vilka ut­maningar du tycker att rollen innebär.

3. Ge några exempel på tidigare utmaningar som du har ställts inför.

4. Fundera på varför företaget inte skulle vilja anställa dig, och bemöt sedan dessa invändningar.

Ett sådant svar skulle exempelvis kunna for­muleras som i den här illustrationen:

”Jag har stor respekt för det fokus på hållbarhet som Företaget AB har visat på senare år. Med de utmaningar ni står inför är jag med­veten om att ni behöver en uthållig och envis person. När jag sjösatte Projekt X på mitt förra jobb tog det år innan vi nådde bra resultat, men det blev väldigt lönsamt i slutändan. Jag har visser­ligen inte arbetat med hållbarhetsfrågor förut, men det viktigaste är att brinna för ämnet och det tror jag att mitt engagemang i WHF visar att jag gör.” 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden