callefleurjanneandersson
Foto (th): Jessica Gow/TT

Janne Andersson och konsten att leva sina värderingar

Ledarskap handlar om att leva som man lär. Att hävda att man har starka värderingar räcker inte långt när verkligheten avspeglar något annat, skriver Chefs Calle Fleur.

Svensk herrfotboll genomgår ett generationsskifte av sällan skådat slag. Ut med det gamla, in med det nya. 30-nånting-åriga spelare med namn som Berg och ”Granen” ska ersättas av spelare som heter Kulusevski och Isak. Stabilitet och beprövad erfarenhet ställs mot rå, bländande talang. Men i kritikernas ögon har frågan blivit så mycket större. Nu handlar det inte bara om bollkontroll. Nu ställs svenskhet mot mångfald.

Efter 0-1-matchen mot Frankrike i lördags fick Juventus megatalang Dejan Kulusevski bara 20 minuters speltid medan Sebastian Larsson, mittfältare i ett AIK som kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan, fick trä på sig kaptensbindeln. Alexander Isak var inte ens uttagen i truppen – på grund av skada – men det blev förstås gatlopp i sociala medier ändå. ”Jag förstår inte hur den äckliga rasisten Janne Andersson får vara tränare för svenska landslaget”, skriver någon. ”Snälla Janne se dem två som svenskar”, vädjar någon annan.

Stämningen blev inte direkt bättre av att en viss Zlatan Ibrahimovic öppnade Twitter-appen och skrev: ”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll.”

I söndags placerade sig Janne Andersson därför vid presspodiet för att få tyst på det han själv kallar ”brus efter senaste matchen”, men som på senare år har blivit en återkommande och alltmer besvärande fråga om mångfald i landslaget. Stadig och lugn som en stenstod fick Andersson återigen förklara att han bara försöker ta ut bästa laget, att han inte kan påverka att andra har åsikter om hans jobb. Men det råder ingen tvekan om att han blir frustrerad och ledsen över anklagelserna om att han föredrar spelare med svenskklingande namn.

Janne Andersson brukar beskriva sig som en känslomänniska. Värderingsstyrd. Och i de värderingarna finns inte en gnutta främlingsfientlighet eller mångfaldsmotstånd. Detta försäkrar Janne Andersson gång på gång – på scen, i intervjuer och i böcker (i september släpps Anderssons bok ”Att bygga ett lag”). Chefs cheftest bekräftar bilden. Janne bygger relationer, lyssnar, motiverar. Gillar att bygga vidare på gruppens olikheter.

Resultaten talar för sig själva. SM-guld i Halmstad och Norrköping. Kvartsfinal i VM och EM-slutspel med landslaget.

Å andra sidan kan man titta på det ledarteam Andersson har byggt upp runt omkring sig i landslaget. Bert. Stefan. Peter. Maths. Christoffer. Paul. Roger. Lasse. Tom. Och ett åldrande gäng spelare som hjälpt Janne till framgångarna, men enligt kritikerna mest lever på gamla meriter och hindrar yngre spelare med utländsk bakgrund att slå igenom. Kulusevski kallade beslutet att inte starta honom för en ”chock”. Och bara under de senaste veckorna har de unga talangerna Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic och Robin Tihi gått ut och meddelat att de valt att spela för Bosniens respektive Finlands landslag istället för det svenska.

”Janne Andersson tar självklart ut de spelare han tycker är bäst men det börjar bli hög tid att han inser att det inte är ett vanligt idrottslag han har. Landets största lag i världens största sport har ett signal- och symbolvärde som inget annat i svensk idrott. (…) Någon gång kanske Janne Andersson också förstår det”, skrev DN-journalisten Johan Esk i en krönika häromdagen.

Ledarskap handlar om att leva som man lär. Att hävda att man har starka värderingar räcker inte långt när verkligheten avspeglar något annat, i alla fall inte i de blixtsnabbt obarmhärtiga sociala medie-domstolarna. Snart kanske det inte heller räcker på fotbollsplanen.

/Calle Fleur, vice vd på Chef

janne1-2

Läs också: Cheftest: Janne Andersson, förbundskapten

janne-3

Läs också: Janne Andersson: ”3 ledarfokus ska göra Sverige världsbäst”

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Motgiftet finns i var och en av oss”

”Jag vill tro att motgiftet för de skräckexempel på ledare vi just nu ser finns i var och en av oss och i de handlingar vi väljer att utföra varje dag”, skriver Chefs vd Cissi Elwin i sin senaste krönika. 
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Fanny Widman
Krönikor

Fanny Widman: ”Sluta snacka värderingar – börja leva dem!”

”Att en pr-byrå eller managementkonsult tar fram tre värdeord och trycker upp roll-ups med ledar- och medarbetarkriterier får sällan någon större effekt”, skriver Chefs krönikör Fanny Widman. 
Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Den gamla goda tiden kommer inte tillbaka”

”Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som: 'Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar'”, skriver Chefs krönikör Siri Wikander.
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Vad är antirasistiskt ledarskap?”

”Som vit chef är det så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja", skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag tycker att det är svårt att leda en verksamhet från mitt vardagsrum”

”Jag längtar ihjäl mig efter mina kolleger, efter pulsen som uppstår när många människor samlas. Jag missar så mycket när jag bara pratar med folk i telefonen eller möter deras överkroppar på skärmen”, skriver Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin i sin nya krönika.
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. "Fysiska möten suger kraften ur mig!"