Jan Carlzon.

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

Jan Carlzon är en av Sveriges mest framgångsrika företagsledare genom tiderna. Under 1980-talet fick han rockstjärnestatus genom sin enormt inflytelserika ledarskapsbok Riv Pyramiderna. Men allt har inte varit rosor. Även Jan Carlzon har varit ung och osäker chef.

”Jag blev ju vd för Vingresor när jag var 32. Och var nog rädd när jag skulle presentera mina lösningar för personalen. Vid ett tillfälle kom det fram en kille efteråt och sa:Janne, det där var nog det sämsta jag hört.  Felet var att jag bara pratade siffror. Budget, prognoser, utfall. Istället för att prata om vad vi tillsammans skulle åstadkomma. Överföra en känsla som gjorde att medarbetarna kände sig involverade och engagerade”, säger Jan Carlzon i en intervju på Chefdagen med Chefs Cissi Elwin.

Han förtydligar:

”Kommunikation kräver emotion.  Som ledare måste du hitta ett sätt att överföra inte bara den faktiska informationen, utan även en känsla. Få medarbetarna att tänka: Jag hör vad du säger, och jag känner verkligen vad du menar. Det är då det händer, det är då det börjar röra på sig”, säger Jan Carlzon i den videoinspelade intervjun.

80-årige Jan Carlzon berättar att han ”mår sådär”:

”Jag har fått Parkinsons. Man kan förstås bromsa sjukdomen, och det gör jag så gott jag kan. Men det hade varit bättre om den inte funnits”, säger Carlzon som trots sin Parkinson fortsätter med älsklingshobbyn tennis.

Jan Carlzon

Läs också: Jan Carlzon om succéklassikern: ”Pyramiderna finns kvar”

Då den populära termen självledarskap dyker upp i intervjun, slår Carlzon ifrån sig:

”Det var något jag missade. Att sätta upp mål för sig själv, det gjorde jag ju aldrig. Men är det något jag verkligen vill rekommendera, är det just att tänka igenom: Vad är jag bra på? Vad mår jag bra av? I dag vet jag att jag mår bäst när jag får leda människor för att tjäna människor. Inte att investera i riskkapital och liknande. Det är i och för sig lönsamt och trevligt, men det är inte jag”, säger Carlzon som i mitten av 1990-talet grundade investeringsbolaget Ledstiernan.

Jan Carlzon vill under intervjun uttrycka sin djupaste tacksamhet mot ett bland sentida näringslivstoppar inte alltid hyllat fenomen: det svenska folkhemmet. Utan folkhemmets jämlikhetsvisioner hade han inte blivit den han är, menar han:

”Som tidig 40-talist tillhörde jag de första svenskar som fick tillgång till det här folkhemmet. Kanske är till och med så, att jag är den förste som tagit mig hela vägen upp till de övre sfärerna från en folkhemsposition. Jag har haft en enorm förmån av tidpunkten jag föddes och den sociala utveckling som skapades ur det svenska folkhemmet. Och det ska jag tacka för”, säger Jan Carlzon.

jancarlzon-2

Läs också: Jan Carlzon, tidigare vd, SAS, får Chefgalans Stora hederspris 2016

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.  

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En äldre kvinna i samtal på ett kontor. Och en bild på John Mellkvist.
Karriär

”Svensk mentalitet bakom ålderism”

Varannan chef har blivit missgynnad på jobbet på grund av ålder. En baksida av den svenska mentaliteten, menar experten på ålderism, John Mellkvist, som ändå tror på en förändring som gynnar de livserfarna:
”Vi går från sprint till maraton”, säger han.