”Hur ska jag hinna svara på alla mejl?” – 2 konkreta tips

Chefs expert Petra Brask hjälper dig med din personliga effektivitet. I det här avsnittet svarar hon på hur du prioriterar i mejlkorgen.

Personlig effektivitet
Text: Redaktionen
Publicerad

1) Hur ska jag hinna svara på alla mejl?

Petra Brask: Lär dig ditt mejlprograms och låt tekniken kan göra den största delen av sorteringsarbetet. Lågt prioriterade mejl klarar de flesta mejlprogram av att sålla bort. Då kommer dina viktigaste mejl först. Som allt annat behöver mejl sin tid för att hanteras.

 

2) Hur ofta ska jag kolla mejlen?

Petra Brask: Gör det fokuserat tre till fyra gånger per dag och ta beslut om vad som ska göras, sparas eller kastas. Markera vad som ska göras och sätt en prioriteringsordning så att du snabbt kan beta av allt i rätt ordning. Ifrågasätt de sändlistor du är med på och se till att det finns en uttalad mejlpolicy som kan minska mängden mejl.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden