Bemanningsföretaget Adecco har åtagit sig att utbilda 5 miljoner människor inom digital kunskap före 2030.
Foto Adecco/Unsplash

Höjer digitala kompetensen – hos 5 miljoner anställda

När den kompetens som efterfrågas skiftar karaktär riskerar stora delar av arbetskraften att halka efter. Som svar lanserar Adecco Group nu ett kunskapsinitiativ som berör miljoner människor globalt.

Den digitala revolutionen har kallats för en större arbetslivsomvälvning än industrialiseringen. Inom branscher där arbetsmomenten följer förutsägbara mönster finns en enorm potential för automatisering. I kölvattnet av denna omställning spås nya, mer kvalificerade yrken uppstå.

Experter varnar nu för att de anställda vars yrkesroller är mest troliga att förloras till robotar också tillgodogör sig minst utbildningstid. Denna växande kompetensklyfta riskerar på sikt att ställa en stor grupp människor utanför arbetsmarknaden, då de saknar de kvalifikationer som efterfrågas.

Inför förra veckans World Economic Forum-möte i Davos presenterade bemanningsföretaget Adecco sitt framtidslöfte för att möta detta dilemma: Fram till år 2030 planerar företaget, med verksamhet i 60 länder, att utbilda fem miljoner människor internationellt för att säkerställa dessas attraktionskraft på marknaden.

digital-3

Läs också: Dålig digital koll bland toppchefer

”Vi bevittnar ett aldrig tidigare skådat fenomen: Automatisering, robotisering… alla dessa nya teknologier har en stark inverkan på arbetsmarknaden. Företag står inför reella utmaningar när det gäller att kunna rekrytera människor med kompetensen som krävs för att ta tillvara på de tekniska möjligheter som väntar”, säger Alain Dehaze, vd för Adecco Group i ett pressmeddelande.

”Vi har därför satt starkt fokus på kunskapshöjning och omskolning, för att rusta individer till ett framgångsrikt deltagande i arbetslivet, och för att ge företag möjligheten att hitta den kompetens de behöver för att kunna konkurrera.”

I Frankrike satsar företaget redan i år 100 miljoner euro på att stärka kompetensen hos 45 000 arbetstagare genom både fasta och tillfälliga anställningar med lärlingskap. Adeccos storskaliga utbildningslyft under 20-talet sker genom dotterbolaget General Assembly, som bland annat inlett ett partnerskap med Microsoft inom AI.

Thomas Jensen, Boston Consulting Group

Läs också: Ny rapport: Sverige riskerar halka efter – när marknaden förändras

Målet är enligt företaget att fler människor, oavsett bakgrund, ska ges möjlighet att äga den nya tekniken och förbli anställningsbara trots en djupgående transformation av arbetslivet. Bland de efterfrågade kunskaper som lärs ut ingår bland annat programmering, maskininlärning och data science.

ca-marknadsbit2_cissi
Chefakademin

Ta ansvar för ditt lärande

Chefakademin är den självklara startpunkten när du söker chefs-och ledarskapsutbildningar. Ta ansvar för ditt lärande – det har aldrig varit enklare.

Relaterade artiklar

lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad:

Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Mikael Åbom, vd Fonus.
Karriär

Fonus vd: ”Jag fick en väldig respekt för livet”

Mikael Åbom, vd och koncernchef för Fonus, fick erfarenhet av branschen redan som 15-åring, när han hjälpte till vid pappans jourtransporter av avlidna. ”Jag fick en väldig respekt för livet”, säger han.

karriarsagauppsig
Karriär

3 frågor du måste besvara innan du säger upp dig

Ta chansen att utvärdera din ställning på arbetsplatsen åtminstone en gång per år. Här är tre frågor du bör ställa dig innan du säger upp dig.
Sundar Pichai, CEO på Google
Karriär

Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Vad gör en chef som får människor att trivas på jobbet, stanna kvar och prestera bra? Det har Google under mer än 10 år kontinuerligt forskat kring i Project Oxygen.

svordomar
Karriär

10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

Jobbintervjuer är stressande och leder lätt till misstag hos alla inblandade. Men vilka är harmlösa, och vilka är närmast oförlåtliga? Undersökningsföretaget Yougovs brittiska del har frågat folk i alla åldrar och positioner om vad som mest sannolikt får en jobbintervju att haverera.

Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

nyillus
Karriär

Fler kvinnor får kränkande frågor i rekryteringen

Nästan tre gånger så många kvinnor som män anser sig ha fått kränkande frågor under en anställningsintervju, visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bemanningsföretaget Randstad. Fler än var fjärde svensk upplever samtidigt att de nekats anställning på grund av diskriminering.