trotter

”Hjälp! Svårt med all lagstiftning som chef!”

Chefs expert i arbetsrätt Fredrik Dahl svarar på frågan hur en chef ska tänka kring dagens lagstiftning och hur du bäst tar in hjälp.

FRÅGA: Det börjar bli allt svårare att hänga med i aktuell lagstiftning och föreskrifter. Vi har redan höga kostnader för jurister som vi tar in på konsultbasis.

När är det dags att anställa en egen jurist i bolaget. Och vilken kompetens bör jag efterfråga?

/Yasmine

 

SVAR: Den ökande mängden regler som varje företag måste följa är en del av den ”juridifiering” av samhället som pågår. Det är inte bara inom den arbetsrättsliga världen som kraven höga på att ett företag hela tiden ska hålla koll på alla nya regler och föreskrifter. Kostnader för juristtjänster kommer att öka i framtiden.

Den ökande komplexiteten kräver fördjupning och specialisering. Detta innebär att även om ett företag an–ställer en bolagsjurist kan man inte förvänta sig att den personen ska kunna ha koll på alla delar av juridiken.

Det är alltså inte så enkelt att jämföra ett företags kostnader av samtliga juristtjänster – inom så vitt spridda områden som t ex arbetsrätt, skatterätt, konkurrensrätt, avtalsrätt och immaterialrätt – med vad det skulle kosta att anställa en jurist – väldigt specialiserad rådgivning kommer ändå att behöva köpas in.

 

Läs också: TV: Så här löser du arbetsrätten

Med det sagt kan det trots allt vara en bra idé att anställa en bolagsjurist om företagets kostnader för advokattjänster är mycket höga. Hen kommer att bidra till att juridiska frågor och problem identifieras tidigt vilket brukar betyda att rådgivningskostnaden blir lägre.

Alla jurister är genom sin utbildning vana att ta del av stora informationsflöden och sortera ut det viktiga i informationen – således kan en bolags-jurist tjäna som en kanal för uppdateringar till företaget.

Är man tveksam till vilket behov det egna företaget har förekommer det ofta att företag ”hyr in” en jurist från en advokatbyrå under en begränsad period för att kunna utvärdera det interna behovet. Detta är många gånger också mycket intressant för advokatbyrån och juristen som får en bra erfarenhet av hur juridiska problem uppstår hos en klient.

/Fredrik Dahl, Arbetsrättsadvokat

Läs också: Ny dom: Chefens vilda utskällningar – inte mobbning

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

missnojda
Arbetsmiljö

Undersökning: Svenska chefer minst nöjda med sitt jobb

Det är tuffa tider för svenska chefer. I alla fall om man ska tro en europeisk undersökning där låg arbetslöshet och kompetensbrist ställer hårda krav på beslutsfattare i Sverige.
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

stophug
Arbetsmiljö

Dansk kommun: Förbjudet att kramas på jobbet

Vill du kramas på arbetstid bör du inte söka jobb inom den danska kommunen Hørsholm. Där är det sedan nyligen förbjudet att kramas – efter ett beslut av borgmästaren.
trumpen1-2
02:03 min
Arbetsrätt

3 råd när medarbetarens inlägg gränsar till rasism

Video + Text Chefs expert i arbetsrätt, Fredrik Dahl, ger råd för hur en chef ska agera när hen upptäcker att en medarbetare uttrycker sig olämpligt på nätet.
trotter-2
Arbetsmiljö

Var fjärde anställd i Japan har velat dräpa sin chef någon gång

Många japanska företag är kända för sin tuffa kultur med många övertidstimmar. Det kan skapa ett hot mot den enskilda chefen, visar en ny undersökning från landet.
sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

brachef
Arbetsmiljö

En bra chef – viktigaste skälet för att trivas på jobbet

Att bra ledarskap är viktigt för trivseln på jobbet slår en ny undersökning fast.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden