trotter

”Hjälp! Svårt med all lagstiftning som chef!”

Chefs expert i arbetsrätt Fredrik Dahl svarar på frågan hur en chef ska tänka kring dagens lagstiftning och hur du bäst tar in hjälp.

FRÅGA: Det börjar bli allt svårare att hänga med i aktuell lagstiftning och föreskrifter. Vi har redan höga kostnader för jurister som vi tar in på konsultbasis.

När är det dags att anställa en egen jurist i bolaget. Och vilken kompetens bör jag efterfråga?

/Yasmine

 

SVAR: Den ökande mängden regler som varje företag måste följa är en del av den ”juridifiering” av samhället som pågår. Det är inte bara inom den arbetsrättsliga världen som kraven höga på att ett företag hela tiden ska hålla koll på alla nya regler och föreskrifter. Kostnader för juristtjänster kommer att öka i framtiden.

Den ökande komplexiteten kräver fördjupning och specialisering. Detta innebär att även om ett företag an–ställer en bolagsjurist kan man inte förvänta sig att den personen ska kunna ha koll på alla delar av juridiken.

Det är alltså inte så enkelt att jämföra ett företags kostnader av samtliga juristtjänster – inom så vitt spridda områden som t ex arbetsrätt, skatterätt, konkurrensrätt, avtalsrätt och immaterialrätt – med vad det skulle kosta att anställa en jurist – väldigt specialiserad rådgivning kommer ändå att behöva köpas in.

 

Läs också: TV: Så här löser du arbetsrätten

Med det sagt kan det trots allt vara en bra idé att anställa en bolagsjurist om företagets kostnader för advokattjänster är mycket höga. Hen kommer att bidra till att juridiska frågor och problem identifieras tidigt vilket brukar betyda att rådgivningskostnaden blir lägre.

Alla jurister är genom sin utbildning vana att ta del av stora informationsflöden och sortera ut det viktiga i informationen – således kan en bolags-jurist tjäna som en kanal för uppdateringar till företaget.

Är man tveksam till vilket behov det egna företaget har förekommer det ofta att företag ”hyr in” en jurist från en advokatbyrå under en begränsad period för att kunna utvärdera det interna behovet. Detta är många gånger också mycket intressant för advokatbyrån och juristen som får en bra erfarenhet av hur juridiska problem uppstår hos en klient.

/Fredrik Dahl, Arbetsrättsadvokat

Läs också: Ny dom: Chefens vilda utskällningar – inte mobbning

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

respekt-2
Arbetsmiljö

Avgörande att chefen tar sextrakasserier på allvar

Som chef har du ansvar för att er arbetsmiljö är inkluderande och trygg. Nu visar en studie att en chefs inställning till sextrakasserier sprider sig till medarbetarna.

Helen Remnås, affärsutvecklingschef på Experis. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis

Sprida värderingar – chefens nya viktiga roll

Trenden är tydlig: chefer som vågar ta med sina värderingar in i ledarskapet har bäst möjlighet att förändra.  "Ledare behöver våga prata öppet om problem. Ta ställning", säger Helen Remnås på Experis.
cisa
Arbetsrätt

Cissi Elwin: Så många blir bortvalda för sin ålder

Cissi Elwin reagerar på åldersdiskrimineringen som finns i det svenska arbetslivet. 
oleary
Arbetsrätt

Han utsågs till världens sämsta chef

Det finns mer eller mindre smickrande priser att vinna som chef. Det har en flygbolags-vd fått erfara nyligen.
alkoholaa
Arbetsmiljö

Därför nobbar SVT alkohol på julbordet

Snart är det dags för julbord runt om på svenska arbetsplatser. Men på SVT har man valt att spola kröken och säger nej till alkohol på jullunchen.

missnojda
Arbetsmiljö

Undersökning: Svenska chefer minst nöjda med sitt jobb

Det är tuffa tider för svenska chefer. I alla fall om man ska tro en europeisk undersökning där låg arbetslöshet och kompetensbrist ställer hårda krav på beslutsfattare i Sverige.
adminbanta_webb
Annonssamarbete Chef + Aditro

Admin-banta din chefsvardag

Det finns smartare sätt att hantera ”tråkjobbet”. Så här kan chefen minska sin stress och samtidigt få nöjdare medarbetare.

stophug
Arbetsmiljö

Dansk kommun: Förbjudet att kramas på jobbet

Vill du kramas på arbetstid bör du inte söka jobb inom den danska kommunen Hørsholm. Där är det sedan nyligen förbjudet att kramas – efter ett beslut av borgmästaren.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden