trotter

”Hjälp! Svårt med all lagstiftning som chef!”

Chefs expert i arbetsrätt Fredrik Dahl svarar på frågan hur en chef ska tänka kring dagens lagstiftning och hur du bäst tar in hjälp.

FRÅGA: Det börjar bli allt svårare att hänga med i aktuell lagstiftning och föreskrifter. Vi har redan höga kostnader för jurister som vi tar in på konsultbasis.

När är det dags att anställa en egen jurist i bolaget. Och vilken kompetens bör jag efterfråga?

/Yasmine

 

SVAR: Den ökande mängden regler som varje företag måste följa är en del av den ”juridifiering” av samhället som pågår. Det är inte bara inom den arbetsrättsliga världen som kraven höga på att ett företag hela tiden ska hålla koll på alla nya regler och föreskrifter. Kostnader för juristtjänster kommer att öka i framtiden.

Den ökande komplexiteten kräver fördjupning och specialisering. Detta innebär att även om ett företag an–ställer en bolagsjurist kan man inte förvänta sig att den personen ska kunna ha koll på alla delar av juridiken.

Det är alltså inte så enkelt att jämföra ett företags kostnader av samtliga juristtjänster – inom så vitt spridda områden som t ex arbetsrätt, skatterätt, konkurrensrätt, avtalsrätt och immaterialrätt – med vad det skulle kosta att anställa en jurist – väldigt specialiserad rådgivning kommer ändå att behöva köpas in.

 

Läs också: TV: Så här löser du arbetsrätten

Med det sagt kan det trots allt vara en bra idé att anställa en bolagsjurist om företagets kostnader för advokattjänster är mycket höga. Hen kommer att bidra till att juridiska frågor och problem identifieras tidigt vilket brukar betyda att rådgivningskostnaden blir lägre.

Alla jurister är genom sin utbildning vana att ta del av stora informationsflöden och sortera ut det viktiga i informationen – således kan en bolags-jurist tjäna som en kanal för uppdateringar till företaget.

Är man tveksam till vilket behov det egna företaget har förekommer det ofta att företag ”hyr in” en jurist från en advokatbyrå under en begränsad period för att kunna utvärdera det interna behovet. Detta är många gånger också mycket intressant för advokatbyrån och juristen som får en bra erfarenhet av hur juridiska problem uppstår hos en klient.

/Fredrik Dahl, Arbetsrättsadvokat

Läs också: Ny dom: Chefens vilda utskällningar – inte mobbning

Relaterade artiklar

harksare
Arbetsmiljö

10 sätt att bemöta härskartekniker – på jobbet

Så gör du  för att uppmärksamma – och bemöta – det giftiga beteendet.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
spakad
Arbetsrätt

Handelsforskare: Större risk att dagens VD:ar får sparken

En VD sitter kortare tid på sin post idag än på 70-talet. Men vad beror det egentligen på? Chef har pratat med forskare som menar att det finns flera svar på frågan.
turordning
Arbetsrätt

Experten svarar: "Kan jag runda turordningsreglerna?”

Går det att som arbetsgivare att runda turordningsreglerna vid kompetensväxling? Chefs expert i arbetsrätt, Fredrik Dahl, svarar.
dahlbrott
Arbetsrätt

Experten: Nej, brottslighet inte alltid skäl till uppsägning

Det är inte så enkelt enligt Fredrik Dahl, Chefs expert i arbetsrätt.

hogpresterare-2
Arbetsmiljö

Siffror: Kraftig ökning av sjuka chefer

Allt fler chefer hamnar i lång sjukfrånvaro. Främst är det kvinnliga chefer som är drabbade, visar nya siffror.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

bilden134
Arbetsmiljö

8 misstag: Därför säger de bästa upp sig

Det är lätt att slarva bort en duktig medarbetare