Dator med hjärtan och brevo-rop flygande

Hälsoutmaningens sista vecka: ”Peppgrupperna veckans bästa möte”

När Hälsoutmaningen går in i sin sista vecka uppenbarar sig en oväntad effekt bortom de 10 000 stegen: att prata med kollegorna i peppgrupperna har blivit en av veckans bästa stunder.

Fatigue de promenade (promenadtrötthet) är det nya begrepp som psykologen Per Naroskin lanserade i P1:s Spanarna i fredags. Och visst tar det emot lite att ge sig ut. Men på Chef har vi ändå lagt många mil under fötterna när Hälsoutmaningen rullar in på sista vecka.

Min hälsoapp har fått hicka. Det genomsnittliga antalet steg är ökat med nästan 3 000 per dag jämfört med förra månaden. Och i peppgrupperna, som vi delats in i och som träffas virtuellt en gång i veckan, diskuterar vi nya promenadvägar och får veta mer om varandras familjer.

”Veckans bästa möte”, säger en medarbetare.

”Värdefullt! Flera av oss har inte arbetat särskilt tätt tillsammans tidigare”, säger en annan.

Tilliten och peppen varierar dock. Några grupper kräver in skärmdumpar på antalet steg, andra tycker att utmaningen är så lätt att de satt upp egen extra tävling. Klämkäckt konstaterar vi att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.

Men välmåendet verkar öka. Och det är roligare att ta sig an utmaningen tillsammans.

När vi började jobba hemifrån i mars höll vi dagliga redaktionsmöten på Zoom varje morgon. Ganska snart minskades antalet möten till två i veckan med hänvisning till att cheferna satt på Zoom hela dagarna. Några av oss som jobbar självständigt blev då av med de ytterst få kontaktytor vi hade med våra kollegor.

Vi uppmuntrades till att själva ta kontakt med varandra. Vilket vi så klart inte gjorde, eftersom vi inte hade någon verklig anledning till det – och fullt sjå med att leverera.

Så peppgrupperna har verkligen varit ett välkommet inslag. De fungerar till och med bättre än snacket vid kaffebryggaren.

halsoutmaningdel2

Läs också: Chefs hälsoutmaning efter en vecka: ”10000 steg om dagen är ju jättemycket!”

I forskningen kallas det för tunna band, till skillnad från de tjocka relationsband vi har till våra närmaste. Tunna band har vi till människor vi känner igen i matbutiken, grannar vi hälsar på – och kollegorna på jobbet som vi oftast bara byter några ord med då och då.

Tunna band är viktigare än vi tror för vårt välmående. Det visar bland annat svensk forskning av Cecilia Henning, docent i socialt arbete vid Hälsohögskolan i Jönköping. De tunna banden kan motverka ensamhet, skapa mening samt öka välbefinnande och livskvalitet. De stärker gemenskap, trygghet och identitet.

Så därför är peppgrupperna inte bara är veckans bästa utan kanske även viktigaste möte.

Delta gärna i utmaningen ni också! Som grupp eller enskild person. Här finns all information. Dela bilder från din promenad i sociala medier. Tagga oss och använd hashtaggen #promeneramedchef.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag har redan tänkt ut en ny utmaning för januari”

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

Två astronauter
Hälsa

Astronaut-träna för hemmakontoret

Att jobba hemifrån kan tära på både relationer och ork. Men nu får hemmajobbare tips från oväntat håll – astronauter.
Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
vaccinationsbild_rityta-1
Arbetsrätt

Experten: Chefen får inte tvinga medarbetare att vaccinera sig

Att vaccineringen mot covid-19 nu rullas ut över hela Sverige innebär inte att vi kan återvända till arbetsplatserna. Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att medarbetarna vaccinerar sig. De kan inte ens kolla vilka som frivilligt har valt att göra det, berättar Chefs arbetsrättsjurist Charlotte Forssander.
chefersohalsa1800
Hälsa

Forskning ska kartlägga chefers skenande ohälsa

Chefers sjukfrånvaro ökar kraftigt. Men varför, och vad kan göras för att vända utvecklingen? Ett nytt forskningsprojekt ska gå till botten med frågan genom att undersöka chefers arbetsmiljö inom Helsingborgs stad.
Collage av hälsotrender
Hälsa

7 hälsotrender du inte får missa i vår

Trenden för 2021 rör sig allt mer från prestation till helhetstänk. Det är mindre lycra och mer teknik. Mer skog än tidtagning. Och allt mer tar plats på arbetstid.
Serena Williams
Hälsa

Planera tiden – som Serena Williams

Du kan inte klå tennisstjärnan – och investeraren – Serena Williams hastighet på hennes serv, men du kan ta upp kampen om tiden med samma app som hon.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Målarfärger
Hälsa

Tänk fritt – och väx som chef

Din villighet att lära nytt avgör kvaliteten på dina idéer. Och kreativa idéer har för dig som chef kanske aldrig varit viktigare än nu.