Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Hälsoutmaning gav gladare kolleger

Konsultbolaget behövde ett sätt att få medarbetarna att röra sig mer och lära känna nya kolleger trots distansjobb. Lösningen blev en gemensam hälsoutmaning som ökade både teamkänslan och välbefinnandet.

Hälsa
Publicerad
Glad man som leker med ett barn i en soffa.

”Vi hade utökat personalstyrkan från åtta till nästan 30 medarbetare under coronapandemin. Vi behövde hitta ett sätt för medarbetarna att lära känna varandra. Dessutom satt alla stilla framför sina datorer hela dagarna”, säger Nima Aase, vd på konsultbolaget Turner & Townsend Norden.

Hälsoutmaningen genomfördes i samarbete med företaget Challengize. Medarbetarna delades in i lag och samlade poäng genom att göra allt från yoga och crossfit till att leka med sina barn.

Alla resultat redovisades på lagnivå för att inte sätta för mycket press på varje person, och man fick lägga upp bilder på sin aktivitet.

Poängen låg sedan till grund för en välgörenhetssumma som företaget skänker som ett led i sitt csr-arbete.

Och Turner & Townsend gjorde ”all-time-high” på sina poäng. Dessutom visade mätningar på minskad stress med 22 procent och 19,4 procents ökat välmående.

”Vi har fått en mycket bättre teamkänsla där alla kan prata med varandra. Alla mår också mycket bättre än tidigare. Att sedan addera välgörenhet på det har verkligen bidragit till allas välmående”, säger Nima Aase och tillägger att den globala delen av konsultbolaget nu har hängt på och ska göra en liknande utmaning med medarbetare över hela världen.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden