Glad man som leker med ett barn i en soffa.

Hälsoutmaning gav gladare kolleger

Konsultbolaget behövde ett sätt att få medarbetarna att röra sig mer och lära känna nya kolleger trots distansjobb. Lösningen blev en gemensam hälsoutmaning som ökade både teamkänslan och välbefinnandet.

”Vi hade utökat personalstyrkan från åtta till nästan 30 medarbetare under coronapandemin. Vi behövde hitta ett sätt för medarbetarna att lära känna varandra. Dessutom satt alla stilla framför sina datorer hela dagarna”, säger Nima Aase, vd på konsultbolaget Turner & Townsend Norden.

Hälsoutmaningen genomfördes i samarbete med företaget Challengize. Medarbetarna delades in i lag och samlade poäng genom att göra allt från yoga och crossfit till att leka med sina barn. Alla resultat redovisades på lagnivå för att inte sätta för mycket press på varje person, och man fick lägga upp bilder på sin aktivitet. Poängen låg sedan till grund för en välgörenhetssumma som företaget skänker som ett led i sitt csr-arbete.

friskvard1

Läs också: 4 udda satsningar på friskvård – som bröt ny mark: ”Otrolig vi-känsla”

Och Turner & Townsend gjorde ”all-time-high” på sina poäng. Dessutom visade mätningar på minskad stress med 22 procent och 19,4 procents ökat välmående.

”Vi har fått en mycket bättre teamkänsla där alla kan prata med varandra. Alla mår också mycket bättre än tidigare. Att sedan addera välgörenhet på det har verkligen bidragit till allas välmående”, säger Nima Aase och tillägger att den globala delen av konsultbolaget nu har hängt på och ska göra en liknande utmaning med medarbetare över hela världen.

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En dagbok på ett bord. Bild på
Hälsa

Dr Mounas 5 tips för att bli lyckligare

På Chefdagen fick Dr Mouna alla deltagarna att så väl hoppa jämfota som att rodna rejält. Allt i syfte att öka sitt välmående.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En grupp yngre medarbetare tränar på kontoret.
Hälsa

”Skulle kunna bli maxtider för hur länge man får sitta still”

Vilken typ av fysisk aktivitet är bäst för tankemässiga förmågor och psykisk hälsa? Forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, har fått 120 miljoner kronor i ett åttaårigt projekt för att söka efter svaret. På sikt kan det leda till rekommendationer för arbetsgivarna. 

Illustration med ett hjärta uppbyggt av grönsaker.
Hälsa

Växtbaserad diet kan rädda ditt hjärta

Om du som chef vet med dig att du ligger i farozonen för hög stress kanske du är redo att starta hösten med lite nya tag. Välj gärna en mer växtbaserad diet.

Tre män som arbetar på en byggarbetsplats står och pratar. Det är solnedgång.
Hälsa

Ny rapport: Ökad ohälsa på jobbet

Var tredje arbetstagare har problem med hälsan kopplat till arbetet, visar en ny undersökning från Arbetsmiljöverket. Det är en ökning jämfört med tidigare år. Värst drabbade är kvinnor inom kommun och landsting.

Glad kvinna som går i naturen.
Hälsa

När chefen väljer: Promenader hellre än golf

Chefens favoritmotion är inte golf och tennis, som man kanske skulle kunna tro, utan promenader. Det visar Chefs undersökning.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Bild på hand med mobiltelefon med en träningsapp i.
Hälsa

Missa inte bidrag för hälsoapp

Sedan cirka ett år finns utökade möjligheter att utnyttja det skattefria friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge till sina anställda.