seann

Chef förklarar ”Growth Hacking” – på 3 minuter!

Chef har fått en exklusiv intervju med Sean Ellis – personen som myntade den populära termen ”Growth Hacking”. Här är hans bästa tips för snabb tillväxt.

Allt började med ett blogginlägg 2010. Åtta år senare står Sean Ellis, tidigare tillväxtchef på Dropbox, i en fullsatt lokal på Webbdagarna i Stockholm och berättar om vad ”growth hacking” innebär. Under sin tid på Dropbox, en tjänst där användarna kan lagra filer, insåg han att de la 300 dollar på en kund – som i slutändan maximalt skulle vara värd 99 dollar.

Det blev ohållbart i längden. Därför spelade in en video som utförligt berättade hur man använder Dropbox – något som fick en snabb viral spridning med hjälp av nätforumet Reddit och Facebook. Det i sin tur ledde till att företaget växte snabbt och i dag har 500 miljoner kunder.

Men hur lyckas du som chef med en snabb tillväxt? Sean Ellis har ett 5-stegsprogram som han exklusivt delar med sig av till Chefs läsare.

1) Kolla över produkten

”Det absoluta viktigaste. Har du inte en bra produkt i grunden kommer du aldrig lyckas – oavsett hur duktig du är som chef. Om du är ny som chef kan det vara klokt att analysera var företaget står. När jag kom till Dropbox valde jag en mer passiv roll i början eftersom allt fungerade väldigt bra redan”.

2) Gör ett urval

”Vd:n kan ibland behöva ta ett steg tillbaka och ser till att företaget fokusera på färre produkter. Du kan inte göra allting på samma gång. Identifiera vilka produkter som hindrar företaget från att växa”.

3) Sätt ihop rätt arbetslag

”Ett typiskt Growth Team är en projektledare, en analytiker, en designer och ingenjör. Alla delar måste samarbeta i processen för att ni ska utvecklas”.

Ett bra möte i arbetsgruppen:

15 minuter: Diskutera produkten objektivt

15 minuter: Diskutera analysen av testerna

10 minuter: Recensera planerade tester

20 minuter: Pitcha idéer för att ni ska ta nästa steg.

Läs också: Det här är agilt ledarskap: Lär dig på 4 minuter!

4) Gör tester

”Testa, testa, testa. A/B-tester lär oss saker om våra produkter – även det som är negativt. Mät och utvärdera vad ni kan skruva på i marknadsföringen. När jag jobbade på LogMeIn gick vi från 4 tester i månaden till 40 stycken”.

5) Förändra kulturen och uttala ett tydligt syfte

”Sätt upp ett mål och ett högre syfte med det ni gör. Mark Zuckerberg har upprepat för sin personal att Facebook ska ’föra världen närmare varandra’. Det kan även vara med att förändra kulturen på företaget – vilket också är den tuffaste utmaningen”.

Läs också: Hon är 33-åriga toppchefen som gick i pension

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

kik
Teamutveckling

5 tips: Så får du kollegerna att lära sig – av varandra

Det är en outnyttjad resurs på många arbetsplatser: Kolleger som lär av varandra.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

vrhjalm
Teamutveckling

Här testas skräckscenarier – med hjälp av VR

Få branscher har så riskfylld arbetsmiljö som byggföretagen. På Skanska tacklar man farorna med vr-teknik – som gestaltar både rusande fordon och psykisk ohälsa efter ett dödsfall.
blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.
omgiven
Personlig effektivitet

”Många chefer behöver hjälp”

Efter en het debatt om hans tidigare böcker kommer Thomas Erikson med ännu en bok – nu med den provocerande titeln ”Omgiven av dåliga chefer”. Chef träffade den omtvistade författaren.
frihet
Arbetsmiljö

Därför trivs vi svenskar på jobbet

95 procent – alltså fler än 9 av 10 medarbetare – trivs på jobbet. Det visar en ny omfattande undersökning som Avonova gjort.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

missnojd
01:01 min
Konflikthantering

3 tips: Missnöje på jobbet – så ska chefen agera

Video + Text En nyanställd slarvar och gör inte sitt jobb – vilket väcker missnöje på arbetsplatsen. Här är experten Leif E Anderssons bästa råd för hur du ska hantera situationen som chef.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden