seann

Chef förklarar ”Growth Hacking” – på 3 minuter!

Chef har fått en exklusiv intervju med Sean Ellis – personen som myntade den populära termen ”Growth Hacking”. Här är hans bästa tips för snabb tillväxt.

Allt började med ett blogginlägg 2010. Åtta år senare står Sean Ellis, tidigare tillväxtchef på Dropbox, i en fullsatt lokal på Webbdagarna i Stockholm och berättar om vad ”growth hacking” innebär. Under sin tid på Dropbox, en tjänst där användarna kan lagra filer, insåg han att de la 300 dollar på en kund – som i slutändan maximalt skulle vara värd 99 dollar.

Det blev ohållbart i längden. Därför spelade in en video som utförligt berättade hur man använder Dropbox – något som fick en snabb viral spridning med hjälp av nätforumet Reddit och Facebook. Det i sin tur ledde till att företaget växte snabbt och i dag har 500 miljoner kunder.

Men hur lyckas du som chef med en snabb tillväxt? Sean Ellis har ett 5-stegsprogram som han exklusivt delar med sig av till Chefs läsare.

1) Kolla över produkten

”Det absoluta viktigaste. Har du inte en bra produkt i grunden kommer du aldrig lyckas – oavsett hur duktig du är som chef. Om du är ny som chef kan det vara klokt att analysera var företaget står. När jag kom till Dropbox valde jag en mer passiv roll i början eftersom allt fungerade väldigt bra redan”.

2) Gör ett urval

”Vd:n kan ibland behöva ta ett steg tillbaka och ser till att företaget fokusera på färre produkter. Du kan inte göra allting på samma gång. Identifiera vilka produkter som hindrar företaget från att växa”.

3) Sätt ihop rätt arbetslag

”Ett typiskt Growth Team är en projektledare, en analytiker, en designer och ingenjör. Alla delar måste samarbeta i processen för att ni ska utvecklas”.

Ett bra möte i arbetsgruppen:

15 minuter: Diskutera produkten objektivt

15 minuter: Diskutera analysen av testerna

10 minuter: Recensera planerade tester

20 minuter: Pitcha idéer för att ni ska ta nästa steg.

Läs också: Det här är agilt ledarskap: Lär dig på 4 minuter!

4) Gör tester

”Testa, testa, testa. A/B-tester lär oss saker om våra produkter – även det som är negativt. Mät och utvärdera vad ni kan skruva på i marknadsföringen. När jag jobbade på LogMeIn gick vi från 4 tester i månaden till 40 stycken”.

5) Förändra kulturen och uttala ett tydligt syfte

”Sätt upp ett mål och ett högre syfte med det ni gör. Mark Zuckerberg har upprepat för sin personal att Facebook ska ’föra världen närmare varandra’. Det kan även vara med att förändra kulturen på företaget – vilket också är den tuffaste utmaningen”.

Läs också: Hon är 33-åriga toppchefen som gick i pension

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
aktivitet
Personlig effektivitet

4 punkter: Det här krävs för att få produktiva medarbetare

Vill du ha produktiva medarbetare? Då finns det fyra punkter som är extra effektiva om ni vill testa aktivitetsbaserade kontor, visar en svensk studie.
framtid-4
Personlig effektivitet

5 punkter: Så här ser ett möte ut – i framtiden

Är du less på att åhörarna zoomar ut när du pratar? Inom några år kan det vara löst genom en helt ny teknik – som passar perfekt för möten.
aw-2
Hållbarhet

Här går medarbetarna på tyst AW

Ingen alkohol, mobiluppkoppling eller klockor. I stället är det tystnad och avkoppling som gäller när konceptet ”off the work” kommer till Stockholm för andra gången.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
stolta
Teamutveckling

Forskare: "Stolta medarbetare skapar goda resultat"

Stolta medarbetare är en tillgång som skapar goda resultat. Forskaren Caroline Stenbacka Nordström och entreprenören Elin Alsiok beskriver hur stolthet kan utvecklas.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden