Person i soffa som är hemma med psykisk ohälsa

Ledarna som agerar mot psykisk ohälsa

Erfarna chefer och kvinnliga chefer är de som oftast sätter in åtgärder som arbetsanpassning i förebyggande syfte eller för att underlätta återgång i arbete vid psykisk ohälsa, visar ny forskning.

Psykisk ohälsa är den största orsaken till sjukfrånvaro idag. Trots det saknar många chefer såväl kunskap som resurser om hur man förebygger samt stöttar de som drabbats. 70 procent av cheferna i en undersökning på 3 358 personer hade mött en eller flera medarbetare med depression och ångest de senaste två åren. 25 procent av cheferna hade deltagit i någon form av chefsutbildning för att lära sig mer. Och hälften hade sett över medarbetares arbetsuppgifter och arbetssituationer för att förebygga depression och ångest. Det visar en ny studie gjord av vid Göteborgs universitet.

Men som alltid visar det sig att högre grad av medvetande också leder till större engagemang. De chefer som uppgav att de hade ett arbetsmiljöansvar hade också större sannolikhet att vidta preventiva åtgärder vid psykisk sjukdom. Detsamma gällde chefer med längre erfarenhet och kvinnliga chefer.

Om man som arbetsgivare anpassar arbetsuppgifterna för drabbade medarbetare kan man eventuellt förhindra sjukskrivning. Det kan också vara ett sätt att snabba på en återgång i arbetet efter en sjukskrivning.

”Vi frågade cheferna vilka typer av anpassning de använde sig av och det vanligaste var att chefen själv gick in med ett ökat stöd. Andra åtgärder var ändrade arbetsuppgifter och/eller arbetstider eller att man gjorde det möjligt för medarbetaren att kunna arbeta långsammare”, säger Monica Bertilsson, ansvarig för studien och lektor i folkhälsovetenskap vid Göteborgs universitet.

Chef som sitter i hallkorridor

Läs också: Larmsiffrorna: Varannan chef känner obehag inför att gå till jobbet

Trots att man i tidigare studier sett att personer med psykisk ohälsa ofta uppfattar sociala arbetsuppgifter som problematiska, som att delta i planerings- och utbildningsdagar, visar denna studie att det var mindre vanligt att man gjorde anpassningar just för sådana här evenemang eller ordnade en lugnare miljö i personalutrymmen.

Chefer i offentlig sektor använde sig av upp till tre olika typer av åtgärder. Medan de som gått en utbildning i hur man stöttar medarbetare med psykisk ohälsa använde sig av upp till fyra åtgärder. Kvinnliga chefer använde sig av upp till fem åtgärdstyper, likaså äldre chefer och de med hög självtillit. De chefer som kände sig säkra på hur de skulle stötta medarbetare med psykisk ohälsa hade också den största verktygslådan.

chefersohalsa1800

Läs också: Forskning ska kartlägga chefers skenande ohälsa

Relaterade artiklar

En kvinna håller i en klangskål. Till vänster: Person ger kvinna ett par bowlingskor.
Hälsa

Nu ska chefen avgöra vad som är friskvård

Arbetsgivaren får ett större ansvar för att bedöma vad friskvårdsbidraget får användas till. Det blir resultatet när Skatteverket tar bort den exempellista på aktiviteter som tidigare funnits. Det är den stora – och enda – nyheten kring friskvårdsbidraget 2022. 

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Niklas Laninge till höger. Bild på två par vilande fötter framför en öppen brasa.
Hälsa

Så hanterar du julstressen

Sönderstressad inför jul? Gör ett beteendepsykologiskt experiment. Pandemin ger dig alla ursäkter du behöver för att tacka nej och istället hinna njuta av allt det vackra – och lämna in budgeten. Det säger beteendepsykologen Niklas Laninge. 

En ung kvinna sitter framför sin dator och äter lunch, i form av en smörgås.
Hälsa

”Missa inte de tidiga signalerna på psykisk ohälsa”

De psykiska ohälsotalen skenar. Men det måste inte vara komplicerat att sätta in åtgärder på arbetsplatsen. ”Ibland behövs det inte mer än att chefen följer upp den anställda”, säger Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
Kvinna sitter framför dator, ljus flödar in genom fönstret.
Hälsa

Ta in ljuset - bli piggare

Under vintern når bara fem procent av det globala ljuset till Sverige. Vill du få så mycket som möjligt av det ljus som finns? Se till att vara ute före klockan tio på morgonen.