»Jag skrek i tre timmar«

Krönikor
Text: Redaktionen
Publicerad

»Veckan efter 11 sep­tem­ber-attackerna hade vi ett evenemang bokat med temat flygplansmiddag. 500 personer skulle serveras mat som om de var ombord på ett flygplan. Det var ju usel tajmning, så evenemanget fick skjutas upp en månad.
Sedan var det mycket förberedelser, vi lånade brickor och serveringsvagnar från SAS. 20 kockelever från restaurangskolan i Sandviken skulle sköta middagen under ledning av mig och en kollega.
Men vi hade inte testat om det gick att få ut maten till alla samtidigt. Det gick inte. Dryckerna skvimpade över – vi hade inga lock på glasen som på flyget. Vi kunde inte hålla maten varm. Även om vi haft 20 proffskockar hade det inte gått.«

»Det var management by fear. Jag stod i köket och skrek i tre timmar – till och med på mig själv!
Det är det värsta projekt som jag har varit med om. Men det enda gästerna märkte var att det tog lite lång tid innan alla hade fått sin mat. Det jag lärde mig var att alltid klocka varje moment så att jag vet att det fungerar i skarpt läge.«

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden