cissinya

Cissi Elwin: Vi tog en titt – rakt in i framtiden

Att skrota affärsplanen och i stället titta fem år fram i tiden. Det skriver Cissi Elwin, chefredaktör och vd, om i sin nya krönika.

I veckan kom affärsgruppen på Chef hem till mig för vår årliga konferens. Vi ägnar den varje vår åt att skriva en ny affärsplan som ska godkännas av styrelsen i juni och som sedan ligger till grund för höstens budgetarbete.

Men på sistone har ju affärsplaner ifrågasatts mer och mer och företagen som ligger längst fram har både skrotat den och att göra budgetar. Vi har skrivit mycket om detta så vi kände att nu kunde vi inte längre bara köra på i våra invanda gamla hjulspår.

Därför var uppgiften denna gång att guida en besökare runt på företaget Chef 2022. Hur många är vi? Vad producerar vi? Vilka kompetenser har vi? Finns papperstidningen kvar? Hur ser det ut på kontoret? Heter vi fortfarande Chef och finns det överhuvudtaget några chefer kvar därute?

Vi delade upp oss i två grupper. Och det var nästan komiskt hur lika vi tänkte:

År 2022 jobbar vi inte i avdelningar utan i projekt och mycket mer löst sammansatta grupper som kan bestå av både fast anställda och frilansare. Den som är bäst lämpad för ett särskilt projekt leder det. Vi byter roller ofta. Våra arbetsuppgifter pendlar mellan att producera och innovera.

För att få tid att utveckla nytt måste alla hitta ersättare till sig själva som kan gå in och producera i de perioder vi utvecklar och sjösätter nya idéer. Alla är själva ansvariga för att deras jobb blir gjort. Vi kan i realtid se om våra satsningar går hem eftersom vi får svaret av våra kunder nästan direkt i alla våra digitala kanaler.

All vår utveckling utgår från våra kunders behov. Vi ser konkurrenter som samarbetspartner och lierar oss med spjutspetsarna inom hela det breda ledarskapsområdet.

Läs också: Mia Törnblom: Hur inkompetent är du?

Det var underbart och fritt och härligt att tänka ut alla de möjligheter som låg framför oss. Men så kom vi till den obehagliga frågan; jaha, så vad ska vi presentera för styrelsen i juni? De vill ju veta vilka satsningar vi planerar nästa år och vilken ungefärlig vinstnivå de kan förvänta sig. Vi började skruva lite på oss. Hur skulle vi kunna omsätta den vision vi alla fick så mycket energi av till ett dokument som kunde accepteras av ägare med ett naturligt vinstkrav?

Och det här med att alla är ansvariga och styr över sig själva och man kan glida i och ur chefsroller, betyder det att vi kan ta bort alla chefsled? Hm. Vad stort det blev helt plötsligt. Kunde vi hitta ett sätt att ta ett steg i taget?

Vi grubblade och knådade och tjafsade och landade till sist i ett förslag om ett innovationslabb som innebär att alla kan ägna en viss arbetstid åt att utveckla och leda nya projekt (eller för den delen förädla redan befintliga).

Då får vi chansen att prova hur det fungerar när bästa idén vinner, om lönsamheten kommer på köpet och om alla faktiskt kan agera ledare. Dessutom får vi lite stegvis öva oss i att släppa kontrollen över alla detaljer.

Så vi kommer att fortsätta med en affärsplan. Och en budget. Ett år till. Det är ju inte 2022 än …

/Cissi Elwin

Missa inte

Jessica Lange (bilden)i sitt livs roll som den legendariska filmstjärnan Joan Crawford i HBO:s nya serie Feud. De 8 delarna handlar om kampen mellan henne och Bette Davis (briljant spelad av Susan Sarandon) under inspelningen av thrillern What ever happened to Baby Jane? Hollywood-nostalgi och glamour.

Men också känsligt om hur obarmhärtigt åldrandet slog mot kvinnorna i den sexistiska filmbranschen. Den här miniserien är starten på en hel rad om klassiska fejder, nästa om Charles och Diana.

Relaterade artiklar

pergran
Hållbarhet

Per Grankvist: Riktiga ledare behövs om vi ska klara klimatkrisen

"Tillsammans behöver vi agera. Alltså är hållbarhetsfrågorna ditt ansvar, oavsett vilken chefstitel du har på visitkortet. Som chef förväntas du dessutom vara en förebild", skriver Per Grankvist om att leda i klimatkrisen.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

globaluppvarmning
00:43 min
Krönikor

Cissi Elwin: Jag har insett att vi radikalt måste ändra vår livsstil

Video + Text "Vi som är chefer är de som kan göra allra störst skillnad. Våra beslut påverkar", skriver Cissi Elwin om att klimatfrågan måste in i ledningsgrupperna.
ishtarkronika
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: Stärk andra – så stärker du dig själv

"Det är en klassisk win win-situation. Jag kallar konceptet för PAY IT FORWARD", skriver Ishtar Touailat om att lyfta andra när du själv lyckas.
cissikroniak
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Cissi Elwin skriver om att förälska sig i ett sommarhus – som slukar tid och energi.
valavtalare
Krönikor

Per Grankvist: Ditt val av talare avslöjar dig

De börjar ofta sin dragning på ungefär samma sätt också. De ställer sig ensamma mitt på scenen, sänker rösten en smula och börjar berätta att ”vi lever i en värld som blivit …”
cissi-13
Krönikor

Cissi Elwin spanar: Aktivistchefen är på frammarsch

Förr var det företagsledare som Volvo-chefen PG Gyllenhammar som inspirerade. På 2010-talet har däremot en ny typ av förebild tagit plats, skriver Cissi Elwin.
ishtarkronika
Krönikor

ISHTAR TOUAILAT: Håller du på att bli värdelös?

I sin krönika skriver Ishtar Touailat om AI-utvecklingen och vad det innebär för arbetsmarknaden.