cissss

Cissi Elwin: Åldershetsen har blivit helt ohållbar

”Vårt sätt att tänka har blivit ohållbart. De unga stampar otåligt. De äldre är oroliga att bli bortvalda. De i mitten, som alla vill ha, håller på att gå sönder av stress”, skriver Cissi Elwin i sin krönika.

När jag började på SVT var jag 20 år. Då man hade kommit på att snittåldern för en tv-producent var 53 år gjorde man en specialsatsning på att utbilda åtta unga som snabbt skulle kunna dra ner statistiken.

Jag och Ulf Malmros var yngst. Vi var otåliga. Vi tyckte att mycket av det som visades på tv var trött och oinspirerat. Vi ville göra program som unga människor skulle kunna känna igen sig i. Våra tankar och idéer och vår typ av humor kunde ju naturligtvis de där 53-åriga producenterna varken skapa program av eller förstå.

Sedan dess var jag ung väldigt länge. Varje gång jag bytte arbetsplats och roll var jag ung, ibland rent löjligt ung, för just det uppdraget.

Men nu har jag just fyllt 53 och tittar ut över landskapet, där alla vi 25 som jobbar på Chef sitter, och inser att jag är näst äldst.

cia2

Läs också: Cissi Elwin: 5 saker jag lär mig av Sveriges bästa chefer

Gustaf, som ett tag fick vara den löjligt unga på redaktionen, har just blivit brädad av Erika, 23.

Men majoriteten är mellan 30 och 40. De flesta är småbarnsföräldrar. Just nu har de sin allra mest hektiska period. De jonglerar avslutningar, picknick med förskolan, stopp i pendeltågstrafiken med allt som måste hinnas klart på jobbet före sommaren. Jag känner mig som en oansvarig tonåring när jag smiter iväg till någon uteservering efter jobbet och dricker rosé i kvällssolen medan de steker falukorv, amorterar och lägger i ännu en tvätt.

För det är ju där de är nu som allt ska hända. Samtidigt. Mitt i småbarnsåren har man också ett kort fönster på tio år då man är som mest attraktiv på arbetsmarknaden. Innan 30 anses man för oerfaren och kämpar med att bli tagen på allvar.

Men redan vid 40 anses man för gammal i många branscher, vid 45 sker ett nytt stort fall och sen är det bara ett sluttande plan.

Vårt sätt att tänka har blivit ohållbart. De unga stampar otåligt. De vill bli insläppta. De vill påverka. De äldre är oroliga. De är rädda för att bli bortvalda och inte få vara med längre. De i mitten, som alla vill ha, håller på att gå sönder av stress.

Så onödigt! Lösningen är ju enkel. Det är bara slappt slentriantänkande och fördomar som hindrar oss att se att alla behövs och kan bidra, på olika sätt, hela livet.

I Chef lyfter vi nu fram tolv unga ledare som vi är övertygade om kommer att ha stort inflytande i framtiden. Den yngsta blev ledare när hon var 14.

De har alla, i sina vitt skilda branscher, gjort stor skillnad. En har till och med varit med och vunnit Nobelpris. Vi har definierat ung ända upp till 35, men vi hoppas och tror att ålder kommer att vara en ickefråga under de många aktiva yrkesår som de här tolv har framför sig där de hela tiden kommer att lära sig nya saker och bli mer erfarna.

Det går så fort mellan yngst och äldst. Men jag var aldrig så ung som de sa. Och jag är inte gammal nu. Jag är faktiskt nästan precis likadan.

petter_stordalen_almedalen

Läs också: 11 lärdomar från Petter Stordalens otroliga Almedalen-succé

Relaterade artiklar

nisha1-768x432-3
Krönikor

Nisha Besara: ”Erkänn – du har också fördomar!”

I sin senaste krönika skriver Nisha Besara om oron att människor som inte kan visa vad de har för vilja, förmåga, driv eller ambition inte tas tillvara på. ”Alla är helt enkelt inte lika verbala och välformulerade – om alls – när det kommer till att framhäva sig själva och sina kompetenser. Likväl kan mer introverta typer vara blytunga rekryteringar. Hur kommer vi åt det om vi ska börja rekrytera på ambition snarare än meriter?”, skriver hon.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
linda_waxin_kronikor-768x432-5
Krönikor

Linda Waxin: Vilka misstag väljer du att lära av?

I sin senaste krönika återkopplar Linda Waxin till den forskningsartikel som publicerades i det senaste numret av Chef om varför vi lär oss av våra misstag. Hon går in på skamkänslor kopplat till snedsteg och gör en uppdelning; de uppenbara misstagen och de dolda misstagen. ”Uppenbara misstag bär såklart på lärdomar, ibland. Men är inte sanningen den att det är mängden skam som ofta avgör hur vi agerar på dem framgent?”, skriver hon. 

Chefs chefredaktör Nisha Besara
Krönikor

Nisha Besara: ”Hjälp de unga att ta ditt jobb!”

I sin senaste krönika reflekterar Chefs chefredaktör Nisha Besara över vad det är som driver de unga och hur det kommer sig att Sverige är det land i Europa som har minst antal chefer som är yngre än 40 år. ”Vill unga bli chefer eller inte? Faktum är att det inte finns något tydligt svar. Det finns olika undersökningar, men ingen gedigen forskning. Och undersökningarna visar olika saker beroende på hur frågan ställs.”

pergrankvist-768x432-4
Krönikor

Per Grankvist: ”Då var jag rädd för att inte duga”

”Är det rädslan för att inte bli tagen på allvar som spökar igen? Det är sånt som gör att man förhäver sig genom att använda ordet ‘man’ när ‘jag’ funkat lika bra. ‘I en sån situation blir man ju orolig’ kan folk säga i ett fumligt försök att inte låtsas som att de själva blev skiträdda. Sånt har jag också gjort många gånger, särskilt i början av arbetslivet” ,skriver Per Grankvist i en krönika.

nisha1-768x432
Krönikor

Nisha Besara: "Nu behöver vi sprida det goda ledarskapet"

Vilka egenskaper har en bra ledare? I sin tredje krönika reflekterar Nisha Besara över cheferna som trots att de saknar ledaregenskaper, premieras till chefsposter på grund av andra faktorer. ”Som ledare är det ju extra viktigt att hålla huvudet kallt och att inte agera känslomässigt i tid och otid, för att på så sätt bygga en tillit bland medarbetare för den egna kompassen” skriver hon och gör en koppling till det rådande världsläget som påminner om den irrationella och auktoritära ledarens egenskaper. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
linda_waxin_kronikor-768x432-4
Krönikor

Linda Waxin: ”Hur omdefinierar du framgång?"

Chefs krönikör Linda Waxin är ny på jobbet på ett climate tech-bolag och reflekterar över begreppet framgång utifrån det som format henne. ”De som följt mig en längre tid vet att omdefiniering av framgång är en pågående favoritsysselsättning, och i mina ögon kanske något av det viktigaste en människa kan lägga sin energi på”, skriver hon.