linda_waxin-vju
Foto Oskar OmneLinda Waxin

Chefs nya krönikör Linda Waxin: ”Jag coachar fram det bästa hos människor”

Hon är kommunikationsstjärnan som gick i pension vid 33. Nu blir Linda Waxin krönikör i Chef – en ovanligt personlig sådan, hoppas hon själv. Här berättar hon mer.

Du beskrivs ofta som kommunikationsstjärnan som blev vd för Edelman i Sverige vid 30 och som gick i pension vid 33 efter att din pappa gått bort. Nu jobbar du igen och är vd för startupen MazeID. Men vem är du för dig?

”Jag är storasyster, äldst av fyra. Jag är en extremt nyfiken person som får näring av att lära mig och förstå nya saker. Jag vill göra analyser på makronivå både när det gäller affärer och filosofi och konst. Och så är jag poet också. Det man inte ser bakom rubrikerna är att jag är en mycket bredare person än affärskvinnan Linda. Jag blir glad av frågan för det är lätt att man blir ett slags nidbild som affärskvinna, särskilt om man som jag inte har barn.”

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Hur ser din energikalkyl ut?”

Vad fick dig att tacka ja till att bli krönikör i Chef?

”Det var ganska enkelt. Dels fick jag en emotionell koppling till Chef i samband med den intervju som gjordes när jag sa upp mig från Edelman. Då var det konstigt för mig att vara så öppen. Det gjorde stor skillnad för mig i mitt liv. Och i andras liv. Folk hörde av sig i säkert två år efter den intervjun.”

”Det är nog många som sagt upp sig utan att ha ett nytt jobb, eller som tagit sin sorg på allvar efter det. Men så älskar jag ju att skriva också. Det är mitt element.”

waxin1

Läs också: Toppchefen Linda Waxin gick i pension – som 33-åring

Beskriv dina bästa ledaregenskaper!

”Mina bästa och sämsta är ungefär desamma. Jag har en holistisk syn på människor. Jag separerar inte den privata personen från den man är på jobbet. Det gör att jag kan coacha fram det bästa hos människor. Nackdelen är att det är energikrävande. Jag kan fastna i en coachingrelation.”

Vad kan Chef-läsarna förvänta sig i mötet med dig?

”Jag hoppas att jag kommer att vara en ovanligt personlig och krävande krönikör som utmanar människor att titta på hela sig själv, inte bara på sig själv som chef.”

Cissi Elwin och Linda Waxin.

Läs också: Linda Waxin: ”Så gör du för att ta en karriärpaus”

Det här är Linda Waxin

GÖR: Driver tanke-smedjan Ownershift och talangmatchningsplattformen MazeID.

ÅLDER: 39.

FAMILJ: Tre syskon, mamma, och inte minst min chosen family.

BOR: Aspudden, Stockholm.

BAKGRUND: Bestämde sig, efter tio år i pr-branschen, varav de sista som vd för Edelman, för att uppfylla alla sina drömmar vilket hittills resulterat i en tillfällig pension, ett techbolag, en tankesmedja, en kultursajt och en sommarstuga.

KONTAKT: linda@mazeid.com eller @lindawaxin på Instagram.

chef-dilemma-podd-1800-1
Gäst: Linda Waxin

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin entreprenören Linda Waxin. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Ny rapport: 4 steg för chefen att lindra smärtan vid uppsägningar

Tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. En färsk rapport från TRR ger kastar nytt ljus på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Günther Mårders modell med tre cirklar, där företag är i olika faser av ekonomisk kris
Beslutsfattande

Så agerar du som chef – i den ekonomiska krisens olika faser

Hittills har vart femte företag i Sverige tappat hälften av sin försäljning under coronakrisen. Enligt Svenskt Näringsliv kommer 30 000 företag gå i konkurs inom den närmaste månaden – och mest drabbade är småföretagen.