Chefs nya krönikör Linda Waxin: ”Jag coachar fram det bästa hos människor”

Hon är kommunikationsstjärnan som gick i pension vid 33. Nu blir Linda Waxin krönikör i Chef – en ovanligt personlig sådan, hoppas hon själv. Här berättar hon mer.

Beslutsfattande
Text: Redaktionen
Publicerad
Linda Waxin

Du beskrivs ofta som kommunikationsstjärnan som blev vd för Edelman i Sverige vid 30 och som gick i pension vid 33 efter att din pappa gått bort. Nu jobbar du igen och är vd för startupen MazeID. Men vem är du för dig?

”Jag är storasyster, äldst av fyra. Jag är en extremt nyfiken person som får näring av att lära mig och förstå nya saker. Jag vill göra analyser på makronivå både när det gäller affärer och filosofi och konst. Och så är jag poet också. Det man inte ser bakom rubrikerna är att jag är en mycket bredare person än affärskvinnan Linda. Jag blir glad av frågan för det är lätt att man blir ett slags nidbild som affärskvinna, särskilt om man som jag inte har barn.”

Vad fick dig att tacka ja till att bli krönikör i Chef?

”Det var ganska enkelt. Dels fick jag en emotionell koppling till Chef i samband med den intervju som gjordes när jag sa upp mig från Edelman. Då var det konstigt för mig att vara så öppen. Det gjorde stor skillnad för mig i mitt liv. Och i andras liv. Folk hörde av sig i säkert två år efter den intervjun.”

”Det är nog många som sagt upp sig utan att ha ett nytt jobb, eller som tagit sin sorg på allvar efter det. Men så älskar jag ju att skriva också. Det är mitt element.”

Beskriv dina bästa ledaregenskaper!

”Mina bästa och sämsta är ungefär desamma. Jag har en holistisk syn på människor. Jag separerar inte den privata personen från den man är på jobbet. Det gör att jag kan coacha fram det bästa hos människor. Nackdelen är att det är energikrävande. Jag kan fastna i en coachingrelation.”

Vad kan Chef-läsarna förvänta sig i mötet med dig?

”Jag hoppas att jag kommer att vara en ovanligt personlig och krävande krönikör som utmanar människor att titta på hela sig själv, inte bara på sig själv som chef.”

Det här är Linda Waxin

GÖR: Driver tanke-smedjan Ownershift och talangmatchningsplattformen MazeID.

ÅLDER: 39.

FAMILJ: Tre syskon, mamma, och inte minst min chosen family.

BOR: Aspudden, Stockholm.

BAKGRUND: Bestämde sig, efter tio år i pr-branschen, varav de sista som vd för Edelman, för att uppfylla alla sina drömmar vilket hittills resulterat i en tillfällig pension, ett techbolag, en tankesmedja, en kultursajt och en sommarstuga.

KONTAKT: linda@mazeid.com eller @lindawaxin på Instagram.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden