Collage av vaccination/människor i kö

Chefer som går före i vaccinationskön bryter mot lagen

Rubrikerna har varit många och svarta om ledare som gått före i vaccinationskön eller gett familjemedlemmar vaccin.
Att som chef gå före eller göra avsteg från rangordningen strider mot hälso- och sjukvårdslagen, menar Niklas Juth, docent vid Karolinska Institutet.

Att som chef i icke patientnära vård gå före i kön strider helt mot reglerna i svensk sjukvård. Det säger Niklas Juth, docent i medicinsk etik vid Karolinska institutet. Prioriteringsordning styrs i hälso- och sjukvårdslagen.

”Den med störst behov går först. När det handlar om vaccination brukar man översätta det i termer av risk att drabbas av framtida sjukdom. Man ska följa den prioriteringsrangordning som Folkhälsomyndigheten fastställt utifrån lagen”.

Niklas Juth betonar, precis som andra experter tidigare har gjort i Chef, att vaccination mot covid-19 inte är en arbetsgivarfråga överhuvudtaget.

”Chefer ska inte lägga sig i det hela. I Sverige ska vi ha frivillig vaccination. Det har inget med arbetsplatsen att göra, utan det är regionerna som implementerar besluten och kallar de enskilda individerna till vaccinering.”

Att som chef gå före eller överhuvudtaget göra avsteg från rangordningen strider med andra ord mot svensk rätt. Niklas Juth pekar dessutom på vådan av att börja fundera över vem som är nyttigaste och viktigast i samhället.

”Det kan bli väldiga huggsexor. Ska Wallenberg gå före Löfven eller tvärtom, och hur står busschaufförer och sophämtare i förhållande till företagsledare? Det strider mot människovärdesprincipen. Och det står uttryckligen i hälso- och sjukvårdslagen att man inte får ta hänsyn till social ställning”.

trecheferkris

Läs också: 3 chefer med kriserfarenhet: Så hanterar vi utmaningarna

Rubrikerna har varit många och svarta om chefer inom sjukvården som av olika anledning gått före i kön. Detta drabbar den egna organisationen och medarbetarnas syn på sin chef, men det påverkar också den allmänna synen på chefen.

”Det är klart att folk är känsliga för om chefer bryter mot lagen. Och reaktionen hos medarbetarna kan bli att de tycker att de inte heller behöver följa reglerna”, säger Leif E Andersson, legitimerad psykolog och Chefs expert på organisation och ledarskap.

Han efterlyser ett mer professionellt agerande.

”Det här är en viktig fråga som vi har vetat om i månader. Det har funnits tid till proceduren att göra planer och förankra beslut. Hade det börjat brinna skulle man lättare kunnat förstå det som uppstått, men en bra ledare har en plan även för detta. När det hettar till märker man vem som verkligen kan sitt jobb.”

Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna, säger att oavsett var du är chef måste du vara medveten om vilka signaler du sänder ut med ditt agerande, vilka konsekvenser det kan få.

”Som chef har man alltid ögonen på sig. Man sätter normer. Och måste därför fundera igenom om ens beslut är etiskt riktiga.”

Hon beklagar att chefer ses som en homogen grupp när situationer som dessa uppstår.

”Det finns i alla yrkeskårer människor som inte är lämpade för sin uppgift och som gör saker för egen vinning. Det är bara att beklaga.”

Agerandet riskerar att skapa chefsförakt.

”Media är på bollen. Och då är det lätt att tycka att chefer är en jäkla grupp som roffar åt sig. Men vi kan bara hoppas att de flesta har haft egna chefer. Många har ändå en bra relation till sin närmaste chef”, säger Anki Udd.

Leif E Anderson menar också att detta späder på cynismen.

”Jag är precis som 49 procent av befolkningen en arbetargrabb – och där tycker många ändå att chefer är idioter. Det är klart att denna typen av händelser och rubriker spär på strömningar med ’fake news’, förakt mot vetenskap och auktoriteter.”

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”En av chefens svåraste frågor har blivit ännu svårare”

Men i chefscirkusen kring vaccinet inom hälso- och sjukvården har det även funnits de chefer som velat vara goda förebilder och som gått före i prioritetsordningen för att göra personalen tryggare. En kartläggning av Expressen visar att så mycket som 60 procent av personalen (och i vissa fall så mycket som nio av tio medarbetare) i kommuner och privata hemtjänstbolag inte vill vaccinera sig.

”Deras agerande kan vara hedervärt och moraliskt försvarbart. Men det är inte så prioriteringen är tänkt. Ska man följa svensk rätt ska man inte göra det. Jag hoppas istället att personalen kan vara förebilder för varandra, eller chefer i patientnära verksamhet som vaccineras på rätt grunder”, säger Niklas Juth.

De aktuella cheferna kan dock inte ställa inför rätta för sitt agerande.

”Sjukvårdslagen är inte en del av brottsbalken. Som individer riskerar cheferna varken fängelse eller böter. Däremot kan de anmälas till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, och man kan få någon form av klander.”

”Här blev ju att föregå med gott exempel ett tveeggat svärd, säger Anki Udd. ”Det finns dem som säger att de agerar som en förebild genom att vaccinera sig och på så sätt övertyga dem som inte vill vaccinera sig. Sedan finns de som vill vara moraliska förebilder genom att stå tillbaka och låta de som verkligen jobbar i vården gå före.”

En komplicerad fråga med andra ord, som Niklas Juth menar att cheferna borde vara lättade att slippa ta beslut om.

vaccinationsbild_rityta-1

Läs också: Experten: Chefen får inte tvinga medarbetare att vaccinera sig

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

Spargris som sjunker ner i vatten
Beslutsfattande

Ny forskning: Därför misslyckas mångmiljardprojekt

Lars Löfgren, forskare vid Försvarshögskolan, går i en avhandling till botten med varför prestigefyllda jätteprojekt så ofta misslyckas. ”Den här typen av projekt tenderar att styras av individer med starka maktambitioner som inte är mottagliga för riskanalyser”, säger han. 
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Cecilia Beck Friis, vd för Hemnet
Beslutsfattande

Veckans dilemma: ”Jag vet saker de andra i min ledningsgrupp inte vet – hur ska jag göra?”

Ställ krav uppåt och var tydlig med att ett icke-beslut också är ett beslut. Det rådet ger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis till en chef som måste hålla information hemlig i sin egen, allt mer frustrerade, ledningsgrupp.
Cecilia Rosquist, distriktschef på Kone
Beslutsfattande

Cecilia Rosquist: ”Jag har fått driva många spännande förändringsprojekt”

Att distriktschefen Cecilia Rosquist skulle hamna i hissbranschen var inget hon räknat med. Eller att hissar kunde framkalla så starka känslor.
Åsa Paborn är direktor på Stockholms Stadsmission och träffade Cissi Elwin i senaste avsnittet av Chef Dilemma
Beslutsfattande

Chefen för Stockholms Stadsmission: ”Vi ser nya grupper som behöver ökat stöd”

Pandemin drabbar Stockholm hårt, med ökande utslagning och matfattigdom. Åsa Paborn, ny direktor för Stockholms Stadsmission, har fått en tuff jobbstart med distansjobb och slutkörda medarbetare. ”Men ljuset överväger”, säger hon i podden Chef Dilemma.
Porträtt av Håkan Lundstedt samt skiss av den nya fabriken i Ockelbo.
Beslutsfattande

Synsam flyttar produktionen till Sverige: ”Det här beslutet kräver mod”

Det är definitivt en trend vi ser, säger forskare och analytiker. Allt fler företag tar hem produktionen till Sverige.
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.