En kvinna sitter och jobbar i en soffa med en katt bredvid sig.

Därför missförstår chefer de yngre medarbetarna

Chefer missförstår vad som är viktigt för unga medarbetare, visar en ny internationell undersökning. Undersökningen visar att de betraktar flera viktiga frågor på olika sätt.

Unga medarbetare är mindre sugna på en återgång till de traditionella kontoren efter pandemin än deras chefer, visar en internationell undersökning. Undersökningen, som är gjord av it-företaget Citrix i samarbete med Oxford Analytica, är ett av flera exempel på hur chefer och unga ”millennials” (födda 1981 – 1996) samt ”generation Z” (födda 1995 – 2010) missförstår varandra och betraktar världen på olika sätt.

Över hälften av 18 – 40-åringarna säger sig enbart eller till största delen vilja jobba hemifrån även efter att pandemin klingat ut eftersom de anser att de mår bäst i den miljön, utöver att produktiviteten där anses bli högre. Men det är något som deras chefer, som till 48 procent anser att välbefinnandet är högst i det traditionella kontoret, inte förstår så bra. Det kan man jämföra med de yngre medarbetarnas 17 procent.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Medan chefer tror att unga så kallade kunskapsarbetare framförallt efterfrågar möjligheter till vidareutbildning och tillgång till ny teknik, visar Citrix undersökning att de framför allt är intresserade av trygghet i arbetslivet. En säker och stabil karriär är viktigt för 87 procent av de yngre. En bra balans mellan arbete och fritid är även det av högsta vikt för 87 procent.

De yngre är också mer pragmatiska: Endast 30 procent av de unga kunskapsarbetarna skulle söka sig från en arbetsgivare på grund av att den saknar högre syfte. Detta kan jämföras med gruppen av företagsledare, där 69 procent uppger att de inte vill jobba för en sådan organisation.

Ett kontor där några få människor arbetar, som i övrigt är tomt.

Läs också: 5 utmaningar inför hybridkontoret i höst

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En hand håller upp en skylt som det står Interimschef på mot en jeansblus som bakgrund.
Karriär

Så lyckas du med interimschefen

Allt fler blir interimschefer i ett allt mer flytande arbetsliv, visar forskning. Men för att det ska lyckas på arbetsplatsen gäller det att göra på rätt sätt.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

En hand i svenska flaggans färger som visar tummen ner.
Karriär

Svenskar mest missnöjda med jobbet

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb det närmaste året jämfört med övriga européer, visar en ny studie. Den visar också att svenskar verkar uppskatta sin chef mer när de arbetar hemifrån än på plats på arbetet.

Tre kvinnor sitter framför sina datorer vid ett bord och pratar och skrattar.
Karriär

Bullshit jobs? Nej, inte längre

Bara 4,8 procent. Så få européer tycker att jobbet är meningslöst, visar en ny studie. Och ofta är det cheferna som finner störst mening med sitt jobb.

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.