Chefen som satt kärleken på vänt

Som ensamstående pappa och vd för en pr-byrå tycker inte Vilhelm Hanzén att han hinner med en relation. Men visst drömmer han om att möta kärleken igen.

Hälsa
Publicerad
Vilhelm Hanzén framför en tegelvägg.

Vilhelm Hanzén startade pr-byrån Gul för fem år sedan, ungefär samtidigt som han och hans fru upptäckte att de skulle få barn. Två år senare gick paret isär och sedan dess väljer han sin femårige son alla dagar i veckan. Eller rättare sagt, varannan vecka. Den andra veckan jobbar han så mycket han orkar för att klara av allt jobb och ansvar som det innebär att vara chef och för att ha mer tid med sin son den andra veckan.

”Jag är väldigt tacksam för varje sekund med min son, men det är en utmaning. Speciellt eftersom jag inte har någon uppbackning i form av föräldrar och syskon som bor i närheten. Då blir det väldigt lite tid kvar för ett kärleksliv.”

Direkt efter skilsmässan mådde han inte så bra mentalt, berättar han.

”Jag levde ut på olika sätt när jag inte hade min son och jag började jobba ännu mer. En blandning av att det var kul och att jag ville dämpa mina känslor.”

Först nu, tre år senare, kan han förstå vilken identitetskris han gick igenom. Han hade varit ihop med sin fru sedan han var 21 år.

”Jag tror att det var både lättare och svårare att vara chef då, som jag minns det med det förbehållet att det var en kris. Jag gjorde mig sårbar genom att vara ärlig med hur jag mådde, i stället för att gå omkring med ett påklistrat leende.”

Han gjorde samma val nu i våras när båda hans föräldrar låg sjuka på en covidavdelning. Han var helt ärlig mot sina medarbetare med att han inte var full av energi.

”Det har hjälpt mig att kunna vara ärlig. Det har gjort det lättare för mig men även för mina medarbetare, tror jag.”

Vilhelm Hanzén är med andra ord beredd att skriva under på att privatlivet färgar av sig på jobbet, och vice versa.

”Min devis är jobba mycket och hårt och sedan ha kul och vila däremellan. Det jag försakar är en partner. Kombinationen tidsbrist och att jag lägger allt mitt engagemang på min son går inte bra ihop med relationsbiten.”

Vilhelm Hanzén har träffat ett par personer som han har tyckt genuint mycket om men det har inte blivit något av det. Han tror att en av anledningarna är att han har varit väldigt tydlig med att han jobbar mycket. Han vill redan från starten ha det på bordet, men upplever att det ändå varit svårt för andra att förstå och sedan respektera det när det kommit till kritan.

”Jag tycker att det jag gör är väldigt kul, även om företaget inte är stort så bygger vi något, och att vara chef är bara en del av det. Sedan om det är värt det eller inte, ja, det är frågan. Det kommer inte att vara det om det påverkar min son negativt. Han är min viktigaste relation.”

Men det innebär ändå inte att Vilhelm Hanzén har gett upp hoppet om en relation. Bara att han inte har träffat den rätta ännu.

Vilhelm Hanzén

Gör: Vd och grundare, Gul PR.

Ålder: 32.

Familj: Femårig son.

Bor: Örebro.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden