Vilhelm Hanzén framför en tegelvägg.

Chefen som satt kärleken på vänt

Som ensamstående pappa och vd för en pr-byrå tycker inte Vilhelm Hanzén att han hinner med en relation. Men visst drömmer han om att möta kärleken igen.

Vilhelm Hanzén startade pr-byrån Gul för fem år sedan, ungefär samtidigt som han och hans fru upptäckte att de skulle få barn. Två år senare gick paret isär och sedan dess väljer han sin femårige son alla dagar i veckan. Eller rättare sagt, varannan vecka. Den andra veckan jobbar han så mycket han orkar för att klara av allt jobb och ansvar som det innebär att vara chef och för att ha mer tid med sin son den andra veckan.

”Jag är väldigt tacksam för varje sekund med min son, men det är en utmaning. Speciellt eftersom jag inte har någon uppbackning i form av föräldrar och syskon som bor i närheten. Då blir det väldigt lite tid kvar för ett kärleksliv.”

Direkt efter skilsmässan mådde han inte så bra mentalt, berättar han.

”Jag levde ut på olika sätt när jag inte hade min son och jag började jobba ännu mer. En blandning av att det var kul och att jag ville dämpa mina känslor.”

Först nu, tre år senare, kan han förstå vilken identitetskris han gick igenom. Han hade varit ihop med sin fru sedan han var 21 år.

”Jag tror att det var både lättare och svårare att vara chef då, som jag minns det med det förbehållet att det var en kris. Jag gjorde mig sårbar genom att vara ärlig med hur jag mådde, i stället för att gå omkring med ett påklistrat leende.”

Pigge Werkelin tillsammans med hustrun Monika Möller Werkelin.

Läs också: Pigge Werkelin: ”Med ett aktivt sexliv får du energi”

Han gjorde samma val nu i våras när båda hans föräldrar låg sjuka på en covidavdelning. Han var helt ärlig mot sina medarbetare med att han inte var full av energi.

”Det har hjälpt mig att kunna vara ärlig. Det har gjort det lättare för mig men även för mina medarbetare, tror jag.”

Vilhelm Hanzén är med andra ord beredd att skriva under på att privatlivet färgar av sig på jobbet, och vice versa.

”Min devis är jobba mycket och hårt och sedan ha kul och vila däremellan. Det jag försakar är en partner. Kombinationen tidsbrist och att jag lägger allt mitt engagemang på min son går inte bra ihop med relationsbiten.”

Illustration med en dubbelsäng där en kvinna sitter med dator och pratar i mobiltelefon, en sur man som ligger bredav med rosor och en champagneflaska i bakgrunden.

Läs också: Chefs under­sökning: Trötta chefer ligger sällan

Vilhelm Hanzén har träffat ett par personer som han har tyckt genuint mycket om men det har inte blivit något av det. Han tror att en av anledningarna är att han har varit väldigt tydlig med att han jobbar mycket. Han vill redan från starten ha det på bordet, men upplever att det ändå varit svårt för andra att förstå och sedan respektera det när det kommit till kritan.

”Jag tycker att det jag gör är väldigt kul, även om företaget inte är stort så bygger vi något, och att vara chef är bara en del av det. Sedan om det är värt det eller inte, ja, det är frågan. Det kommer inte att vara det om det påverkar min son negativt. Han är min viktigaste relation.”

Men det innebär ändå inte att Vilhelm Hanzén har gett upp hoppet om en relation. Bara att han inte har träffat den rätta ännu.

Vilhelm Hanzén

Gör: Vd och grundare, Gul PR.

Ålder: 32.

Familj: Femårig son.

Bor: Örebro.

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Maria Geijer, affärsområdeschef, Morot & Co.
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

3 sätt att hylla medarbetarna inför semestern

Våren rusar på och semestern står för dörren. Just i år finns fler skäl än vanligt att tacka medarbetarna för det gångna arbetsåret. ”Att som chef visa sin uppskattning är ett oslagbart sätt att skapa vi-känsla”, säger Maria Geijer på Morot & Co.
Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Illustration med en dubbelsäng där en kvinna sitter med dator och pratar i mobiltelefon, en sur man som ligger bredav med rosor och en champagneflaska i bakgrunden.
Hälsa

Chefs under­sökning: Trötta chefer ligger sällan

Det kostar på att vara chef. Och det finns en överhängande risk att det går ut över kärlekslivet. Varannan chef uppger att de inte har tillräckligt med tid för sin partner. Det visar Chefs undersökning.

Pigge Werkelin tillsammans med hustrun Monika Möller Werkelin.
Hälsa

Pigge Werkelin: ”Med ett aktivt sexliv får du energi”

För entreprenören Pigge Werkelin finns det en självklar koppling mellan hans prestation som chef och hans privatliv. ”Det är grunden för ditt företagande. Ungefär som när du bygger ett hus behöver du en stadig grund, och den grunden är ditt privatliv. Du behöver se till att hela hemmadelen funkar, alltifrån ungarnas skolgång till ditt sexliv.”
En dagbok på ett bord. Bild på
Hälsa

Dr Mounas 5 tips för att bli lyckligare

På Chefdagen fick Dr Mouna alla deltagarna att så väl hoppa jämfota som att rodna rejält. Allt i syfte att öka sitt välmående.

Utsikt över berget Harder Kulm i kantonen Bern, Schweiz.
Annonssamarbete Chef + Made in Bern

5 skäl att konferera i Schweiz

Aldrig har väl så många arbetsplatser varit i så stort behov av teambuilding som nu. Så varför inte stärka banden med en gemensam resa till Schweiz? Här finns gott om hållbara konferensmöjligheter och mängder med aktiviteter.
En grupp yngre medarbetare tränar på kontoret.
Hälsa

”Skulle kunna bli maxtider för hur länge man får sitta still”

Vilken typ av fysisk aktivitet är bäst för tankemässiga förmågor och psykisk hälsa? Forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, har fått 120 miljoner kronor i ett åttaårigt projekt för att söka efter svaret. På sikt kan det leda till rekommendationer för arbetsgivarna.