cissi-calle
Calle Fleur, digitalt ansvarig och Cissi Elwin, chefredaktör och vd.

Chef.se – en av Sveriges 100 bästa sajter

Tredje nomineringen i rad för Chef – hur har intresset för ledarskap utvecklats under de senaste åren? 

”Chef har haft en enorm tillväxt i samtliga digitala kanaler de senaste åren. Om det beror på att intresset för ledarskapsfrågor har ökat, eller att vår målgrupp i större utsträckning hittat ”hem” till Chef på nätet, är svårt att säga.”

”Antagligen är det en kombo: Utöver frågor som rör psykisk och fysisk hälsa är det nya arbetslivet, med digitaliseringens möjligheter och utmaningar, det som våra läsare och användare brinner mest för,” säger Calle Fleur, digitalt ansvarig på Chef.

”Vår målgrupp chefer har en större press på sig än någonsin tidigare. Nya chef.se är fullmatad med smarta genvägar, snabb hjälp och massor med inspiration,” säger Cissi Elwin, chefredaktör och vd för Chef.

Vad har hänt på Chef.se sedan förra gången priset delades ut?

”När Chef.se gjordes om i början av 2013 vann vi flera priser – bland annat Årets digitala tidskrift och Årets tidskriftssajt. Det var en schysst ansiktslyftning, men vi nöjde oss inte där. Nya Chef.se, som lanserades i augusti 2015, är en mycket vackrare, mer komplex och datadriven sajt än den vi prisades för 2015. Som Fantomen skulle sagt: Chef.se är död, leve Chef.se,” säger Calle Fleur.

1149688490-2

”Nya sajten är ombyggd från grunden i WordPress och är både snyggare, snabbare och mer lättnavigerad. På Chef Premium erbjuder vi läsarna exklusiva verktyg som ett ledarskapstest, Chefs hela arkiv från 1995 och framåt, uppdaterade mallar och avtal, läslista – och en verktygslåda med 300 metoder. Med hjälp av en motor kommer vi snart kunna erbjuda våra tidspressade användare skräddarsytt, personaliserat innehåll.”

Hur ser den digitala utvecklingen för tidskrifter ut idag jämfört med för tre år sedan?

”Många provar nya, spännande grejer: Våra kolleger på Blank Spot Project, Dagens Samhälle och KIT – även de på Topp 100-listan – visar precis som Chef att tidskrifter på nätet kan vara annat än… ja, just tidskrifter på nätet. Många nischade tidskrifter har gyllene förutsättningar för att att bli framgångsrika digitalt.”

”Men för att lyckas är det nödvändigt att man börjar se papperstidningen som en kanal bland andra, snarare än företagets själ. Och att organisationen utgår från tanken om ett kunskapshus, snarare än ett mediehus,” säger Calle Fleur.

Övriga nominerade i tidskriftskategorin är Dagens Samhälle, KIT, Nöjesguiden och Blank Spot Project. Bästa sajten alla kategorier presenteras den 22 mars på Webbdagarna, kategorivinnarna under veckorna fram till dess.

Läs också:

Chef växer – når fler chefer än någonsin

Relaterade artiklar

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
chefboken_the_good_people
Chefboken

Knäck koden: Lär dig hitta bra personer

Årets julläsning för chefer? Nya Chefboken Good People vill göra både dig och dina medarbetare till bättre människor. ”Den är särskilt bra om du är i en reflekterande del av din karriär”, menar Chefs redaktör Björn Hedensjö.
chefnr022017
 

I nya numret: Vägen till superkarriären

Februarinumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.
margot_wallstrom_816_2
 

I nya numret: Exklusiv intervju med Margot Wallström

Decembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.
chef_no11
Mångfald

I nya numret: Flyktingpojkarna som byggde ett miljardimperium

Novembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.
chef_nr10
 

I nya numret: Chef träffar framgångssystrarna

Oktobernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.