chef_omslag-02-13

Chef nr 2 ute nu

Emy Blixt grundade skoföretaget Swedish hasbeens och gjorde succé världen över. Samtidigt kämpade företagets vd och Emys bästa vän mot cancern som skulle ta hennes liv. I en exklusiv intervju berättar Emy Blixt om hur det påverkade henne och hennes roll.

Vilken ålder vill du att dina medarbetare ska ha? Fyra av fem chefer i Chefs undersökning har en medveten strategi för vilka åldrar de rekryterar. Men det är inte som du först tror. Läs undersökningen här.

Hur långt räcker en polerad image för att lyckas som högsta chef på TV4? Chef har synat Casten Almqvist bakom fasaden.

Så skapas en kravmärkt trend. Möt Saltå kvarns vd Johan Ununger, som gillar när kunderna klagar och ser reklamationer som marknadsföring.

Förhandla upp din lön. Guide med bästa tipsen.

Dessutom: Expertsvar och krönikor från Sveriges främsta ledarskapsexperter. Ledarskapets främsta snackisar just nu. Så håller du medarbetarsamtal i grupp. Nyttosidor, nyheter och trender och krönika av Annika Lantz. Och mycket mer, så klart.

Chef är tillgänglig i välsorterade Presstopbutiker och på i princip alla digitala plattformar. Läs om hur du köper digitala lösnummer här.

Prenumerera på Chef? Se våra erbjudanden här.

Relaterade artiklar

grafisk
Jobba på Chef

Grafisk formgivare sökes till Chef

Chef söker en grafisk formgivare med erfarenhet av både print och webb som har jobbat både redaktionellt och med marknadsföring.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
digital1
Om chef

Nu erbjuder Chef köp via e-faktura

1 april 2019 infördes en ny lag om e-fakturering för inköp i offentlig sektor. Chef kan erbjuda e-fakturering i formatet PEPPOL (BIS Billing 3.0). Så här går det till.
powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.
guldfisk2
Webbkurser

Forskning: Kunskap i små portioner passar digitala hjärnan

Det påstås att den digitala livsstilen har gjort vårt uppmärksamhetsspann kortare än en guldfisks. Även om detta inte stämmer så visar forskning att vi har lättare att ta till oss kunskap i kortare stötar.
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
chefboken4-content
Chefboken

Så skapar du en orädd organisation

Traditionell företagskultur — där det handlar om att passa in och komma överens — är dömd att misslyckas i den nya kunskapsekonomin. Framgång kräver istället ett flöde av idéer, nytt och kritiskt tänkande. Harvardforskaren Amy C Edmondson skriver i sin bok "The Fearless Organization" om hur chefer skapar orädda organisationer.