jan_carlzon-3

Bästa chefsböckerna i jul

lar-johan_jarnheimerLars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande Eniro, blivande styrelseord­förande Ikea:
”Jag läser bara styrelsematerial just nu. Men från tid till annan har jag mer tid för böcker. Framför allt läser jag när jag flyger. Big bang disruption – business survival in the age of constant innovation (Larry Downes och Paul Nunes, Penguin Books) läste jag hyfsat nyligen.”

 

Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter:
”Just nu läser jag Stoner (John Williams, Natur och Kultur). Jag slukar det mesta. Det är viktigt inte minst när man skriver själv att läsa bra skribenter för att hålla uppe språket.”

 

Jan Carlzon, företagsledare, före detta koncernchef SAS:<
”På nattduksbordet just nu ligger Mannen utan ansikte om Putin (Masha Gessen, Brombergs förlag). Det var som KG Bergström sa att ’när du läst den här kan du inte säga att du inte visste’. Sedan vill jag rekommendera Det händer när du vilar av Tomas Sjödin som är pastor i Göteborg (Libris förlag). Den handlar om vikten av att ta pauser för att orka.”

 

Micael_dahlenMicael Dahlén, professor på Handelshögskolan, författare:
”Jag kan rekommendera Sleep donation – a novella (Karen Russell, Atavist books). Den handlar om vad som kan hända när vi jobbar 24 timmar om dygnet.”

 

 

caroline_walerud

Caroline Walerud, vd Volumental, årets super­talang 2013:
”Jag läser Poor economics – a radical rethinking of the way to fight global poverty (Abhijit Banerjee och Esther Duflo, Public Affairs). Den handlar om hur fattiga människor tar beslut. På en mikroekonomisk nivå som jag kan känna igen mig själv som småföretagare i. Jag får göra avvägningar varje dag.”

Skärmdump från UNT.se Skärmdump från UNT.se

Hanna Stjärne, vd och chefredaktör UNT-koncernen, blivande vd SVT:
”Just nu läser jag Kanada (Richard Ford, Brombergs), en berättelse att sugas in i. Också Beckomberga – ode till min familj (Sara Stridsberg, Albert Bonniers förlag) som suggestivt och lyriskt lyfter fram utanförskap och en av våra stora samhällsfrågor.

Och så läser min dotter och jag om en av våra favoritböcker: Sandvargen (Åsa Lind, Rabén och Sjögren).”

 

Dan Eliasson, general­direktör Försäkringskassan, blivande rikspolischef:
”Jag kan tipsa om Klingsor (Torgny Lindgren, Norstedts). Det är alltid njutbart att förtrollas av magin från Norrlands inland. Jag hinner läsa några skönlitterära böcker i månaden, ibland tvingar jag mig igenom någon facklitteratur också. Men de är ofta ganska tråkiga.”

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

stressjulen
Hållbarhet

Stressad och trött? Då är du långt ifrån ensam

Stressad och trött. Det är den vanligaste känslan som vi har när vi kliver in på jobbet i november/december, visar en omfattande studie.
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

stressjul
Hälsa

Så hinner du jobba klart innan jul

Här är effektivitetskonsulten Petra Brasks bästa råd inför de sista arbetsdagarna.

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
stress-12
Hälsa

Studie: Enda metoden som funkar mot utmattning

Det finns bara ett sätt att förebygga psykisk ohälsa när det kommer till utmattningssymptom. Och det går på tvärs mot det alla arbetsgivare gör idag.

helgenjobben
Hälsa

5 tecken på att du inte kan släppa jobbet

Äntligen lite ledighet! Men frågan är hur ledig du egentligen är. Var tredje privatanställd har svårt att släppa jobbet – vilket påverkar deras sömn.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

balans-3
Hälsa

9 säkra tecken på att du saknar balans i livet

Ont i kroppen? Stökigt skrivbord? Irriterad på Ica? Här är 9 tecken på att du tappat kontrollen över det berömda livspusslet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden