Anna Borg blir Ruter Dam 2021

Anna Borg, vd och koncernchef för Vattenfall, är Årets Ruter Dam. Det är en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefspositionen under året som gått. 

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Anna Borg med blommor och diplom i famnen.

Anna Borg är sedan november 2020 vd för Vattenfall, där hon har varit anställd sedan 1999, bortsett från en avstickare som Nordenchef på Klarna åren 2015-2017. En av de första rollerna på Vattenfall var som chef för strategi och affärsutveckling för Vattenfall Trading. Hon har sedan dess haft olika chefsbefattningar på företaget, bland annat affärsområdeschef och CFO. 

 ”Det är oerhört glädjande att få den här utmärkelsen. Ruter Dam är ett viktigt affärsnätverk och har definitivt bidragit till att det finns fler kvinnliga chefer i näringslivet i dag än för tjugo år sedan”, säger Anna Borg.

Marika Lundsten, vd för Ruter Dam, säger:

­ ”Anna Borg är en ledare som inte räds förändringar och som brinner för att leda energibranschen mot en mer hållbar framtid. Hon inspireras av att leda i förändring och hennes ledarskap präglas av mod, att delegera samt ge de bästa förutsättningarna för att medarbetarna ska göra ett så bra jobb som möjligt”.

Anna Borg var intervjuad i podden Chef Dilemma tidigare i år.

Ruter Dam

Ruter Dam är ett chefsutvecklings- och mentorprogram som grundades 1987.
Målet är fler kvinnliga chefer på hög nivå i svenskt näringsliv.
2017 startade Ruter Dams systerprogram Spader Ess, ett program för yngre kvinnor i början av karriären där Ruter-Damare är mentorer. 

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.