Så värnar du om nyckelmedarbetarna

Semestern är slut och hela det utvilade medarbetargänget är redo att ge allt inför hösten – eller är de verkligen det? Som ledare riskerar du och verksamheten att hamna i klistret om en eller flera av dem plötsligt säger upp sig. Här är några tips från karriärkonsultföretaget Verto om hur du bäst behåller dina nyckelmedarbetare.

Ledarskap
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Två unga kvinnor sitter och pratar med dator och anteckningsblock framför sig.

Lyssna till varningssignalerna

  • Om dina bästa talanger och mest högpresterande medarbetare uteblir på gemensamma möten kan det vara ett illavarslande tecken som du som ledare behöver kolla upp. Om de inte får tillräcklig energi av jobbet, ledarskapet eller kollegorna kan det leda till att de söker sig vidare. Vill du, eller har verksamheten verkligen råd med det? Om du svarar nej behöver du ta en diskussion med dem det gäller, ta reda på hur de mår och hur de tänker framåt.

 

Ta fram en krisplan

Gör ett bra avslut

  • Skiljs inte åt i bitterhet. En första reaktion kan bli att inte vilja ge något extra till en medarbetare du satsat på men som nu valt att avsluta sin anställning. Undvik förhandlingssituationer som ska vinnas till varje pris. Försäkra dig om att den som slutar talar väl om organisationen i efterhand.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.