Ökad uppspelningshastighet ger snabbare inlärning

Att växla upp hastigheten när du lyssnar på något är inte bara mer effektivt tidsmässigt utan även gynnsam för inlärningen. Det slår en studie fast efter att följt upp resultaten bland studenter som tagit del av de förinspelade lektionerna i högre hastighet.

Teamutveckling
Publicerad

Att se en digital föreläsning i dubbel hastighet två gånger kan ge bättre inlärningsresultat än att se den en gång i normal hastighet. Några forskare upptäckte att 85 procent av studenterna i en studie på University of California Los Angeles tog del av de förinspelade lektionerna i distansundervisningen genom att titta på dem i högre hastighet, och att både de som tittade i 1,5 gånger och 2 gånger så snabb hastighet gjorde lika bra ifrån sig på proven som de som såg dem i normal hastighet.

När de dessutom kollade en andra gång i dubbel hastighet började de prestera ännu bättre resultat på proven, visar studien som publicerades i Applied Cognitive Psychology. En vetskap som kan komma väl till hands för alla som kompetensutvecklar sig via nätet.  

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.