Lamin Sanneh – fotbollen ger spark åt rätt håll

unga ledare 2023 Lamin Sanneh är initiativtagare till Vi tar plats Östberga tillsammans med barndomsvännen Salim Mvoungui. Efter tre år kan de skönja resultatet – de har fått bort ungdomar från kriminalitet.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Lamin Sanneh. Unga ledare 2023. Foto: Samuel Unéus

Med fotbollen i hjärtat startade Lamin Sanneh och barndomsvännen Salim Mvoungui Vi tar plats Östberga under 2019, eftersom de såg ungdomarna där hade bristande framtidstro och lågt förtroende för samhället.

Olika aktiviteter som spontanfotboll, kampsport, inspirationsträffar, läxhjälp, tävlingar och samverkan tillsammans med andra i området – har lett till att de verkligen gjort skillnad.

Östberga var tidigare en av de stadsdelar som plågats värst av våldet mellan gängkriminella. Lamin Sanneh har varit en stark förändringskraft som hållit i och stått kvar i detta viktiga projekt samtidigt som han utbildat sig till socialpedagog.

Vad gör dig till en bra ledare?

”Mina ledarskapskunskaper kommer från tidigare arbeten och från fotbollen som betytt otroligt mycket för mig. Jag är delaktig och lyhörd, låter alla komma till tals, ger feedback och får in teamkänslan i gruppen.”

Nämn en åtgärd som du är extra stolt över.

”Jag får ofta höra att jag är en förebild för många. Själv följer jag mottot: ’Bli den förebilden du behövde när du var liten.’ Det kändes extra bra när vi hade aktiviteter hela förra sommaren. Efteråt berättade flera av barnen att de ville jobba hos oss, att våra ledare är bäst och att Vi tar plats hade gjort deras sommarlov. Det var ett kvitto på att det vi gör är bra.”

Vilken är den viktigaste uppgiften för en chef?

”Att vara delaktig och ha passion för det du gör. Vi behöver vara med på aktiviteterna, ha koll på relationerna mellan ungdomarna, se till att de känner sig trygga, bekväma och uppskattar vårt arbete. Vi bygger också relationer med vårdnadshavare. Vi vill åstadkomma en samhällsförändring och få bort ungdomar från kriminalitet. Bland annat har vi plockat in positiva ledare från områden, som vi tror starkt på och som vi under åren har sett växa fram.”

lamin sanneh

Ålder: 27 år.

Gör: Driver sedan 2019 Vi tar plats Östberga tillsammans med barndomsvännen Salim Mvoungui. Jobbar även på skola som socialpedagog, och spelar fotboll i division 2.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden