Helen Jonasson – Ikea-chef med nätverk i miljonprogrammen

Unga ledare 2023 Helen Jonasson är övertygad om kraften i det unga ledarskapet. Utöver sin egen chefsroll på Ikea har hon startat flera projekt och ett nätverk för unga kvinnor i miljonprogramsområden.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Helen Jonasson. Unga ledare 2023. Foto: Ola Torkelsson

Helen Jonasson pluggar till civilekonom och skriver sin magisteruppsats om unga ledare och bluffsyndrom.

Dessutom jobbar hon som avdelningschef på Ikea och driver nätverket Ladies of Tomorrow. Nätverket startade hon för att unga kvinnor i framför allt miljonprogramsområdena ska kunna inspirera varandra och utbyta kunskap.

Målsättningen är att vara en förebild för unga kvinnor och förra året tilldelades Helen Jonasson Kompassrosen av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag tror att personer i min omgivning skulle beskriva mig som öppen, rak, ärlig och handlingskraftig. Det är egenskaper som jag själv värdesätter hos en ledare. Jag brukar säga att jag leder med respekt, ödmjukhet och integritet. Utöver det försöker jag att vara närvarande och engagerad i både uppgiften och mina följare.”

Du startade det kvinnliga nätverket Ladies of Tomorrow. På vad sätt har det bidragit till din ledarskapserfarenhet?

”Det har gett mig så många fler perspektiv! Nätverket består av unga och drivna kvinnor i olika åldrar från olika branscher. Jag har verkligen fått träna upp mitt tålamod. Att bedriva något som hittills varit helt och hållet gratis gör att folk avbokar i sista minuten. Ändå har vi hittills haft cirka 100 deltagare på cirka ett år, vilket jag tycker är ett positivt kvitto. Tre saker nätverket bidragit med till mitt ledarskap är att ha många bollar igång samtidigt, möta många olika sorters människor, och problemlösning!”

Vad har du kommit fram till i din uppsats om unga ledare och bluff­syndrom?

”Arbetsmarknaden är fortfarande tveksam till att släppa in unga i chefsrollen vilket får många att exkludera dessa i sina rollbeskrivningar. Denna uteslutning i rekryteringsprocesser riskerar att leda till självtvivel hos de unga kandidaterna, vilket är ett av symtomen på bluffsyndrom. Överlag behöver vi unga (och speciellt högpresterande sådana) sänka kraven på oss själva samt jobba med vår självbild och vårt självledarskap.”

helen jonasson

Ålder: 26 år.

Gör: Avdelningschef Ikeas varuhus i Älmhult.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden