Hayaat Ibrahim – står upp mot mutor och korruption

unga ledare 2023 Innan Hayaat Ibrahim tillträdde som generalsekreterare för Institutet Mot Mutor gjorde hon karriär som affärsjurist och blev utsedd till en av näringslivets mäktigaste kvinnor.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Hayaat Ibrahim. Unga ledare 2023. Foto: Institutet Mot Mutor

Hayaat Ibrahim pluggade till ekonom och jurist samtidigt, och rekryterades direkt efter avslutade studier till Vinges advokatbyrå.

Men redan som barn hade hon ett stort samhällsintresse, reagerade på orättvisor och intresserade sig för mänskliga rättigheter.

Hon har arbetat ideellt för Rädda Barnen, föreningen Folkets Husby och organisationen Somaliland National Human Rights Commission. Hon har också suttit i styrelsen för Swedish UN Global Compact Network och the Global Village och är för närvarande styrelsemedlem på Water Aid Sweden.

Hayaat Ibrahim har redan prisats i en rad sammanhang, som en av näringslivets mäktigaste kvinnor av Dagens industri, som en av  Framtidens kvinnliga ledare av Ledarna, och mäktigaste kvinnan inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet. 

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag försöker utöva ett transparent och inkluderande ledarskap genom att skapa en öppen kultur och trygga rum där mina medarbetare ska kunna dela med sig av svårigheter och söka stöd hos varandra. Jag känner tillit till mina medarbetare, försöker föregå med gott exempel samt visa på att ju mer olikheter desto starkare team och desto bättre blir vi på vårt uppdrag.” 

Vad är du mest stolt över?

”Jag är väldigt stolt över att mitt team på Institutet Mot Mutor har lyckats lyfta antikorruptionsfrågan och sätta den på agendan. Löser vi korruptionsfrågan har vi nyckeln till alla andra samhällsutmaningar.”

hayaat ibrahim

Ålder: 29 år.

Gör: Generalsekreterare på The Swedish Anti-Corruption Institute (Institutet Mot Mutor). Har utsetts till allt från supertalang till en av näringslivets mäktigaste kvinnor 2022 av Dagens industri.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden