Känner du dig som en bluff? Här är 5 sätt att hantera oro och växa som chef

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Men det inte är särskilt konstigt om du som chef känner att du har tappat självkänsla i rollen som ledare efter pandemiåren, menar Mia Törnblom. Här ger hon fem tips på sätt att hantera oro – och få dig att växa i din roll. 

Ledarskap
Publicerad

1. Avsätt tid för regelbunden reflektion. Välj om du vill göra det ensam eller tillsammans med en mentor, psykolog eller högre chef. Fördelen med att göra det tillsammans med någon annan är att du får en spegling på det du själv ser. Du kan också få hjälp att bena ut vad som är sund rädsla och därmed en drivkraft samt vilken rädsla/oro som hämmar dig.

2. Ta ägarskap när något går fel men tro inte att du aldrig mer ska göra fel. Ingen människa är perfekt.

3. Hitta en eller flera personer som precis som du är intresserad av ledarskap. Gå med i ett nätverk, gå en utbildning. Tänk inte att det tar tid. Tvärtom. Det kommer att leda till att du gör ditt jobb snabbare.

4. Be om hjälp. Du har en felprogrammering om du tror att ensam är stark. De skickligaste ledarna är inte rädda för att be om hjälp utan bollar med andra.

5. Lär dig mer om ledarskap- och teamutveckling. Sitt inte hemma med dina rädslor då blir de bara större. Bjud personer du ser upp till i din bransch på lunch och ställ frågor.

(Källa: Mia Törnblom, ledarskapscoach) 

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.