En snygg premiär – och allt det stökiga bakom

Fusion Normalt skulle jag nu skriva en text om hur otroligt stolt jag är över Chefakademins nya sajt och vår helt nya form i det nya bolag som har uppstått genom att vi slagit ihop Nordens största ledarskapstidning, Chef, med Sveriges ledande bolag inom ledarskapsutveckling, Mgruppen. Jag skulle ha skrutit, lagom ödmjukt, men ändå gjort allt för att putsa på vår nya skinande fasad, som du alldeles snart kommer att kunna se.

Krönikor
Text: Cissi Elwin
Publicerad
Cissi Elwin om att ingå en fusion mellan bolag

Men jag vet att du är smartare än så. Du kanske själv har varit inblandad i en fusion nyligen (många har ju det efter pandemin och nu i den skakiga ekonomin lär det bli fler). Då vet du. Då är det ingen idé att låtsas: Det har varit SKITJOBBIGT!!! 

När våra ägare ringde och erbjöd mig jobbet som vd för Chefakademin blev jag strålande glad. Jag hade varit med och sammanställt en rapport som entydigt visade alla fördelar med att bygga ihop oss och skapa det största och mest kompletta utvecklingsbolaget för ledare, i en tid när chefer behöver mer stöd än någonsin.
Naiv som jag är när jag får tunnelseende, och bara har målet för ögonen, så tog jag inte in vilken oändlig uppförsbacke jag var på väg att börja trampa.

Starka krafter sätts igång vid sammanslagningar, uppköp, konsolideringar och stora omorganisationer. Och vi är tusentals chefer och medarbetare som har gått igenom sådana resor senaste året.

Vad är det vi vinner, och vad går förlorat, när vi baxar iland det som på papperet är en strategiskt och affärsmässigt smart idé som bestäms i styrelserummen? Vad händer med identitet, kultur, motivation och drivkrafter – och hur ska chefer navigera och leda i den känslomässiga och utmattande jordbävning som ofta uppstår?

Vi på Chefakademin ska titta vidare på det här framöver. Bland annat genom att jag tar en titt i min egen backspegel och så ärligt och uppriktigt jag kan berätta om fusionen här, som nu närmar sig sitt slut.

Jag tar också hjälp av en rad experter, för att ringa in misstag som andra kan lära av och ge råd som ökar möjligheterna att lyckas. Följ oss i flera texter, ett kostnadsfritt webinar och en podd framöver, för att få Sanningen om fusioner – och misstagen du måste undvika.

Välkommen till både en ny snygg premiär – och den osminkade historien bakom.

Starka krafter sätts igång vid sammanslagningar, uppköp, konsolideringar och stora omorganisationer. Hur ska chefer navigera och leda i den känslomässiga och utmattande jordbävning som ofta uppstår? 

Följ Cissi Elwin och Chefakademin i flera texter, ett kostnadsfritt webinar och en podd framöver, för att få Sanningen om fusioner – och misstagen du måste undvika.