Emina Sesto – 25 år och chef över tre LSS-boenden

Unga ledare 2023 Emina Sesto är en av landets yngsta verksamhetschefer. Hon ansvarar för tre LSS-boenden i Uppsala, men har även som nybliven mamma börjat leda på hemmafronten.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Emina Sesto.

Emina Sesto tog sig från en praktikplats till en chefsposition på mindre än ett år. Hon gjorde sig snabbt känd som både modig och handlingskraftig och belönades med Kompassrosen av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap 2021.

Vad gör dig till en bra ledare?

”Genom att vara ödmjuk och lita på min intuition känner jag av vad som behövs av mig som ledare i olika situationer. Jag vill att mitt ledarskap präglas av tillit, omtanke och handlingskraft. Tillit, då jag tror att varje människa växer av att veta att ett förtroende finns för hen och hens förmåga. Omtanke – då vi alla behöver känna att någon bryr sig om oss, både privat och på jobbet, för att må bra. Och handlingskraft, en ledare måste våga ta tag i saker, stora som små – även sådant som kan vara jobbigt.”

Vilken är din största utmaning just nu?

”Att kombinera ledarrollen på jobbet med mammarollen som jag fick förra året. I takt med att min dotter växer inser jag att mammarollen medför ytterligare en ledarroll. Jag är inte längre en ledare ’bara’ på jobbet, utan även hemma. När jag återgått till arbetet efter föräldraledigheten upplever jag mig bli än mer ödmjuk. Eftersom jag i dag förstår ännu bättre hur mycket jag som ledare kan påverka mina medarbetare.”

emina sesto

Ålder: 25 år.

Gör: Socionom. Verksamhetschef tre LSS-boenden i Uppsala kommun.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden