5 sommartips till chefen

Snart är det dags för semester och aldrig är väl skrivbordet så överhopat som just då? Inte minst ska ledigheterna förberedas. Både din och dina medarbetares. Maria Duni, Country Manager på Personio, delar med sig av sina med sig av sina fem bästa sommartips till chefer att ta med sig inför semestern.

Ledarskap
Publicerad
  1. Passa på att påminna medarbetare om fördelarna med er arbetsplats. Sommaren är då beslut om att byta jobb brukar växa fram. Gör det lätt för dina talanger att fatta beslutet att stanna, till exempel genom att lyfta vad ni åstadkommit under året och spännande aktiviteter som är inplanerade till hösten.
  2. Begär och boka in din ledighet, hitta ersättare som täcker för dig under dessa dagar och informera kollegorna om när och hur länge du är borta. Antingen genom automatiserar svar från din mejl och lägger in dina lediga dagar i kalendern eller genom manuella uppdateringar.
  3. Påminn om och godkänna dina medarbetares ansökningar om semesterledighet.
  4. Bestäm hur tillgänglig du ska vara under semestern, om och när du ska gå in och beta av jobbmejlen. För hur mycket sommar det än är har inte alla förmånen att få vara helt urkopplad under sommaren. Det kan till och med minska stressen att boka in några halvdagspass under juli-augusti.
  5. Skriv också din personliga att-göra-lista för när du kommer tillbaka. Har ledigheten gjort sitt kan det vara svårt att minnas vad som måste prioriteras när du är igång efter sommarens sköna dagar. En bra start kan vara att komma ihåg att slå av autosvar på mejlen.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden