3 strategier för sena karriärskiften 

Att byta riktning i yrkeslivet är aldrig för sent. Men för dig som redan har cv:t fyllt av decenniers erfarenhet, innebär en omstart särskilda utmaningar. Här får du tre strategier.

Karriär
Publicerad
Illustration: Lotta Sjöberg

Hur ska du klara konkurrensen i ett nytt arbetsfält fyllt av yngre förmågor, och kommer presumtiva arbetsgivare att avfärda dig som överkvalificerad?

Här är några förhållningssätt som kan göra det enklare att gå vidare i arbetslivet, enligt Harward Business Review.

3 strategier för sena karriärskiften

  1. Äg din ålder. Stå för vem du är och lyft till fullo fram fördelarna med din erfarenhet och dina perspektiv. Bind samman punkterna mellan ditt förflutna, dina överföringsbara förmågor och vad du kan leverera i nästa kapitel av ditt yrkesliv. Inse att din ålder är en tillgång – och något att vara entusiastisk inför.
  2. Bygg broar mellan generationerna. Bestäm dig för att bygga ett nätverk med yngre medarbetare i ditt nya arbetsfält, samtidigt som du månar om dina befintliga kontakter. När du börjar om på nytt, är alla ingångar i det nya området av godo.
  3. Tiodubbla jobbsökandet. Det kan verka avskräckande, men bara genom att be dina befintliga kontakter om tips på ytterligare personer att prata jobb med, kan fem ingångar till ditt nya arbetsfält snabbt växa till 20.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden