3 frågor och svar om att gå på fest som chef

Chefens agerande när det nalkas fest och kickoff: Vad ska du som ledare tänka på? Chef hör efter med ledarskapsexperten Alexander Holmberg.

Ledarskap
Publicerad
Alexander Holmberg. Foto: Adam Falck

Hur ska jag som chef bete mig om jag går på kollegans 50-årsfest?

”Gå på festen – men se till att vara nykter. Sedan är det skillnad mellan en människa som är berusad och dansar kontra en människa som dansar för att den är glad. Om du är en dansant människa, eller om det är en del av det ledarskap som du förmedlar, då ska du vara den du är. Vart är vi på väg om vi inte får vara mänskliga i våra ledarroller? Vi ska vara mer oss själva.”

Och om jag som chef är på en kickoff med jobbet?

”Som chef är du chef 24 timmar om dygnet. Om någon ringer dig klockan två på natten på kickoffen ska du vara redo att vara ledare. Det kostar mycket pengar att samla människor på fest. Jag hoppas att det finns ett tydligt syfte varför man träffas och umgås. Man har som chef ett ansvar att bära ägarskapet mot företaget. Att bli berusad tillsammans på företagskickoff är att dra det för långt. Jobbet är jobbet. Även om det en kick off. Och när medarbetarna börjar bli berusade, då är det en signal till dig som chef att gå hem.”

Men får man aldrig bli berusad som chef?

”Självklart, med sina egna vänner i en egen privat kontext. Naturligtvis kan du dricka välkomstchampagne och vin till maten på fest med jobbet. Men du är chef. Du ska göra det ansvarsfullt. Bli inte full.”

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden