Årets Chef 2006

Okategoriserade
Publicerad

Prisets syfte:

Att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda ledarskapet.

Kriterier:

Pristagaren har dokumenterad bra erfarenhet som chef genom att

– ha haft linjechefs roller med någorlunda omfattning, gärna flera roller

– visat goda resultat i de verksamheter som han/hon har varit ansvarig för

– varit chef i både med- och motgång och visat prov på bredd som chef och ledare.

* Pristagaren är bra ledare med goda referenser från chefer och underställda kring ledarskapet

 

Vinnare:

Per Lydmar, VD, Lydmar Hotel

Motivering:

Mod och magkänsla får Per Lydmar att gå sina egna vägar i en annars konservativ bransch. Med lust, kreativitet och förtroende får han sina medarbetare att växa och hotellverksamheterna att blomstra.

Ladda ned en högupplöst version av bilden genom att klicka på länken nedan.

Bilden får publiceras gratis om fotograf Martin Adolfsson anges.

Tidigare pristagare

2005: Marika Skärvik, mellanchef på IT-företaget TietoEnator. Hon är en mästare på att kombinera det hårda och mjuka i chefsrollen.

2004: Gerd Levin-Nygren, vd Note Torsby AB. Hon lyckas hålla både resultaten, arbetsglädjen och motivationen uppe i en tillverkningsindustri på den svenska glesbygden när den globala konkurrensen är stenhård.

2003: Siw Wallin, rektor för Fruängens skola i södra Stockholm för sitt hälsobringande ledarskap som fått skolan på fötter.

2001: Sören Carlsson Sanz, vårdchef för akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm blev Årets Chef för sin förmåga att skapa djupt engagemang och arbetsglädje alla nedskärningarna till trots.

2000: Kristin Holmberg och Eva Söderlind, Ericsson Business Consulting, belönades för sina framgångar med delat ledarskap.

1999: Angeles Bermudez-Svankvist, chef för Folktandvården, Björkhagen i Stockholm blev Årets Chef för medvetna och framgångsrika satsningar på att anställa personer med olika etnisk tillhörighet och ålder.

1998: Johan Wall, vd för Netsolutions blev Årets Chef för sitt mänskliga ledarskap i en het bransch. Balans i livet är en ledstjärna.

1997: Amelia Adamo, chefredaktör för tidningen amelia, belönades för sitt tydliga och karismatiska ledarskap, som gjort amelia till en succé. Hon kräver mycket av sina medarbetare, men är samtidigt generös och står bakom dem i alla väder.

1996: Mats Wallin, vd för Guldfynd, blev Årets Chef för sitt framgångsrika förändringsarbete av affärskedjan Guldfynd, där personalens engagemang varit en förutsättning.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden