”Alla vill bli sedda”

Okategoriserade
Publicerad
Paul Lederhausen. Foto: Fabian af Petersens

Varför skrevs boken?

”Jag har aldrig velat skriva en bok. Jag har inte känt behovet. Men nu skrev jag den på ett villkor, att jag får köpa 12 000 böcker och dela ut till alla anställda på McDonald’s. Att få visa för dem att allt är möjligt är tillräckligt skäl för att skriva storyn.”’

Läs också: 5 vanor du bör undvika som ledare

McDonald’s anses av många vara en bra ledarskapsskola. Hur bidragande har du varit till det?

”Vi utbildar årligen 1 500 personer i vårt eget Hamburger University. Det kommer från mig. Cheferna är A och O. De måste få alla medarbetare med sig – de kan inte ha kadaver-disciplin, de måste jämka och ha förståelse. Jag tog i de här frågorna. Och så var jag den första inom McDonald’s i Europa som utsåg en kvinnlig licenstagare.”

Har du varit en bra chef?

”De flesta säger nog att jag varit hård men rättvis, jag har sagt vad jag tycker. Min tidigare sekreterare Kerstin Åsberg har följt min utveckling och ibland har jag brustit ut mot henne av någon anledning. När jag har bett om ursäkt och frågat hur hon står ut med mig har hon sagt ’Palle, pendeln slår åt bägge håll’.”

Du fick personalomsättningen att minska drastiskt i början av 1990-talet. Vad har du för tips till chefer för att behålla talanger?

”Vi utsåg ett år till ’personalens år’. Redan på nyårsdagen fick alla anställda en personlig hälsning från mig, där jag uppmanade dem att diskutera igenom med mig först om de ville sluta inom tre månader efter att de tagit anställning. Det var min önskan. Det fick alla chefer att jobba mer med personalen. Bara att vi lyfte frågan gjorde att vi kunde minska personalomsättningen. Alla vill bli sedda.”

Läs också: Ultimata listan – 5 saker utmärkta ledare gör varje dag

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden