paulleder
Paul Lederhausen. Foto: Fabian af Petersens

”Alla vill bli sedda”

Varför skrevs boken?

”Jag har aldrig velat skriva en bok. Jag har inte känt behovet. Men nu skrev jag den på ett villkor, att jag får köpa 12 000 böcker och dela ut till alla anställda på McDonald’s. Att få visa för dem att allt är möjligt är tillräckligt skäl för att skriva storyn.”’

Läs också: 5 vanor du bör undvika som ledare

McDonald’s anses av många vara en bra ledarskapsskola. Hur bidragande har du varit till det?

”Vi utbildar årligen 1 500 personer i vårt eget Hamburger University. Det kommer från mig. Cheferna är A och O. De måste få alla medarbetare med sig – de kan inte ha kadaver-disciplin, de måste jämka och ha förståelse. Jag tog i de här frågorna. Och så var jag den första inom McDonald’s i Europa som utsåg en kvinnlig licenstagare.”

Har du varit en bra chef?

”De flesta säger nog att jag varit hård men rättvis, jag har sagt vad jag tycker. Min tidigare sekreterare Kerstin Åsberg har följt min utveckling och ibland har jag brustit ut mot henne av någon anledning. När jag har bett om ursäkt och frågat hur hon står ut med mig har hon sagt ’Palle, pendeln slår åt bägge håll’.”

Du fick personalomsättningen att minska drastiskt i början av 1990-talet. Vad har du för tips till chefer för att behålla talanger?

”Vi utsåg ett år till ’personalens år’. Redan på nyårsdagen fick alla anställda en personlig hälsning från mig, där jag uppmanade dem att diskutera igenom med mig först om de ville sluta inom tre månader efter att de tagit anställning. Det var min önskan. Det fick alla chefer att jobba mer med personalen. Bara att vi lyfte frågan gjorde att vi kunde minska personalomsättningen. Alla vill bli sedda.”

Läs också: Ultimata listan – 5 saker utmärkta ledare gör varje dag

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.