ad

Arianna Huffington raderar medarbetarnas mejl – och du kommer förstå varför

Är mejlkorgen överfylld efter helgen eller semestern? Då jobbar du troligtvis inte för Arianna Huffington. Innovatören ser nämligen till att medarbetarnas mejlkorgar rensas när de varit lediga.

Chef har tidigare skrivit om vikten att ha ett bra frånvaro-meddelande kopplat till din mejl när du inte jobbar. Dels hjälper det personen som mejlar dig att hitta rätt person, dels kan du lättare koppla av på din ledighet.

Men nu går Arianna Huffington, grundare av Huffington Post, ett steg längre. I arbetet med sin nya startup Thrive Global har hon infört ett nytt verktyg för medarbetarna. Deras mejlkorgar rensas automatiskt med hjälp av verktyget ”Thrive Away” direkt efter mejlsvaret om frånvaro har skickats.

”Det är väldigt enkelt. När du är på semester får de som söker dig ett datum när du är tillbaka. Men vårt verktyg raderar mejlet direkt. För om det är något viktigt kan avsändaren alltid skicka ett nytt mejl”, skriver Huffington i en artikel i Harvard Business Review.

Vad har det gett för utfall då? Positiva effekter, om man ska tro Adrianna Huffingtons anställda. En medarbetare skriver att det är mycket lättare att komma tillbaka till jobbet efter en ledighet. Nu kan de sätta en egen agenda i stället för att beta av långa ”att göra”-listor.

Läs också: Så får du en mejlfri ledighet

För att vi ska få hälsosammare arbetsplatser anser Huffington att höga chefer och vd:ar måste gå i bräschen för att uppmuntra till riktiga ledigheter.

”De (cheferna) kan förklara att de själva inte kommer vara anträffbara, inte läsa mejl eller ens göra det möjligt att kolla mejlkorgen under semestern”.

Vill du styra upp din mejlkorg? Missa inte effektivitetsexperten Petra Brask inspirerande metod för att styra upp din mejlhantering – på två timmar!

Vill du bli en bättre ledare? Som prenumerant får du alla verktyg du behöver. Dessutom får du:

  • Tidningen Chef – direkt hem i din brevlåda.
  • Tillgång till Chef Premium, en låst tjänst på Chef.se med vårt unika ledarskapstest, verktyg, avtal och mallar.
  • Metodbanken: Smarta genvägar för alla chefer – 300 användbara metoder, modeller och guider.
  • Erbjudande: Prova på tre nummer av Chef + Chef Premium för endast 199 kr!

Läs också: Mejla som en militär – och bli mer effektiv

Relaterade artiklar

giftiggg
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Är det låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför? Här är 5 orsaker som kan ligga bakom. 
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
henrik-bunge2
Arbetsmiljö

Henrik Bunge, vd Björn Borg: ”Jodå, man kan faktiskt tvinga folk att träna”

Årets hälsofrämjande chef. Alla kan bli sitt bästa jag, det är hans bestämda uppfattning. Henrik Bunge tubbar sina medarbetare att sträva mot sina personliga mål för fysisk hälsa och personlig utveckling.