galna

8 konstiga löneförmåner du inte hört om förut

Gymkort till medarbetarna är vanligt. Men att låta alla gå en kurs i att kasta yxa är nog betydligt mer ovanligt.

Artikeln publicerades i maj 2018. 

Att medarbetarna får friskvårdsbidrag och jobbtelefon är vanligt i Sverige. Även tjänstebil (om din tjänst kräver det) är inte helt ovanligt. Men har du hört talas om kurser i yxkastning, en egen frisör eller fria flyglektioner? Det är medarbetare i USA har kunnat ta del av.

Det är ledarskapssajten Inc. som nyligen utlyst en tävling där den mest ovanliga personalförmånen ska koras.

Här är 8 bidrag som kommit in:

Ett företag i Utah jobbar enligt mottot ”Work hard, play hard”. När man nått vissa säljmål har man firat med att hela personalyrkan fått gå en kurs i att kasta yxa. Medarbetarna har också gått testa på att åka bob och besöka VR-temaparker.

Ett företag i Virginia vill uppmana medarbetarna till ett mer miljövänligt fordonsval. Därför får varje anställd upp till 3 000 dollar (drygt 26 000 kronor) i bidrag om man köper en hybridbil.

Har du svårt att hitta en klipptid innan sommaren? Det är inte något medarbetarna på e-handelsföretaget Jane.com behöver oroa sig för. Företaget har nämligen en egen frisör som klipper hår och fixar till skägg.

Att jobba på gasbolaget Infinite Energy kan ha sina fördelar. I alla fall sedan de nyligen köpte namnrättigheterna till en konsertarena. Det innebär att medarbetarna kan få fribiljetter till artister som Justin Timberlake, U2 och Carrie Underwood.

Läs också: 7 absurda jobbregler du inte trodde fanns tidigare

Hälsovårdsbolaget Pmd har sin bas i San Fransisco och erbjuder sina medarbetare fria flyglektioner. Inte illa för någon som trivs uppe i det blå.

Ett företag i Missouri som säljer sportartiklar har tagit stress på allvar. Därför har byggt ett spa inne på kontoret med en massör och bastu. Dessutom får medarbetarna frukost, lunch och middag om de jobbar sent.

På sommaren läser vi i regel extra mycket. Det är något som Buffer, ett mjukvaruföretag, tagit fasta på. Varje anställd har fått en läsplatta och obegränsat med e-böcker. Så här långt har medarbetarna tillsammans läst över 2 000 böcker.

Sömn är viktigt för att prestera. Det har ett företag i New Jersey förstått och erbjuder alla nyanställda ett set med nya sovrumsartiklar. Hela sovrummet och badrummet får sig dessutom en uppgradering för att medarbetaren ska få sin skönhetssömn.

Läs också: 7 saker du inte ska säga till en chef i Sverige

Relaterade artiklar

sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
distans
Arbetsmiljö

5 företag som låter medarbetare jobba var som helst

Distansjobb kommer stort, både som en följd av gigekonomin och intåget av allt fler digitala verktyg på marknaden.