6 egenskaper som gör dig älskad av kollegorna

Bra kolleger är guld värt på en arbetsplats. Men hur blir man egentligen det? Här är 6 egenskaper som gör dig extra populär – och samtidigt imponerar på chefen.

Arbetsmiljö
Publicerad

För att trivas på jobbet behöver du bra kollegor som du trivs att arbeta ihop med. Den faktorn toppar också ofta listor över vad som styr val av arbetsplats. Men hur beter sig egentligen en bra kollega? Det har bemanningsföretaget SkillsSurvey tittat närmare på.

De har intervjuat totalt 20 000 chefer och medarbetare för att titta på gyllene egenskaper för en arbetsplats. Vill du bli en populär och älskad kollega är det här egenskaperna du ska ha.

1) Vara vänlig

2) En god lyssnare

3) Vara förstående

4) Medkännande

5) Omtänksam

6) Hjälpsam

Undvik: Jobba för mycket och att vara en stressad perfektionist.

Cheferna då? Inte helt oväntat värderar de andra egenskaper än medarbetarna. Dessa är snarare kopplade till din arbetsinsats.

Det här ska du göra för att imponera på chefen:

Varför man då gjort undersökningen om topplistorna ändå skiljer sig åt? För att få fungerande arbetsplatser är det viktigt att lyssna både till chefer och medarbetare. Undersökningen ska därför fungera som ett verktyg i samband med rekryteringar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden