ledaree

50+ och vill vässa ditt ledarskap? Så gör du

Chefs expert i ledarskap Alexander Holmberg guidar en erfaren chef i hur man kan vässa sitt ledarskap.

FRÅGA:

Jag har arbetat som chef i ganska många år nu, är i dryga 50-årsåldern. Jag känner att några av de yngre cheferna på vårt företag har börjat flåsa mig i nacken. Jag skulle behöva ett utvecklingssamtal eller coachning eller nåt. Vad ska jag göra för att vässa mitt ledarskap? Jag känner mig ganska ensam i min position och har inte så många att bolla med.

/Produktionsledaren

SVAR: Du har rätt i att du behöver prata med någon och konkretisera ditt problem. Börja med att skriva ner hur du och andra beter er i de situationer där du inte känner dig så ”vässad” som du skulle vilja vara. Tänk på att få med så många konkreta beteenden som möjligt. ”The devil is in the details” säger man på engelska och det ligger mycket i det. Två exempel följer.

1) En chef jag handledde hade problem med en medarbetare som kom försent. När han kom sent igen frågade hon varför. Den frågan bjuder in till att det är okej att komma sent om man har en ursäkt, vilket hon egentligen inte tycker. ”Vad kom vi överens om?” hade varit bättre.

2) En kursdeltagare klagade på att hans medarbetare inte tog eget ansvar. Mot slutet av kurs-dagarna berättade han att han nu förstod att det var hur han svarade på deras frågor som var problemet, inte deras ansvarstagande. Han gav dem nya uppgifter så att de inte behövde ta eget ansvar.

 

Läs också: Kan en chef vara kompis med en medarbetare?

När du har lite anteckningar kan du söka upp en coach. Leta efter någon som har utbildning i OBM eller beteendeanalys.

En bra ledarskapscoach ska kunna ge dig konkreta förslag på hur du ska bete dig i de olika situationerna. Får du för luddiga svar får du hitta en annan coach.

I min bransch är det tyvärr lätt att komma undan med att förklara saker med fina ord så se till att du hittar någon som kan ge tydliga instruktioner. Jag brukar testa de råd jag får eller läser genom att säga dem högt och kolla att jag fattar vad jag ska göra.

/Alexander Holmberg, ledarskapscoach

Läs också: 5 nycklar för att motivera medarbetare

Relaterade artiklar

pederlon
Peder Bertilsson

Experten: Så får du upp din lön som chef

Det snabbaste sättet att få en högre lön är att byta jobb. Men hur ska man göra om man vill ha kvar sin nuvarande tjänst – men alltid känner att man går från löneförhandlingen och är besviken? Peder Bertilsson, lönestrateg på Ledarna, ger råd.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

hungrigmedarbetare1
Arbetsmiljö

”Hur hanterar jag medarbetare som går på diet?”

Mina medarbetare blir omotiverade och gnälliga när de är hungriga - vad kan jag göra?, frågar en läsare. Chefs expert Leif E Andersson, leg psykolog och ledarskapsutvecklare, svarar.
Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
myter1
Beslutsfattande

5 myter om ledarskap som experten krossar

Som chef är du högvilt för de som vill sälja på dig enkla lösningar på komplexa ledarskapsproblem. Men vad är myt och vad är sanning? Chefs ledarskapsexpert Leif E Andersson guidar dig förbi några vanliga fällor och missförstånd. 
Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten: 3 tips för att bli mer digitala

Så här gör du för att få med dig medarbetarna i en nödvändig digitaliseringsprocess. Chefs expert i ämnet, Carin Forsling, ger sina bästa råd till dig som chef.
HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

trumpen1-2
02:03 min
Arbetsrätt

3 råd när medarbetarens inlägg gränsar till rasism

Video + Text Chefs expert i arbetsrätt, Fredrik Dahl, ger råd för hur en chef ska agera när hen upptäcker att en medarbetare uttrycker sig olämpligt på nätet.