brajobb

5 nycklar för att motivera medarbetare

Vi byter jobb som aldrig förr. Som chef finns det saker du kan göra för att motivera personalen att stanna. Nu visar en ny undersökning vad som är allra viktigast.

Ingen chef vill tappa kompetenta medarbetare. Förutom att det kortsiktigt belastar den befintliga personalstyrkan, det tar tid att hitta en ny medarbetare och sedan lära upp den personen. Därför är det viktigt att peka ut vad som motiverar medarbetarna att stanna kvar på din arbetsplats.

Nu visar en färsk undersökning som Talensoft gjort att 3 av 4 sätter ”bra kolleger” högst upp på listan för att trivas. Andra faktorer som styr är bra lön och flexibilitet.

Hela 40 procent uppger också att en bra relation till chefen är mycket viktigt.

”Tidiga fredagar och årliga bonusar kan alla vara bra verktyg, men i synnerhet väger den sociala sammanhållningen tungt. Som tur är kräver det ofta överraskande lite av verksamheten för att investera i den kollegiala sammanhållningen – och investeringen skapar goda resultat”, säger Allan Nygaard, Nordic Regional Director på Talentsoft.

Kopplat till undersökningen har Talensoft tagit fram 5 faktorer som är extra viktiga för att motivera medarbetarna att stanna kvar på sin arbetsplats.

Läs också: 5 egenskaper bra distanschefer har

Här är hela listan:

1) Lägg tid och pengar på sammanhållningen

En bra social miljö stärker motivationen och ökar möjligheten till bra samarbete. Våga investera tid utanför kontoret, till exempel en AW.

2) Var öppen för lönesamtal

Högre lön är en av de viktigaste faktorerna när vi söker nytt jobb. Därför kan det vara bra att vara öppen för lönesamtal med medarbetare. Glöm inte att nyrekrytera också kostar pengar.

3) Erbjud flexibilitet

Att erbjuda frihet under ansvar där medarbetare kan få jobba hemifrån eller gå tidigare vid behöv kan öka engangemanget och effektiviteten.

4) Satsa på vidareutbildning

En medarbetare som upplever att företaget satsar på en i form av kurser och utbildningar kan motiveras att fortsätta utvecklas. Även daglig dialog och stöd motiverar.

5) Minska avståndet mellan chef och medarbetare

Genom att vara delvis involvera i varandras profession kan man öka förståelsen på arbetsplatsen och dessutom kunna ställa rimliga krav.

Undersökningen: 1012 svarade på undersökningen som gjordes av YouGov under hösten 2017.

Läs också: Frågan Steve Jobs ställde sig varje dag

Relaterade artiklar

cissi-13
Krönikor

Cissi Elwin spanar: Aktivistchefen är på frammarsch

Förr var det företagsledare som Volvo-chefen PG Gyllenhammar som inspirerade. På 2010-talet har däremot en ny typ av förebild tagit plats, skriver Cissi Elwin.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
expertpetra
Motivation

Experten: 7 råd för att undvika "före semestern"-stressen

Snart ledighet. Har du kvar ett berg med jobb? Lugn! Här är de bästa tipsen för att hinna med allt.
checklist123
Beslutsfattande

Microsofts vd: 3 styrkor – som utmärker en bra ledare

Satya Nadella, vd för Microsoft, har efter 25 år inom mjukvaruföretaget stolpat upp några egenskaper som han tycker utmärker en bra ledare.
lonera13
Motivation

Forskning: Orättvis lön på jobbet – förödande för motivationen

Chefens förmåga att sätta en rättvis lön är avgörande för medarbetarnas motivation – viktigare än lönen som sådan, visar forskning.
obama-2
Konflikthantering

Obamas 3 skäl till varför du måste misslyckas – ibland

Alla gör misstag – oavsett var du befinner dig i karriären. Och är du en entreprenöriell chef kanske det till och med är nödvändigt att göra misstag, enligt Barack Obama.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

1shanga
Karriär

Shanga Aziz, 20, får pris – som ”Årets unga framtidslöfte”

Förra året kom han med på Chefs lista över ”Framtidens ledare”. Nu får Shanga Aziz ta emot priset som ”Årets unga framtidslöfte” för sitt arbete med Locker Room Talk.