5 nycklar för att motivera medarbetare

Som chef finns det saker du kan göra för att motivera personalen att stanna. En undersökning från Talensoft visar vad som är allra viktigast.

Motivation
Publicerad

Ingen chef vill tappa kompetenta medarbetare. Förutom att det kortsiktigt belastar den befintliga personalstyrkan, tar det tid att hitta en ny medarbetare och sedan lära upp den personen. Därför är det viktigt att peka ut vad som motiverar medarbetarna att stanna kvar på din arbetsplats.

En undersökning som Talensoft gjort visar att 3 av 4 sätter ”bra kolleger” högst upp på listan för att trivas. Andra faktorer som styr är bra lön och flexibilitet.

Hela 40 procent uppger också att en bra relation till chefen är mycket viktigt.

”Tidiga fredagar och årliga bonusar kan alla vara bra verktyg, men i synnerhet väger den sociala sammanhållningen tungt. Som tur är kräver det ofta överraskande lite av verksamheten för att investera i den kollegiala sammanhållningen – och investeringen skapar goda resultat”, säger Allan Nygaard, Nordic Regional Director på Talentsoft.

Kopplat till undersökningen har Talensoft tagit fram 5 faktorer som är extra viktiga för att motivera medarbetarna att stanna kvar på sin arbetsplats.

Här är hela listan:

1) Lägg tid och pengar på sammanhållningen

En bra social miljö stärker motivationen och ökar möjligheten till bra samarbete. Våga investera tid utanför kontoret, till exempel en AW.

2) Var öppen för lönesamtal

Högre lön är en av de viktigaste faktorerna när vi söker nytt jobb. Därför kan det vara bra att vara öppen för lönesamtal med medarbetare. Glöm inte att nyrekrytera också kostar pengar.

3) Erbjud flexibilitet

Att erbjuda frihet under ansvar där medarbetare kan få jobba hemifrån eller gå tidigare vid behöv kan öka engangemanget och effektiviteten.

4) Satsa på vidareutbildning

En medarbetare som upplever att företaget satsar på en i form av kurser och utbildningar kan motiveras att fortsätta utvecklas. Även daglig dialog och stöd motiverar.

5) Minska avståndet mellan chef och medarbetare

Genom att vara delvis involvera i varandras profession kan man öka förståelsen på arbetsplatsen och dessutom kunna ställa rimliga krav.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden