karriarr

5 viktiga skillnader mellan PUL och GDPR

GDPR, Allmänna Dataskyddsförordningen, sägs ofta vara en fortsättning på Personuppgiftslagen, PuL. Men vad är egentligen skillnaden mellan dem? Chef listar fem viktiga punkter du måste ha koll på.

25 maj 2018 ersätts Personuppgiftslagen (PuL) av den nya europeiska dataskyddsförordningen GDPR.

Artikeln nedan är tagen från Chefs populära webbkurs om GDPR – som på 90 minuter ger dig grundläggande förståelse kring vad de nya dataskyddsreglerna innebär i allmänhet, och för din verksamhet och affär i synnerhet. Läs mer om webbkursen här.

De 5 största skillnaderna mellan PuL och GDPR:

1. Hårdare straff
Dataskyddsförordningen går längre än någonsin tidigare, både i fråga om vad som krävs av de som behandlar personuppgifter och vilka konsekvenser ett brott mot reglerna kan leda till. Straffen för brott mot GDPR kan bli betydligt hårdare än under PuL. Upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av företagets årsomsättning.

2. Ökad kontroll
Kontrollmyndigheter – som Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) – får utökat ansvar och större resurser, och kommer ställas under en gemensam EU-myndighet för dataskydd. Organisationer som brister i hanteringen kan straffas med mycket dryga böter.

Smarta chefer lär sig mer – här finns fler av Chefs webbkurser

3. En helt ny roll införs
En ny roll, Dataskyddsombud, införs och blir ett krav i stora organisationer, på alla myndigheter och även i mindre organisationer som hanterar särskilt känsliga personuppgifter.

4. Strängare regler om samtycke
GDPR utgår från tanken att du som organisation hanterar personuppgifter på uppdrag av individerna som har anförtrott dig dem.

När insamlingen av personuppgifter görs med stöd av samtycke blir reglerna strängare. Du måste till exempel i efterhand kunna bevisa att samtycke har getts, och samtycke ska när som helst kunnas dra tillbaka.

5. ”Missbruksregeln” försvinner
Den så kallade ”missbruksregeln” som gör att e-post vanligtvis undantas från PuL försvinner helt. I praktiken innebär det att många organisationer behöver ta ett mycket starkare grepp om hur e-post används.

Vill du veta mer?

Nyhet! Webbkursen ”GDPR för chefer” är framtagen specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen online och i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för det avslutande slutprovet.

Efter kursen har du: 

  • Förståelse för vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Insikter i hur du bäst balanserar integritet, kundnytta och affärsmöjligheter i det nya regelverket.
  • Tillräcklig kunskap för att kunna avgöra om du och din organisation är förberedd för de nya reglerna.

Till kursen GDPR för chefer ->

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

gdpr-ill12
Webbkurser

15 steg: Så GDPR-säkrar du din organisation

Om mindre än en månad träder den nya europeiska Dataskyddsförordningen igång. Sen på bollen? Chef har checklistan som hjälper dig.
gdpr
Verksamhetsutveckling

”Hälften av företagen känner inte ens till GDPR”

Nu skärper EU tonen mot svenska företag. Höga bötesbelopp väntar för de som misslyckas med omställningen.
gdpr_ill5
Webbkurser

Det här händer om du inte följer GDPR

Införandet av GDPR, Allmänna Dataskyddsförordningen, innebär en mycket hårdare straffskala för företag och andra organisationer som brister i personuppgiftshanteringen än tidigare.
testetn
Verksamhetsutveckling

Testa dig själv: Är du redo för nya dataskyddsreglerna?

Är du redo för den största it-omställningen på 20 år? Här kan du enkelt testa hur det ser ut för din organisation.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden