Alla webbkurser

GDPR för chefer

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, har medfört stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Den nya lagen trädde i kraft 25 maj 2018.

GDPR för chefer passar dig som:

  • Är ansvarig för GDPR i din organisation och vill få en grundläggande förståelse kring vad de nya dataskyddsreglerna innebär i allmänhet – och för din verksamhet och affär i synnerhet.
  • Är chef och vill säkerställa att din organisation har alla nödvändiga rutiner på plats.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank och du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Expert
caroline_olstedt_carlstrom-2

Caroline Olstedt Carlström är en av Sveriges mest erfarna dataskyddsspecialister. Hon har erfarenhet som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Cirio. Caroline Olstedt Carlström är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd.

Caroline kommer att vara din följeslagare under webbkursen. Hon visar dig de viktigaste delarna i GDPR, hur nya lagen påverkar din organisation och hur du implementerar det i ditt dagliga arbete.

Redaktör

Anders Lundberg har skrivit texterna i webbkursen. Anders Lundberg arbetar som frilansjournalist med särskild inriktning på teknik. Han har bland annat skrivit för IDG och Internetstiftelsen i Sverige.

Tid: ca 90 min
Pris: 1 995 kr

I den här webbkursen får du:

  • Förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Insikter i hur du bäst balanserar integritet, kundnytta och affärsmöjligheter i det nya regelverket.
  • Tillräcklig kunskap för att kunna avgöra om du och din organisation har vidtagit rätt åtgärder kring de nya reglerna.
Köp

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Kolla efter den här ikonen

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

Säkerställ att ni har GDPR-koll – grundkurs på 80 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från tidigare Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när det gäller att säkerställa att företags och organisationers dataskydd är anpassat till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Chefs webbkurs ”GDPR för chefer” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den nya förordningen kommer att påverka din organisation.

Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått vad som krävs av din organisation inför GDPR.

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”GDPR för chefer”?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. till alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Gör din gruppbeställning genom att maila direkt till calle.fleur@chef.se.

 

Köp GDPR för chefer

Du skulle även kunna vara intresserad av:

gdpr_medarbutantext1800
Snabb koll
Chef webbkurser

GDPR för medarbetare

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, ställer höga krav på hur din organisation hanterar personuppgifter – och att det finns kunskap om lagstiftningen i organisationen.

bretan_webbkurs_utvbild_1130x636
Storsäljare!
Chef webbkurser

Lönesättning och lönesamtal

Chefs digitala utbildning i lönesättning och lönesamtal hjälper dig att sätta lön på bästa sätt. Vilka olika steg finns under lönesättningsprocessen och vad säger du när medarbetaren vill ha en högre lön än vad du kan erbjuda?

petra_brask_featured
Populär!
Chef webbkurser

Bli mer effektiv – frigör tid och energi

Chefs digitala grundutbildning i personlig effektivitet hjälper dig att prestera bättre på jobbet och må bättre genom att lära dig strategierna för att undvika stress.

intermezzon_coachning_vardagen_featured
Chef webbkurser

Coachning i vardagen

Coachning är en viktig del av ledarskap i dag, men det råder stor okunskap om vad det faktiskt är. Den som har ett coachande förhållningssätt kan hjälpa sina medarbetare att mer effektivt nå sina mål.

Se alla kurser

GDPR för chefer

Startsida Personlig
kunskapsbank0
A

Det viktigaste om GDPR

Kapitel av 3
Du provläser detta kapitel gratis

Gillar du det här kan du köpa hela kursen. Du får tillgång till allt innehåll och kan spara viktiga delar i en personlig kunskapsbank.

Köp nu

Vad är GDPR – och varför nu?

Vad är det alla snackat om?

Det samhälle vi lever i idag genomsyras av databehandling – nästan alla verksamheter behandlar på något sätt personuppgifter.

GDPR har tillkommit för att ge alla EU-medborgare samma grundläggande rätt till integritet med ett regelverk som är uppdaterat och anpassat till den nya verkligheten. Medborgarnas rättigheter utökas och blir tydligare: Med GDPR råder det ingen tvekan om vem personuppgifter tillhör – individen själv.

 

gdpr_ill4
”Med GDPR råder det ingen tvekan om vem personuppgifter tillhör — individen själv.”

GDPR – snabb fakta

  • GDPR står för General Data Protection Regulation, eller Allmänna Dataskyddsförordningen på svenska.
  • Förordningen antogs i april 2016 och trädde i full kraft 25 maj 2018, då den ersätter både EU:s Dataskyddsdirektiv från 1995 och alla tidigare dataskyddslagar i EU:s olika medlemsländer.
  • Förordningens omfattning: 173 skäl, 99 artiklar, 88 sidor.
GDPR är här

Nu är det dags att möta din följeslagare under den här kursen. Caroline Olstedt Carlström är data protection officer på tech-succén Klarna och partner på advokatbyrån Cirio.

Titta på nedanstående film innan du går vidare.

Uppgift
Vilken är din största GDPR-relaterade utmaning?
Klicka i svaret som bäst överensstämmer med din nuvarande situation.
PUL och GDPR - så skiljer de sig åt

Sverige var ett av de första länderna som införde en dataskyddslag – redan 1973 kom Datalagen. 1995 klubbade EU-parlamentet igenom Dataskyddsdirektivet, som i Sverige infördes i form av Personuppgiftslagen (PuL).

De svenska reglerna har redan gått längre än direktivet, vilket gör att övergången till GDPR för svenska organisationer som följer PuL inte varit en lika stor omställning som i en del andra EU-länder.

Men, vilket Caroline Olstedt Carlström, konstaterar:

”Å andra sidan har vi varit väldigt dåliga på att leva upp till kraven – vilket igen innebär att gapet upp till GDPR trots allt nog får anses vara högre än i många andra länder.”

Här är de 5 viktigaste skillnaderna mellan PuL och GDPR:

1. Hårdare straff

Dataskyddsförordningen går längre än någonsin tidigare, både i fråga om vad som krävs av de som behandlar personuppgifter och vilka konsekvenser ett brott mot reglerna kan leda till. 

Straffen för brott mot GDPR kan bli betydligt hårdare än under PuL. Upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av företagets årsomsättning.

2. Ökad kontroll
Kontrollmyndigheter – som Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) – får utökat ansvar och större resurser, och ställs under en gemensam EU-myndighet för dataskydd. Organisationer som brister i hanteringen kan straffas med mycket dryga böter.
3. En helt ny roll införs

En ny roll, Dataskyddsombud, införs och blir ett krav i stora organisationer, på alla myndigheter och även i mindre organisationer som hanterar särskilt känsliga personuppgifter.

4. Strängare regler om samtycke

GDPR utgår från tanken att du som organisation hanterar personuppgifter på uppdrag av individerna som har anförtrott dig dem.

När insamlingen av personuppgifter gör med stöd av samtycke blir reglerna strängare. Du måste till exempel i efterhand kunna bevisa att samtycke har getts, och samtycke ska när som helst kunna dras tillbaka.

5. ”Missbruksregeln” försvinner

Den så kallade ”missbruksregeln” som gör att e-post vanligtvis undantas från PuL försvinner helt. I praktiken innebär det att många organisationer behöver ta ett mycket starkare grepp om hur e-post används.

Det händer om du inte följer GDPR

GDPR inför en mycket hårdare straffskala för företag och andra organisationer som brister i personuppgiftshanteringen.

En ny tillsynsmyndighet på EU-nivå har inrättats som övervakar medlemsländernas lokala tillsynsmyndigheter, som i sin tur har i uppdrag att bevaka medborgarnas intressen och se till att reglerna i GDPR efterlevs.

I Sverige fortsätter Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) sitt uppdrag men får utökade resurser för att matcha det större ansvaret.

Böter för brott mot förordningen kan bli mycket höga:

  • För allvarliga brott upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av årsomsättningen, vilket som är högst.
  • För mindre allvarliga brott upp till 10 miljoner euro eller två procent, vilket som är högst.

 

”Slarv, okunskap och naivitet är inga försvar.”

Exakt hur höga böterna blir utgår från en bedömning i de enskilda fallen.

Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) ska bland annat ta i beaktande vilken typ av överträdelse det handlar om, huruvida organisationen har handlat med uppsåt eller i oaktsamhet, om överträdelsen har pågått en längre tid eller är en enstaka händelse, och vilka åtgärder organisationen har tagit för att åtgärda överträdelsen och minimera effekten av den. Slarv, okunskap och naivitet är inga försvar.

Organisationer som redan tidigare arbetat proaktivt med dataskydd, är transparenta och har handlingsplaner för krishantering står bra rustade. De som stoppar huvudet i sanden och kör på som tidigare tar på sig en stor risk.

Sammanfattning

I det här kapitlet har du:

  • Fått inblick i de största, övergripande förändringarna som Dataskyddsförordningen inneburit.
  • Lärt dig de största skillnaderna mellan GDPR och PuL.
  • Tagit del av en avgörande insikt för att förstå hur man bäst anpassar organisationen till GDPR: Personuppgifterna du samlar in tillhör inte din organisation – utan individen.

Vill du samla de viktigaste insikterna från det här kapitlet i din personliga kunskapsbank?

Klicka på ikonen ”Lägg i kunskapsbank”. Du har alltid tillgång till det du väljer att spara genom att klicka på ”Personlig kunskapsbank” i menyn högst upp på sidan.

Nu är du klar med provläsningen, köp kursen för att fortsätta

Köp GDPR för chefer

Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Behandling av personuppgifter

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

B

Så påverkar GDPR din organisation

Kapitel av 4

Rollerna som skapar en dataskyddskultur

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Anpassa system och marknadsföring

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Genomförandeprocessen

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Kraven som dina kunder kan ställa

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

C

GDPR i det dagliga arbetet

Kapitel av 6

Din roll som chef

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Checklista: Prioritera rätt

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Planering och rutiner i vardagen

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Informations- och kommunikationskrav

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Om något går fel

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Se möjligheterna med GDPR

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Personlig kunskapsbank

Psykologisk trygghet är vägen framåt för chefer som vill stärka sitt team. Karolin Kronander på Move berättar hur ni når dit. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete

Psykologisk trygghet – bygg in nya superkraften i ditt team

Rörig omvärld och organisation?
”Då behöver du skapa psykologisk trygghet i ditt team”, säger Karolin Kronander på Move.
Här förklarar hon hur det går till.

byrajobb
Hälsa

5 frågor som hjälper dig att orka med motgångar

Förmågan att klara av motgångar och andra svårigheter gör dig till en mer hållbar ledare. När du står inför stressade situationer är det viktigt att kunna stanna upp och reflektera.
tinder
Karriär

Svajpa fram drömjobbet: ”Tinder för rekrytering”

Nu kommer appen som ska revolutionera sättet att söka jobb och rekrytera – åtminstone enligt svenska upphovsföretaget Switchin som beskriver sin innovation som ett Tinder för rekrytering.

natalieturner
Verksamhetsutveckling

Innovationsgurun: Så lyckas du – med de 6 i:na

Även de bästa idéer kan gå vilse – det gäller alla organisationer. Så hur får man innovation att bli en del av företagets dna? Innovationsgurun Natalie Turners svar är metoden The 6 I’s, som hittas i hennes bok med samma titel. ”Man måste alltid börja med syftet,” säger hon.

Fyra personer i möte
Kommunikation

5 steg: Så skapar du ett supereffektivt möte

Ungefär tio procent av vår arbetstid består av möten. Men över hälften av de som deltagit vet inte vad som bestämts efter mötets slut, visar en ny undersökning.
friar
Karriär

”Nya friåret” – så påverkas du som chef

En av höstbudgetens mesta snackisar när det gäller arbetslivet är reformförslaget om utvecklingstid, även kallad ”det nya friåret” – där tusentals svenskar ska få betalt för att vidareutbilda sig. Men vad innebär det  för dig? Chef reder ut begreppen.

cb9_bibli-oversikt
Chefbok

"Digital Transformation" av Thomas M. Siebel

Vi befinner oss i en tid av digital transformation.
Att bemästra den är en överlevnadsfråga. Men vad innebär det rent konkret för dig som chef och för din verksamhet? Silicon Valley-profilen Tom Siebels bok, som blivit en snackis på förhand, ger dig guiden till allt du behöver veta för att förstå big data, AI och andra delar i denna revolution.

laranytt2
Karriär

5 toppchefer: Så lär vi nytt på jobbet

Kompetensutveckling är viktigt – det är de flesta rörande överens om. Men var tredje chef har inte avsatt tid för sina medarbetares kompetensutveckling, visar en undersökning som Chef har gjort. Vi frågade några av Sveriges främsta chefer var och när de lärde sig något nytt senast.

dromjobben
Karriär

Topplista: Här är svenskarnas drömjobb

Fotbollsspelare, stjärnkock eller statsminister? Nej, det är helt andra yrken som ligger i topp när svenskar får lista sina absoluta drömyrken.
mobilnotiser2
Arbetsmiljö

Forskning: Så kan pushnotiser ändra ditt minne

Stressad av mobilens ständiga notiser? Nu finns ännu en anledning att stänga av dem. De kan nämligen ändra sättet du minns saker på och påverka hur du uppfattar information – även om du ignorerar dem. Det visar ny forskning från Ohio University.

Bild på demonstrationståg med plakat med texten
Hållbarhet

Storföretagen: Därför strejkar vi

Greta Thunbergs strejkuppmaning har fått enormt genomslag internationellt. Storföretag som Google, Amazon och Ben & Jerry’s har nu på olika sätt meddelat att de kommer att delta i strejken.
cullberg1
Hållbarhet

Aktivistchefen: ”Medarbetarna måste inte gilla det jag gör”

Johannes Cullberg är vd för matbutikskedjan Paradiset och har bojkottat brasilianska varor sedan i våras. För Chef berättar han hur engagemanget påverkat ledarskapet. ”Lyckas jag inte övertyga andra har jag varit för dålig på att visa vad jag brinner för.”

cissibok
Krönikor

”Mitt försprång skulle visa sig ödesdigert”

Ju längre tid det tar innan man fattar att man hamnat efter, desto svårare blir det att komma ikapp. Det skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

nya-numret-chef-september
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Septembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.

Krisledarskap – vilken slags chef blir du när zombierna anfaller?
Konflikthantering

Vilken chef blir du när zombierna anfaller?

”Avgörande för ett effektivt krisledarskap är förmågan att lyssna på medarbetarna”, säger forskaren Markus Hällgren som granskat kultfilmen Day of the dead ur ett ledarskapsperspektiv.

Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef, presenterar Chefakademin.
Karriär

Nu slår vi upp dörrarna till Chefakademin

Förändringar i omvärlden omkullkastar gamla sanningar i en rasande fart. För nya lösningar krävs ständig “upskilling”. Chefakademin är det självklara valet för dig som söker ledarskapsutbildningar och kompetensutveckling för chefer.

Anders Källström, LRF, lämnar över stafettpinnen till nya vd:n Anna-Karin Hatt
Karriär

Flygande start för ny vd

Vd:ar i näringslivet får sällan en vettig överlämning av sin efterträdare. LRF:s förre vd Anders Källström tänkte annorlunda för att nästa person på posten skulle lyckas.

rekrytering-4
Karriär

Så blir du headhuntad

Sugen på att bli headhuntad? Sitt inte stilla och vänta. Här är knepen som får rekryterarna att uppmärksamma just dig – direkt från vd:n för ett rekryteringsföretag.

contentartikel_1
Chefboken

Här är din guide till digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar en ny och på förhand omtalad bok, "Digital transformation", av den visionära Silicon Valley-profilen Tom Siebel. Chefbokens redaktör, Björn Hedensjö, har läst och sammanfattat boken. 
listmiss
Kommunikation

Forbes list-miss: En kvinna – 99 män

En kvinna – och 99 män. Så såg affärsmagasinet Forbes lista över årets mest innovativa ledare ut när den presenterades i förra veckan. ”Man borde ha reagerat när man såg resultatet,” säger Jessica Nordlander, Årets innovativa ledare.

Bild på Greta Thunberg och skolstrejk
Arbetsrätt

Hjälp! Får mina medarbetare klimatstrejka?

Den 27 september uppmanar Greta Thunberg till klimatstrejk i hela landet. ”Alla arbetsgivare bör redan nu bestämma vilken hållning de ska ta”, menar Fredrik Dahl, Chefs expert på arbetsrätt.
litengrupp
Hälsa

Små arbetsgrupper friskare än stora

12-15 medarbetare. Det är den bästa storleken på en personalgrupp, enligt hr-företaget Nyckeltalsinsitutet.

sjalvkorande2
Beslutsfattande

Förbered dig för självkörande företag

Under några år har bilden av städer som befolkas av självkörande bilar varit ett mantra för framtiden med stort F. Men AI går som bekant bortom motorbranschen, och nu rycker även självkörande företag allt närmare. Här är tre tips på hur din verksamhet kan förbereda er.

gdpr_ill5
jobbhalsohost
Hälsa

11 tips – så får du en friskare jobbhöst

Inte bara vabruari innebär sjuka och vabbande medarbetare. Även början av hösten kvalar in som riskperiod – och sedan blir det tyvärr bara värre.

nudgenudge
Hållbarhet

Därför ska du satsa på klimat-nudging

Nej – dina medarbetare vill inte ha mer förbud på jobbet. Ska du som chef lyckas med klimatarbetet måste du göra det spännande. ”Plocka den lägst hängande frukten först,” säger Maria Soxbo, en av författarna till nya boken ’Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft.’

dinony
Karriär

Bytte karriär – fick sälja huset

Dino Eklöf var sjukskriven och tvungen att ta morfin för att orka upp på morgnarna. Då kom han på succéidén som fick allt att vända. 

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.
Kommunikation

Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Resebolaget TUI går på offensiven digitalt, och en av satsningarna är att alla ska lära sig AI, oavsett vad man jobbar med. 
algortimchef
Motivation

Därför vantrivs vi med en algoritm som chef

Det finns framför allt tre anledningar till att människor avskyr att bli styrda av en algoritm – och istället börjar jobba för att manipulera systemet, visar en ny studie.

Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
kommunchef
Beslutsfattande

Kommunchefen: ”Praktiken ger mig bättre förståelse”

Två halvdagar i månaden hjälper kommundirektören Anna Cederqvist till att plantera blommor, köra grävmaskin och besöka äldre i Vara. Att praktisera i verksamheten blev hennes eget sätt att ”spruta värderingar”.

hungrigmedarbetare1
Arbetsmiljö

”Hur hanterar jag medarbetare som går på diet?”

Mina medarbetare blir omotiverade och gnälliga när de är hungriga - vad kan jag göra?, frågar en läsare. Chefs expert Leif E Andersson, leg psykolog och ledarskapsutvecklare, svarar.
Allt fler tycker att jobbet är meningslöst.
Motivation

Allt fler tycker att jobbet är meningslöst

Allt färre svenskar ser betydelsen av vad de gör på jobbet – och allt färre tycker också att deras jobb är meningsfullt. Det visar en ny undersökning från Jobbhälsoindex. ”Det finns ett samband med psykisk ohälsa,” säger Lars Hjalmarsson, vd för Jobbhälsoindex.

stress-15
Hälsa

Fler unga utbrända – det kan chefen göra

370 procent. Så mycket har antalet sjukskrivna för stressdiagnoser ökat sedan 2011 i gruppen kvinnor mellan 25-29 år. Här tipsar två experter om vad du som chef kan göra.

ingmaritopp
Karriär

”En chef är till för att bråkas med”

På sitt förra vd-jobb bad hon Jimmie Åkesson dra åt skogen. Möt Ingmari Pagenkemper, en av Nöjessveriges tyngsta makthavare — med mod att säga vad hon tycker.

Högre lön, nya utmaningar eller bättre chef? Det finns många anledningar att röra på sig i karriären!
Karriär

Så många unga vill byta jobb på grund av chefen

6 av 10 unga under 30 har funderat på att byta jobb under sommaren. Och att de vill ha en bättre chef kommer på fjärde plats på listan över anledningar. Det visar en ny undersökning.

Många säger inte ifrån vid etiska övertramp på jobbet.
Konflikthantering

Därför säger vi inte ifrån på jobbet

Nio av tio svenskar tycker att etik på arbetsplatsen är viktigt. Men nästan hälften – även chefer – säger inte ifrån om de uppmärksammar ett orättvist agerande, visar en ny undersökning.

Johanna Giorgi, hållbarhetsansvarig på Tillväxtverket.
Hållbarhet

Klimatsmart kickoff – så gör du

För statliga Tillväxtverket är klimatfrågan av central betydelse vid planeringen av kickoffer och andra möten.
Klimattänk på kickoffen - något svenska chefer inte prioriterar.
Hållbarhet

Klimatet glöms när chefen ordnar kickoff

En klar majoritet anser att kickoff-aktiviteterna är till nytta i det dagliga arbetet. Men klimatmedvetenheten är svag, visar Chefs undersökning.

Medarbetare på Vattenfalls kickoff på zumba. Mindre bild på Cecilia Zetterström, chef på Vattenfall.
Hållbarhet

"Det är nyttigt att tänja gränser på kickoffen"

Uppslutningen var total när Cecilia Zetterström, chef på Vattenfall, ordnade en fartfylld kickoff.
Lockad att stanna kvar på jobbet under falska premisser? Du kan ha blivit brödsmulad!
Kommunikation

Så vet du om din chef brödsmular dig

Lovar din chef runt men håller tunt? Vill du egentligen sluta på ditt jobb, men stannar kvar på grund av vaga löften om belöningar som sedan aldrig dyker upp? Se upp – du kan ha blivit brödsmulad.

dubbelt-ledarskap
Arbetsmiljö

Forskning: Så får du delat ledarskap att funka

Delat ledarskap kan vara lösningen på för hög arbetsbelastning, visar svensk forskning. Dessutom blir beslutsgången snabbare och cheferna mer tillgängliga.
cissi_webb_11
Om chef

Välkommen till Chefs läsarpanel!

Varje månad når vi fler än 153 000 chefer via tidningen Chef. Det är viktigt för oss att alltid bli bättre på det vi gör - och vi tror att du kan hjälpa oss.
Hélène Barnekow
Beslutsfattande

”Det går inte att jobba som förr”

Agilt ledarskap är en självklarhet för Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige, som skrivit bok om sina erfarenheter av att leda förändring.

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!
Karriär

Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

Så du uppfyller inte varenda kvalifikation som drömarbetsgivaren radar upp i jobbannonsen? Sluta deppa – sök ändå!

Google - en drömarbetsplats för många unga.
Karriär

Här vill unga i Sverige helst jobba

För femte året i rad har svenska studenter och akademiker i början av sin karriär rankat de mest attraktiva arbetsgivarna. På förstaplatsen: En, vad det verkar, orubblig techjätte.

nya
Ny som chef

Guide för nya chefer

För dig som är ny i din chefsroll kan det kännas nästintill övermäktigt med nya ansvarsområden och höga förväntningar. I denna guide förklarar vi i elva kapitel alla grundstenar du behöver ha koll på.
ishtarmoter
Karriär

Ishtar Touailat: 8 tips till dig som är ny chef

Chefs krönikör har utsetts till både supertalang, en av näringslivets mäktigaste och framtidens kvinnliga ledare – men hon har också en gång varit ny som chef. Här är hennes bästa tips.

mallaravtal
Digital HR

Mallarna och avtalen som förenklar din vardag som chef

Här hittar du avtal och mallar för till exempel uppsägning, semester och anställningsintyg, tillsammans med nyttiga tips och checklistor.
carin4
Verksamhetsutveckling

Experten ger svaren om digitalisering och förändring

Digitaliseringen påverkar alla branscher, med förändrade affärsmodeller som följd. Omställningskonsulten Carin Forsling ger i denna videoserie svar på några vanliga frågor.
fredrikdahl2
Arbetsrätt

Det säger lagen om din arbetsplats - experten svarar

Fredrik Dahl är en av Sveriges främsta experter på arbetsrätt. I denna videoserie berättar han om lagarna som reglerar arbetslivet.
krukor_skott
Verksamhetsutveckling

Guide: Så driver styrelsen innovation

Hur kan styrelsen bidra när digitaliseringen vänder uppochner på gamla affärsmodeller? I samarbete med innovationsmyndigheten Vinnova har Chef tagit fram denna guide för styrelser. 
petra_brask-2-2
Petra Brask

Experten: Så maximerar du din effektivitet

Chefs expert Petra Brask vet hur du får ut mesta möjliga nytta av din tid. Ta del av hennes tips i denna videoserie.