Alla webbkurser

GDPR för chefer

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, medför stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Den nya lagen trädde i kraft 25 maj 2018.

GDPR för chefer passar dig som:

  • Är ansvarig för GDPR i din organisation och vill få en grundläggande förståelse kring vad de nya dataskyddsreglerna innebär i allmänhet – och för din verksamhet och affär i synnerhet.
  • Är chef och vill säkerställa att din organisation har alla nödvändiga rutiner på plats.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank och du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Expert
caroline_olstedt_carlstrom-2

Caroline Olstedt Carlström är en av Sveriges mest erfarna dataskyddsspecialister. Hon har erfarenhet som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Cirio. Caroline Olstedt Carlström är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd.

Caroline kommer att vara din följeslagare under webbkursen. Hon visar dig de viktigaste delarna i GDPR, hur nya lagen påverkar din organisation och hur du implementerar det i ditt dagliga arbete.

Redaktör

Anders Lundberg har skrivit texterna i webbkursen. Anders Lundberg arbetar som frilansjournalist med särskild inriktning på teknik. Han har bland annat skrivit för IDG och Internetstiftelsen i Sverige.

Tid: ca 90 min
Pris: 1 995 kr

I den här webbkursen får du:

  • Förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Insikter i hur du bäst balanserar integritet, kundnytta och affärsmöjligheter i det nya regelverket.
  • Tillräcklig kunskap för att kunna avgöra om du och din organisation har vidtagit rätt åtgärder kring de nya reglerna.
Köp

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Kolla efter den här ikonen

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

Förbered dig för förändringarna – grundkurs på 80 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från nuvarande Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när företags och organisationers dataskydd ska anpassas till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Chefs webbkurs ”GDPR för chefer” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den nya förordningen kommer att påverka din organisation.

Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått vad som krävs av din organisation inför GDPR.

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”GDPR för chefer”?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. till alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Gör din gruppbeställning genom att maila direkt till calle.fleur@chef.se.

 

Köp GDPR för chefer

Du skulle även kunna vara intresserad av:

gdpr_medarbutantext1800
Snabb koll
Chef webbkurser

GDPR för medarbetare

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Nya Dataskyddsförordningen, eller GDPR, ställer höga krav på hur din organisation hanterar personuppgifter – och att det finns kunskap om lagstiftningen i organisationen.

bretan_webbkurs_utvbild_1130x636
Storsäljare!
Chef webbkurser

Lönesättning och lönesamtal

Chefs digitala utbildning i lönesättning och lönesamtal hjälper dig att sätta lön på bästa sätt. Vilka olika steg finns under lönesättningsprocessen och vad säger du när medarbetaren vill ha en högre lön än vad du kan erbjuda?

petra_brask_featured
Populär!
Chef webbkurser

Bli mer effektiv – frigör tid och energi

Chefs digitala grundutbildning i personlig effektivitet hjälper dig att prestera bättre på jobbet och må bättre genom att lära dig strategierna för att undvika stress.

intermezzon_coachning_vardagen_featured
Chef webbkurser

Coachning i vardagen

Coachning är en viktig del av ledarskap i dag, men det råder stor okunskap om vad det faktiskt är. Den som har ett coachande förhållningssätt kan hjälpa sina medarbetare att mer effektivt nå sina mål.

Se alla kurser

GDPR för chefer

Startsida Personlig
kunskapsbank0
A

Det viktigaste om GDPR

Kapitel av 3
Du provläser detta kapitel gratis

Gillar du det här kan du köpa hela kursen. Du får tillgång till allt innehåll och kan spara viktiga delar i en personlig kunskapsbank.

Köp nu

Vad är GDPR – och varför nu?

Vad är det alla snackar om?

Det samhälle vi lever i idag genomsyras av databehandling – nästan alla verksamheter behandlar på något sätt personuppgifter.

GDPR har tillkommit för att ge alla EU-medborgare samma grundläggande rätt till integritet med ett regelverk som är uppdaterat och anpassat till den nya verkligheten. Medborgarnas rättigheter utökas och blir tydligare: Med GDPR råder det ingen tvekan om vem personuppgifter tillhör – individen själv.

 

gdpr_ill4
”Med GDPR råder det ingen tvekan om vem personuppgifter tillhör — individen själv.”

GDPR – snabb fakta

  • GDPR står för General Data Protection Regulation, eller Allmänna Dataskyddsförordningen på svenska.
  • Förordningen antogs i april 2016 och träder i full kraft 25 maj 2018, då den ersätter både EU:s Dataskyddsdirektiv från 1995 och alla tidigare dataskyddslagar i EU:s olika medlemsländer.
  • Förordningens omfattning: 173 skäl, 99 artiklar, 88 sidor.
GDPR är här

Nu är det dags att möta din följeslagare under den här kursen. Caroline Olstedt Carlström är data protection officer på tech-succén Klarna och partner på advokatbyrån Cirio.

Titta på nedanstående film innan du går vidare.

Uppgift
Vilken är din största GDPR-relaterade utmaning?
Klicka i svaret som bäst överensstämmer med din nuvarande situation.
PUL och GDPR - så skiljer de sig åt

Sverige var ett av de första länderna som införde en dataskyddslag – redan 1973 kom Datalagen. 1995 klubbade EU-parlamentet igenom Dataskyddsdirektivet, som i Sverige infördes i form av Personuppgiftslagen (PuL).

De svenska reglerna har redan gått längre än direktivet, vilket gör att övergången till GDPR för svenska organisationer som följer PuL inte behöver vara en lika stor omställning som i en del andra EU-länder.

Men, vilket Caroline Olstedt Carlström, konstaterar:

”Å andra sidan har vi varit väldigt dåliga på att leva upp till kraven – vilket igen innebär att gapet upp till GDPR trots allt nog får anses vara högre än i många andra länder.”

Här är de 5 viktigaste skillnaderna mellan PuL och GDPR:

1. Hårdare straff

Dataskyddsförordningen går längre än någonsin tidigare, både i fråga om vad som krävs av de som behandlar personuppgifter och vilka konsekvenser ett brott mot reglerna kan leda till. 

Straffen för brott mot GDPR kan bli betydligt hårdare än under PuL. Upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av företagets årsomsättning.

2. Ökad kontroll
Kontrollmyndigheter – som Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) – får utökat ansvar och större resurser, och kommer ställas under en gemensam EU-myndighet för dataskydd. Organisationer som brister i hanteringen kan straffas med mycket dryga böter.
3. En helt ny roll införs

En ny roll, Dataskyddsombud, införs och blir ett krav i stora organisationer, på alla myndigheter och även i mindre organisationer som hanterar särskilt känsliga personuppgifter.

4. Strängare regler om samtycke

GDPR utgår från tanken att du som organisation hanterar personuppgifter på uppdrag av individerna som har anförtrott dig dem.

När insamlingen av personuppgifter gör med stöd av samtycke blir reglerna strängare. Du måste till exempel i efterhand kunna bevisa att samtycke har getts, och samtycke ska när som helst kunnas dra tillbaka.

5. ”Missbruksregeln” försvinner

Den så kallade ”missbruksregeln” som gör att e-post vanligtvis undantas från PuL försvinner helt. I praktiken innebär det att många organisationer behöver ta ett mycket starkare grepp om hur e-post används.

Det händer om du inte följer GDPR

GDPR inför en mycket hårdare straffskala för företag och andra organisationer som brister i personuppgiftshanteringen.

En ny tillsynsmyndighet på EU-nivå inrättas som övervakar medlemsländernas lokala tillsynsmyndigheter, som i sin tur har i uppdrag att bevaka medborgarnas intressen och se till att reglerna i GDPR efterlevs.

I Sverige fortsätter Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) sitt uppdrag men får utökade resurser för att matcha det större ansvaret.

Böter för brott mot förordningen kan bli mycket höga:

  • För allvarliga brott upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av årsomsättningen, vilket som är högst.
  • För mindre allvarliga brott upp till 10 miljoner euro eller två procent, vilket som är högst.

 

”Slarv, okunskap och naivitet är inga försvar.”

Exakt hur höga böterna blir utgår från en bedömning i de enskilda fallen.

Integritetsskyddsmyndigheten (tidigare Datainspektionen) ska bland annat ta i beaktande vilken typ av överträdelse det handlar om, huruvida organisationen har handlat med uppsåt eller i oaktsamhet, om överträdelsen har pågått en längre tid eller är en enstaka händelse, och vilka åtgärder organisationen har tagit för att åtgärda överträdelsen och minimera effekten av den. Slarv, okunskap och naivitet är inga försvar.

Organisationer som arbetar proaktivt med dataskydd, är transparent och har handlingsplaner för krishantering kommer stå bra rustade nästa år. De som stoppar huvudet i sanden och kör på som tidigare tar på sig en stor risk.

Sammanfattning

I det här kapitlet har du:

  • Fått inblick i de största, övergripande förändringarna som Dataskyddsförordningen innebär.
  • Lärt dig de största skillnaderna mellan GDPR och PuL.
  • Tagit del av en avgörande insikt för att förstå hur man bäst anpassar organisationen till GDPR: Personuppgifterna du samlar in tillhör inte din organisation – utan individen.

Vill du samla de viktigaste insikterna från det här kapitlet i din personliga kunskapsbank?

Klicka på ikonen ”Lägg i kunskapsbank”. Du har alltid tillgång till det du väljer att spara genom att klicka på ”Personlig kunskapsbank” i menyn högst upp på sidan.

Nu är du klar med provläsningen, köp kursen för att fortsätta

Köp GDPR för chefer

Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Behandling av personuppgifter

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

B

Så påverkar GDPR din organisation

Kapitel av 4

Rollerna som skapar en dataskyddskultur

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Anpassa system och marknadsföring

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Genomförandeprocessen

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Kraven som dina kunder kan ställa

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

C

GDPR i det dagliga arbetet

Kapitel av 6

Din roll som chef

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Checklista: Prioritera rätt

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Planering och rutiner i vardagen

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Informations- och kommunikationskrav

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Om något går fel

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Se möjligheterna med GDPR

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Personlig kunskapsbank

aretschef-3
 

Årets Chef 2019: Stefan Vilkman

Modigt, strategiskt och med en tydlig vision leder han elever och personal på Östra gymnasiet i Huddinge. Rektor Stefan Vilkman har tagit det moderna ledarskapet in i skolvärlden med lysande resultat. Själv menar han att han leder genom andra.
bertilomslag
Långläsning

Årets Hederspris 2019: Bertil Hult

Han var pojken som inte kunde lära sig läsa, men grundade ett utbildningsimperium. Chefgalans hederspris går i år till Bertil Hult, mannen bakom EF och en av världens mest framgångsrika entreprenörer.
nyamko1
Beslutsfattande

Årets mångfaldschef 2019: Nyamko Sabuni

Under henne är hållbarhets- och inkluderingsarbete en fråga för koncernledningen. Nyamko Sabuni ser mångfald som en fråga om såväl rättvisa som att tillvarata resurser.
innovativa12
Beslutsfattande

Årets innovativa ledare 2019: Jessica Nordlander

Som första CDOn i STSs historia, lyckades Jessica Nordlander inte bara skapa en digital beredskap utan förändrade organisationen i grunden.
tobias1
Beslutsfattande

Årets ledarskapsinsats 2019: Tobias Lindblom

Tobias Lindblom fick en viktig roll när FN-lägret i Mali utsattes för en koordinerad och komplex terrorattack. Här visade han att han kunde leda i kris.
ramin1
Beslutsfattande

Årets hälsofrämjande chef 2019: Ramin Kabiri 

När Ramin Kabiri tog över som enhetschef på Mälarbackens vård- och omsorgsboende i Bromma var det en verksamhet i kris. I dag är sjuktalen låga, medarbetarna trivs och verksamheten blomstrar.
cecilia1
Beslutsfattande

Årets HR-chef 2019: Cecilia Lundin

Som hr-chef för ett stukat Telia fick hon uppdraget att förändra företagskulturen i grunden. Nyckeln blev att skapa en värderingsstyrd organisation.
dromchef
Beslutsfattande

Undersökning: Så är svenskarnas drömchef

Vad önskar du hos en chef? När frågan ställdes till över 2300 personer kom det fram att en chef ska vara tydlig och lyhörd.
jamstalld
Mångfald

3 vanor du ska skaffa dig för en mer jämställd rekrytering

Azita Shariati, Chefs expert i mångfaldhet och ledarskap, guidar dig i hur ditt företag ska bli bättre på jämställd rekrytering.
leifboken
Beslutsfattande

Experten: ”Chefer måste sluta leta fel – se det som är bra istället”

Det finns verktyg inom psykologin som fun­gerar men som få chefer känner till. Ledarskapsexperten Leif E Andersson (som också är Chefs expert) vill sprida dem.
axfoodlouise
Teamutveckling

Matjätten ökade mångfalden – med hjälp av algoritmer

Från högar av ansökningar i butikerna till centraliserad rekrytering med algo­ritmer.

Bort med stressande och kostsamma slösmöten tycker Sylvia Nylin, på Svenska Möten. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete

Så här sätter du stopp för era slösmöten

Dåliga möten är dyra och stressande. En risk för både lönsamhet och människor.
Sylvia Nylin på Svenska Möten har tipsen som gör dig till en skicklig mötesledare.

sovapajobbet
Hälsa

Forskare: Därför ska du ta en ”powernap” – varje dag

Är du en person som ofta blir trött på eftermiddagen? Då kan en tupplur göra gott. Dessutom visar ny forskning att det håller blodtrycket på en bra nivå.
chefenmalin
Långläsning: Beslutsfattande

Hon är chefen – som tagit VM-guld

Malin Kleinsmith har två parallella karriärer. Hon är kommunal enhetschef och världsmästare i armbrytning.

lonen123
Karriär

5 gånger du ska lämna lönesamtalet – och byta jobb

Din lön är lägre än den borde vara. Då är lönesamtalet ett utmärkt tillfälle att ta uppfrågan. Men det finns också tillfällen när det bästa är att gå skilda vägar.
fordumsfull
Karriär

Forskare: ”Vi är inte medvetna om våra negativa stereotyper”

Fördomarna frodas vid rekryteringar, menar forskaren Kåre Vernby som tittat närmare på frågan.
chilla1
Karriär

Forskare: ”Chilla” på jobbet – är bra för karriären

Ta en extrasväng förbi kaffeautomaten och stressa inte upp dig i onödan – det är bra för karriären.
traning
Hälsa

Psykologen: 7 punkter för friska medarbetare

Här är hennes lista på bra ledarförmågor.

semesterlista1
Beslutsfattande

Gratis semesterlista sommaren 2019

Chef bjuder på en gratis semesterlista i pdf-format att ladda ner och skriva ut.
inflytande
Arbetsmiljö

Undersökning: Så stort inflytande har kollegerna – i våra liv

Känns det som att jobbet styr ditt liv? En undersökning visar nu att bara familj och vänner har större inflytande än kollegerna.
sovabattre
Hälsa

5 knep för att du ska sova bättre i natt

Kämpar du med sömnen? Då kan en tydlig kvällsrutin hjälpa dig att komma ner i varv – och i förlängningen sova bättre.
checklist123
Beslutsfattande

Microsofts vd: 3 styrkor – som utmärker en bra ledare

Satya Nadella, vd för Microsoft, har efter 25 år inom mjukvaruföretaget stolpat upp några egenskaper som han tycker utmärker en bra ledare.
stressad123
Hälsa

10 tecken på att du är för stressad

Det finns några tecken, både psykiska och fysiska, som du bör vara uppmärksam om du känner att du är för stressad i vardagen.
traninge12
Hälsa

Studie: Träning slagkraftigt mot depression

En omfattande brittisk studie slår nu fast: Träning ger goda resultat för att behandla och förebygga depression. 
stress-13
Hälsa

Åldersgruppen – där jobbstressen är störst

Är du mellan 30 och 49 år? Då är risken större att du upplever en stress i vardagen, visar en rapport från Arbetsmiljöverket.
rappory
Karriär

Ökning: Dubbelt så många kvinnliga chefer – på 20 år

Antalet kvinnor på beslutsfattande nivå ökar. Nu släpper Svensk Näringsliv en rapport som visar på en fördubbling de senaste 20 åren.
Kerstin Winberg på Randstad. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete

Bytet av system ger Randstad nya fördelar

Ett nytt lönesystem förändrade förutsättningarna på ekonomiavdelningen hos Randstad – bättre kontroll, mindre övertid och nöjdare chefer och medarbetare.

ojamlikhet
Arbetsmiljö

Var fjärde kvinna upplever ojämlikhet – på sitt jobb

Hur jämställt är det på din arbetsplats? I en färsk undersökning uppger var fjärde svensk kvinna att de upplever bristfällig jämlikhet på sin arbetsplats.
pajobbet123
Arbetsmiljö

Hur många svenskar är frustrerade på jobbet?

Om du ibland känner frustration på jobbet är det inte konstigt. Du är i alla fall inte ensam om det, visar en färsk undersökning.
nintendochef
Arbetsmiljö

Nintendo-chefen gick till jobbet med droppställning

Han ligger bakom ett av Nintendos mest framgångsrika TV-spel. Men Masahiro Sakurai har fått betala med sin hälsa.
lonera13
Motivation

Forskning: Orättvis lön på jobbet – förödande för motivationen

Chefens förmåga att sätta en rättvis lön är avgörande för medarbetarnas motivation – viktigare än lönen som sådan, visar forskning.
stress134
Hälsa

Forskning: Hjälp en kollega – sänker din stressnivå

Att mentorsprogram ger lysande resultat för nyanställda är ingen nyhet, men nu visar nya forskningsrön att det också får stressnivåerna att dyka – för dig som coachar!
michelle
Karriär

Michelle Obama: Mina 3 bästa karriärtips till dig

Michelle Obamas bästsäljande självbiografi är fängslande läsning om ett ovanligt människoöde. USA:s förra presidentfru levererar även i form av insikter kring karriären. Här är hennes bästa råd.
topp100-20191
Om chef

Chef.se är Årets bästa tidskriftssajt 2019

Chef.se har utnämnts till Sveriges bästa tidskriftssajt. När IDG presenterar sin årliga, prestigefyllda Topp100-lista kniper Chef.se återigen förstaplatsen.
petrag
Karriär

IBM-chefen om bakslaget: ”Det bästa som kunde hända”

En knäskada satte stopp för Petra Goudes OS-satsning i hästhoppning. Nu är hon en av toppcheferna hos nordiska IBM. ”Skadan tvingade mig till ett annat liv.”

isbad
Hälsa

Skräm stressen – med kyla

Ta ett iskallt dopp – och bli lugn. Kalla bad är en quickfix som till och med hårt ansatta chefer hinner med.

floskel-2
Hållbarhet

4 sätt att få kollegerna att brinna för CSR

Har du fått i uppdrag att utveckla ert hållbarhetsarbete, men möts av svagt intresse? Dessa fyra strategier kan hjälpa dig att öka engagemanget på arbetsplatsen.
nya-2
Karriär

3 saker du bör veta som ny chef

Äntligen en chefsposition, efter åratal av hårt arbete. Spännande med ditt första jobb som ledare – men säkert också överväldigande. Här är några tips för dig som är ny som chef.

kritiken
Konflikthantering

Klara svåra feedbacken – prata bara om dig själv

Att lämna feedback som mottagaren antagligen kommer att ogilla är ingen picknick. Med jag-perspektivet vänder du på steken och får kritiken att landa mjukt.
hanterakollega
Konflikthantering

9 vanliga missar som får det svåra samtalet att kantra

Alla chefer behöver förr eller senare hålla ett obekvämt samtal av något slag. Undvik att gå i dessa fällor nästa gång du ger feedback eller hanterar en konflikt på jobbet.
konflikt-2
Konflikthantering

9 skäl till att din arbetsplats är känslig för konflikter

En knepig medarbetare som ständigt hamnar i clinch med andra kan vara en huvudvärk för chefen. Men kanske är det i själva verket organisationens utformning som öppnar för dessa konflikter?
utanfor
Teamutveckling

Rädd att lämna någon på jobbet utanför – inför ”schysstombud”

Syften med den gemensamma AW:n är att få ihop gruppen – men risken är ändå stor att någon medarbetare känner sig utanför. Därför inför mediebyrån Oh My en ny roll på företaget: Ett ”schysstombud”. 
obama-2
Konflikthantering

Obamas 3 skäl till varför du måste misslyckas – ibland

Alla gör misstag – oavsett var du befinner dig i karriären. Och är du en entreprenöriell chef kanske det till och med är nödvändigt att göra misstag, enligt Barack Obama.
krukor_skott
Hållbarhet

14 enkla tips för ett grönare kontor

En hållbar värld börjar i vardagen, både hemma och på kontoret. Som chef är du den som pekar ut riktningen mot en grönare framtid – och att komma igång på arbetsplatsen behöver inte vara svårt.
utmattade
Hälsa

Utmattade får hjälp – av kognitiv träning

Ny forskning visar att kognitiv träning hjälper mot minnes- och koncentrationssvårigheter, och att det kan ha positiva effekter på återhämtningen efter utmattningssyndrom.

befro
Karriär

Här är 3 frågor du måste ställa – innan du kräver befordran

Är det dags för nästa steg i karriären? Innan du tar samtalet om befordran med din arbetsgivare finns det några frågor du måste besvara för att komma förberedd. 
es2
Krönikor

Cissi Elwin: Jag kunde inte hålla tårarna borta

Cissi Elwin skriver vad företag kan göra för att minska segregationen i samhället.
traningen123
Hälsa

Forskare på Karolinska: Personlig tränare ger bäst resultat

Gör det enklare att anpassa träningen efter dina förutsättningar.
grafer
Hälsa

Studie: 70 procent vägrar uppge sin skärmtid

Antalet timmar vi spenderar framför skärmen ökar. Så pass mycket att väldigt få vill uppge sin totala skärmtid, visar en studie.
bilden12333
Tidningen Chef

Chef störst i Sverige på Linkedin – över 70 000 följare!

Chef växer så det knakar på sociala medier. Nu är tidningen det största redaktionella kontot i hela Sverige – med över 70 000 följare på Linkedin.
webbkurs_egenannons
Webbkurser

Webbkurser – här för att stanna?

När gamla sanningar byts ut förändras också sättet som vi tar till oss ny kunskap på. Interaktivitet och flexibilitet efterfrågas i allt högre grad som komplement till den klassiska skolbänken. Chefs webbkurser har brutit ny mark i Sverige med kompetensutveckling som passar just dina behov - där och då de uppstår.
trotter-3
Hälsa

Studie: Efter utmattning – så många år tar det att bli pigg

Nu har forskare i Göteborgare kollat närmare på hur lång tid det tar att komma tillbaka efter en utmattning.
sleep1
Hälsa

Forskare: Allt fler sover mindre

Vi sover allt sämre i västvärlden. Det visar en ny studie – som pekar på att allt fler sover mindre än sex timmar per natt.
Peder Wallenberg, EF Education Executive Language Institute. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete

Undvik riskabla missarna i din affärsengelska

Skolengelska räcker inte alltid till i affärssammanhang. ”Det kan bli förödande om du inte lyckas klargöra din poäng, exempelvis i en förhandling”, säger Peder Wallenberg på EF Executive.