Alla webbkurser

GDPR för chefer

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, medför stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Den nya lagen trädde i kraft 25 maj 2018.

GDPR för chefer passar dig som:

  • Är ansvarig för GDPR i din organisation och vill få en grundläggande förståelse kring vad de nya dataskyddsreglerna innebär i allmänhet – och för din verksamhet och affär i synnerhet.
  • Är chef och vill säkerställa att din organisation har alla nödvändiga rutiner på plats.

Så här fungerar Chef Webbkurser
Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank och du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digital diplom du kan dela i sociala medier.

Expert
caroline_olstedt_carlstrom-2

Caroline Olstedt Carlström är en av Sveriges mest erfarna dataskyddsspecialister. Hon arbetar som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Lindahl. Caroline Olstedt Carlström är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd.

Caroline kommer att vara din följeslagare under webbkursen. Hon visar dig de viktigaste delarna i GDPR, hur nya lagen påverkar din organisation och hur du implementerar det i ditt dagliga arbete.

Redaktör

Anders Lundberg har skrivit texterna i webbkursen. Anders Lundberg arbetar som frilansjournalist med särskild inriktning på teknik. Han har bland annat skrivit för IDG och Internetstiftelsen i Sverige.

Tid: ca 90 min
Pris: 1 995 kr

I den här webbkursen får du:

  • Förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Insikter i hur du bäst balanserar integritet, kundnytta och affärsmöjligheter i det nya regelverket.
  • Tillräcklig kunskap för att kunna avgöra om du och din organisation har vidtagit rätt åtgärder kring de nya reglerna.
Köp

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Kolla efter den här ikonen

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

Förbered dig för förändringarna – grundkurs på 80 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från nuvarande Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när företags och organisationers dataskydd ska anpassas till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Chefs webbkurs ”GDPR för chefer” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den nya förordningen kommer att påverka din organisation.

Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått vad som krävs av din organisation inför GDPR.

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”GDPR för chefer”?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. till alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Gör din gruppbeställning genom att maila direkt till calle.fleur@chef.se.

 

"Det var en mycket pedagogisk och tydlig utbildning."
Köp GDPR för chefer

Du skulle även kunna vara intresserad av:

gdpr_medarbutantext1800
Snabb koll
Chef webbkurser

GDPR för medarbetare – säkra din organisation

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Nya Dataskyddsförordningen, eller GDPR, ställer höga krav på hur din organisation hanterar personuppgifter – och att det finns kunskap om lagstiftningen i organisationen.

bretan_webbkurs_utvbild_1130x636
Storsäljare!
Chef webbkurser

Lönesättning och lönesamtal

Chefs digitala utbildning i lönesättning och lönesamtal hjälper dig att sätta lön på bästa sätt. Vilka olika steg finns under lönesättningsprocessen och vad säger du när medarbetaren vill ha en högre lön än vad du kan erbjuda?

petra_brask_featured
Chef webbkurser

Bli mer effektiv – frigör tid och energi

Chefs digitala grundutbildning i personlig effektivitet hjälper dig att prestera bättre på jobbet och må bättre genom att lära dig strategierna för att undvika stress.

intermezzon_coachning_vardagen_featured
Chef webbkurser

Coachning i vardagen

Coachning är en viktig del av ledarskap i dag, men det råder stor okunskap om vad det faktiskt är. Den som har ett coachande förhållningssätt kan hjälpa sina medarbetare att mer effektivt nå sina mål.

Se alla kurser

GDPR för chefer

Startsida Personlig
kunskapsbank0
A

Det viktigaste om GDPR

Kapitel av 3

Vad är GDPR – och varför nu?

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Behandling av personuppgifter

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

B

Så påverkar GDPR din organisation

Kapitel av 4

Rollerna som skapar en dataskyddskultur

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Anpassa system och marknadsföring

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Genomförandeprocessen

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Kraven som dina kunder kan ställa

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

C

GDPR i det dagliga arbetet

Kapitel av 6

Din roll som chef

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Checklista: Prioritera rätt

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Planering och rutiner i vardagen

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Informations- och kommunikationskrav

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Om något går fel

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Se möjligheterna med GDPR

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto? Logga in

Personlig kunskapsbank

stressaxlar
Hälsa

5 tips: Lyft stressen – från din partners axlar

Med två heltidsarbetande i familjen, ofta båda i chefsposition, bärs det hem en hel del stress och frustration till det som ska vara hemmets lugna vrå.
drommen1
Karriär

Topplista: Här är 10 företag – som unga drömmer om

It- och teknikbolag dominerar listan över företag med högst anseende bland unga studenter och akademiker.
nystart1
Hälsa

Forskare i Örebro: Förebygg sjukskrivning – med KBT

Det går att förebygga långa sjukskrivningar med KBT-inriktad träning, menar forskare i Örebro.
piajonsson
Långläsning: Arbetsmiljö

Pia Jönsson har 80 medarbetare

Stora personalgrupper, ansvar för liv och död och resurser som aldrig vill räcka. Att vara chef inom kommunal äldreomsorg är ingen lek. Chef begav sig till Kullagården i skånska Kävlinge och följde enhetschef Pia Jönsson för att skildra en obesjungen chefsvardag.
hpit_till-biblioteket
Chefbok

"Högpresterande innovationsteam", Mikael Johnsson

Innovation är nödvändig för din verksamhets överlevnad. Och innovation kräver framgångsrikt grupparbete. I den här boken får du steg för steg veta hur du bygger högpresterande innovationsteam och jobbar med innovation rent praktiskt.

yesman
Karriär

Succé på nya jobbet – 8 saker du ska göra

Här är råden du behöver för att få en pangstart på ditt nya jobb: Allt från att sätta upp mål – till hur du kommer nära dina nya medarbetare.
drommen-2
Karriär

Drömprojekt: Skriv en bok – och lyft din karriär

Sociala medier i all ära. Vill du verkligen ge intryck, höja din status och sam­tidigt ge karriären en skjuts är det en egen bok du bör satsa på.
moten-4
Motivation

Kaos i kalendern – här är 8 knep för att skapa ordning

Kalendern och att göra-listan ska leva ihop, menar Chefs effektivitetsexpert Petra Brask. Det är så du får saker gjorda och slipper den där övermäktiga känslan av att ha fler uppgifter än du kan hantera.
cvnobb
Karriär

7 skäl till att ditt CV blev nobbat när du sökte jobb

Sökte du ditt drömjobb – men fick inget svar? Här är några potentiella anledningar till att ditt CV sorterades bort.
litapa
Kommunikation

Här är 6 tecken på att kollegerna litar på dig

Får du inte gehör för dina beslut? Då kan medarbetarna ha bristande förtroende för dig som chef. Men det finns några knep för att bli en ledare att lita på.
forslag
Digital HR

Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

När är rätt läge att börja diskutera lönen? Man kan gissa och tro – eller analysera data och få ett tydligare svar. Rekryteringsfirman Aevy valde det senare.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

hogpresterare-2
Arbetsmiljö

6 råd för att underlätta mellanchefens vardag

Mellanchefer pressas uppifrån och nerifrån. Här är 6 råd för hur du kan minska påfrestningen.
domstol2
Annonssamarbete

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
haaa
Personlig effektivitet

Kolla – du blir dummare av att sitta i möten

Känner du dig trög efter långa möten? Det är inte så konstigt, visar ny forskning.
apollo
Digital HR

Bommade igen sista butiken – så blev Apollo digitala

Digitaliseringen har inneburit att de traditionella charterbolagen befinner sig på en helt ny marknad. Apollo är mitte uppe i en anpassning till den nya verkligheten – och djupt involverade i det arbetet är HR-avdelningen. 
ungaaa
Arbetsmiljö

Unga dissar hög lön – viktigare med en bra chef

Nej, det är inte hög lön som är viktigast när unga akademiker söker en ny arbetsplats.
chef-nya-nuremt
Tidningen Chef

I nya numret Chef

Septembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Hur leder världens rikaste man? ✓ Ny undersökning visar chocksiffror i hur svenska chefer mår ✓ Som chef inom kommunal äldrevård leder Pia Jönsson uppåt  80 medarbetare. Vi följde henne under en dag ✓ Så klarar sig Googles Sverigechef Anna Wikland i vårt Cheftest.

utvaldbild
Långläsning

Är du redo för Jeff Bezos och Amazon?

 Han är världens rikaste man, känd för att ödelägga all konkurrens och pressa sina medarbetare till max. Snart väntas Jeff Bezos ta sitt imperium Amazon till Sverige. Men håller hans tuffa ledarstil på att ta en ny vändning?

cvkingen
Karriär

Så skriver du ett riktigt bra och säljande cv

Karriärrådgivaren Monica Renstig har hjälpt tusentals personer att komma till intervju. Här ger hon sina allra bästa CV-tips.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
kbb
Personlig effektivitet

Forskare: Kolla mejlen på tåget – borde räknas som jobbtid

Kollar du jobbmejlen på väg till och från jobb? Då borde du kunna räkna det som arbetstid. Det menar brittiska forskare som gjort en studie i ämnet.
cheferdaligt
Hälsa

Cissi Elwin: Siffrorna skrämmer mig

"Så bra att vi kan prata om stress. MEN fruktansvärt att se hur stressrelaterade besvär bara fortsätter att öka", skriver Cissi Elwin i sin krönika.
trivas
Hälsa

5 krav för att må psykiskt bra på jobbet

Det är när dessa förhållanden vacklar som den psykiska ohälsan ökar. Du behöver följande för att må psykiskt bra på jobbet, enligt psykologen Ulla Risling.
mardaligt
Hälsa

Därför mår 7 av 10 chefer uselt

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning.

chefrolig
Beslutsfattande

5 skäl till varför du inte vill vara ”den roliga chefen”

Inspirerande och rolig – två eftertraktade egenskaper hos en chef. Men en ny studie visar att det kan bli för mycket av det goda. 
haller
Arbetsmiljö

Så orkar en chef i längden – 8 punkter

Döm inte dig själv, var din egen bästa kompis och lyssna på signaler från din kropp. Det är nycklarna för att orka i längden som chef, visar ny forskning.

annab
Beslutsfattande

10 frågor att besvara innan du tar chefsjobbet

”Jag gillade inte att vara chef från början och jag gör det ännu mindre nu.” Det avslöjar Anna Bråkenhielm i sin självbiografi "Räkna med bråk".
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
stresscheif
Arbetsmiljö

Rädd att missa något? Därför är chefer digitalt stressade

Handen på hjärtat – kontrollerar du din mejlkorg eller är det den som kontrollerar dig? I takt med att tekniken underlättar vår vardag breder också den digitala stressen ut sig. Chefer hör till de värst drabbade visar ny forskning.
distra
Personlig effektivitet

3 knep för att inte bli distraherad – på jobbet

Mejlkorgen, medarbetare och höga ljud. Det är mycket som pockar på din uppmärksamhet. Men det finns strategier för att inte bli distraherad. 
avhopp
Arbetsmiljö

Så tuff är chefernas vardag – kan leda till stora avhopp

Tuff tidspress, hög arbetsbelastning – och många medarbetare under sig. Vardagen för en chef inom vård och omsorg har nu granskats av Arbetsmiljöverket.

nyya
Karriär

3 tips: Så här bygger du upp ett ovärderligt nätverk

Är du tillräckligt bra på att nätverka? Sociala kontakter är ofta nyckeln till nästa steg i karriären. Här är några tips.
trumpen1-2
02:03 min
Arbetsrätt

3 råd när medarbetarens inlägg gränsar till rasism

Video + Text Chefs expert i arbetsrätt, Fredrik Dahl, ger råd för hur en chef ska agera när hen upptäcker att en medarbetare uttrycker sig olämpligt på nätet.
klattra-2
Hälsa

3 starka skäl till att chefer ska klättra

Bergsklättring verkar vara den ultimata chefssporten. Du får stor utväxling av många ledaregenskaper – och vässar dem lite extra på väg upp mot toppen.
tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
mobilen-3
Hälsa

Sluta slösurfa – här är 5 steg för att lyckas

Stjäl din mobil fokus under arbetsdagen? Då kan du behöva förändra ditt beteende. Här är några råd för hur du får ett sundare förhållande till din smartphone.
cb9-contentartikel
Chefboken

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.
Pia Ilomeri, CSN, foto: Katja Ragnstam
Annonssamarbete

5 vanliga missförstånd vid betalning av studielån

Jo, du måste betala även om du flyttar utomlands. Nej, CSN vet inte om att du får nytt jobb. Här är flera olika missuppfattningar kring betalning av studielån. ”Är du osäker, så hör av dig”, uppmanar Pia Ilomeri på CSN.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

party
Hälsa

4 saker du ska göra varje fredag – för att ligga steget före

Planera in en stund varje fredag där du stämmer av veckan som varit och ser framåt i din kalender – så får mer kvalitet i ditt arbete, menar Chefs effektivitetsexpert Petra Brask.
chefer1
Kommunikation

4 toppchefer: Så hanterar du krisen – på bästa sätt

När förändringstakten ökar på företagen gäller det att ha en stark inre kompass. Inte minst behöver man kunna stå fast i sin värdegrund när det blir kris. Chef frågade några framgångsrika chefer om vilka fyra ledaregenskaper deras inre kompass snurrar runt.
gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
linkedin-8
Karriär

5 saker du måste ta bort från din Linkedin-profil

Linkedin är ett bra nätverk att använda när du söker jobb. Men eftersom du har 10 sekunder på dig att fånga en rekryterares uppmärksamhet måste du tvätta din profil.
exp
Digital HR

Experten: Kollega som näthatar – här drar du gränsen

Krocken i sociala medier uppstår när arbetsgivarens intresse är ett annat än den anställdes inlägg. Det menar Paula Hogéus, expert inom arbetsrätt.
ishtar-2
Långläsning

Ishtar Touailats resa – mot alla odds

Hon är serieentreprenör och it-chef på Tieto, nyligen listad av Chef som en av framtidens ledare. Men framgången kommer till ett högt pris.

generationy
Motivation

Här är bästa sättet att leda unga talanger

En helt ny generation befinner sig just nu på arbetsmarknaden: Millennials. Men hur ska du som chef leda dessa till sin fulla potential?

vanor
Hälsa

10 vanor omtyckta chefer har

Vad är det som skiljer de allra bästa ledarna från resten? Affärstidningen Fast Company har med hjälp av tre experter kartlagt tio vanor de mest omtyckta ledarna har.
statsminister
Beslutsfattande

Betyg på varje statsminister: Från Palme – till Reinfeldt

Chefs egen sammanställning av sju historiska statsministrar kan ge en fingervisning inför valet.

ordningslangtan
Annonssamarbete

5 steg: Gör slut med den digitala röran

Svordomar över dokument som ”försvinner i molnet”. Letande efter information. Onödigt dubbelarbete. Digital oreda äter tid på svenska arbetsplatser.
suaddd
Krönikor

Suad Ali: ”Varför ska jag behöva hävda mig?”

”Tystnaden legitimerar rasismen. Vi har alla ett ansvar att stå upp för varandra.”, skriver Suad Ali, aktuell sommarpratare och krönikör i Tidningen Chef.
snusvd
Karriär

"Bästa karriärtipset är att trivas här och nu"

En snabb karriär inom Swedish Match har fört Lars Dahlgren ända till vd-stolen. ”Att trivas här och nu är mitt bästa karriärtips”, säger han.

hogpresterare-2
Arbetsmiljö

Så stoppar du dina stjärnor – från att gå in i väggen

De levererar – gång på gång. Högpresterande medarbetare är en dröm för varje chef. Men konsekvenserna kan bli allvarliga om du inte tar hand om dessa på bästa sätt.
Anne Hagelberg, rekryteringskonsult Foto: Pia Nordlander
Annonssamarbete

Hon rekryterar toppkrafter – med nytt kostnadsfritt verktyg

Rekrytering blir en allt större utmaning för många chefer och arbetsgivare. Med Arbetsförmedlingens nya, digitala rekryteringsverktyg för snabbintervjuer möts arbetsgivare och arbetssökande via videolänk. Urvalet vidgas och chanserna att hitta drömmedarbetaren ökar.