johan-welander-2

”Vi har en rad framgångstips att lära ut”

Varför skrev du den här boken?
”För att miljontals ideellt engagerade, många tusen chefer och cirka 150 000 anställda saknar bra verktyg. Boken ska fungera som praktiskt stöd och handbok för hur ideella organisationer kan bedriva och utveckla sitt personalarbete.”

Kan andra chefer ha nytta av den?
”Ja, företags och offentlig sektors chefer har mycket att lära av boken. Av mottagandet hittills att döma har den inspirerat många utanför den ideella sektorn. Det finns en del framgångstips att lära, till exempel det som rör medlemskapsidén, hur du håller en organisations idé och värdegrund ständigt levande, hur du tar samhällsansvar. De arbetsgivare som lyckas ’kapitalisera’ på ideell sektors särart och konkurrensfördelar har ett försprång.”

Den ideella sektorn präglas av låga löner och högt engagemang. Finns det risk att man tappar den ideella kraften om man professionaliserar HR-arbetet för mycket?
”Visst finns det risker förknippade med att det pågår en så kallad professionalisering i ideell sektor. Det handlar om att balansera mellan idealitet och professionalitet och mellan effektivitetskrav och engagemangsideal.
Men det är en myt att engagemanget hos anställda skulle minska om lönerna ökar. Ideell sektor ska inte konkurrera med låga löner, utan med utvecklande och samhällsviktiga arbetsuppgifter.
Sant är att både chefer och medarbetare i ideell sektor motiveras av andra faktorer än lön och andra förmåner. Inte minst av att vara hängiven en ’god’ sak eller ett upplevt ’högre’ syfte.”

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

forslag-2
Sätta lön

Han vill avslöja medarbetarnas lön

Erik Bergman, entreprenören bakom Great.com, vill gå ett steg längre när det kommer till lönetransparens. 
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

spara-2
Beslutsfattande

Undersökning: Det här krävs för att behålla duktiga chefer

Möjlighet till kompetensutveckling – det är ett av kraven som arbetsgivaren måste leva upp till om de ska behålla duktiga chefer, visar en Sifo-undersökning.
johanna123
Beslutsfattande

Forskning: Därför är chefer ett hot i offentlig sektor

Alltför väldrillade chefer, fostrade i managementbyråkrati, är det största hindret för en effektivare offentlig sektor med självständiga medarbetare.

googlestudien
Beslutsfattande

Googlestudie: 10 saker chefen måste leva upp till

Uppdaterar svaren i den 10-åriga studien.

elin1
Teamutveckling

Hon utvecklade en AI-bot – som sparar tid åt HR

På kort tid utvecklade svenska företaget ReachMee ett HR-verktyg i AI där personalen kan få svar på enkla frågor via en bot – för att frigöra tid till annat. ”Alla kan göra det här – även om det låter läskigt med AI”, säger Elin Filipp, HR-manager.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
airoboten
Digital HR

8 sätt att starta upp ditt allra första AI-projekt

Det kan bli en miljardindustri inom tio år – som rör alla branscher. Så här gör du för att dra igång ditt första AI-projekt.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden