johan-welander-2

”Vi har en rad framgångstips att lära ut”

Varför skrev du den här boken?
”För att miljontals ideellt engagerade, många tusen chefer och cirka 150 000 anställda saknar bra verktyg. Boken ska fungera som praktiskt stöd och handbok för hur ideella organisationer kan bedriva och utveckla sitt personalarbete.”

Kan andra chefer ha nytta av den?
”Ja, företags och offentlig sektors chefer har mycket att lära av boken. Av mottagandet hittills att döma har den inspirerat många utanför den ideella sektorn. Det finns en del framgångstips att lära, till exempel det som rör medlemskapsidén, hur du håller en organisations idé och värdegrund ständigt levande, hur du tar samhällsansvar. De arbetsgivare som lyckas ’kapitalisera’ på ideell sektors särart och konkurrensfördelar har ett försprång.”

Den ideella sektorn präglas av låga löner och högt engagemang. Finns det risk att man tappar den ideella kraften om man professionaliserar HR-arbetet för mycket?
”Visst finns det risker förknippade med att det pågår en så kallad professionalisering i ideell sektor. Det handlar om att balansera mellan idealitet och professionalitet och mellan effektivitetskrav och engagemangsideal.
Men det är en myt att engagemanget hos anställda skulle minska om lönerna ökar. Ideell sektor ska inte konkurrera med låga löner, utan med utvecklande och samhällsviktiga arbetsuppgifter.
Sant är att både chefer och medarbetare i ideell sektor motiveras av andra faktorer än lön och andra förmåner. Inte minst av att vara hängiven en ’god’ sak eller ett upplevt ’högre’ syfte.”

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

missnojd
01:01 min
Konflikthantering

3 tips: Missnöje på jobbet – så ska chefen agera

Video + Text En nyanställd slarvar och gör inte sitt jobb – vilket väcker missnöje på arbetsplatsen. Här är experten Leif E Anderssons bästa råd för hur du ska hantera situationen som chef.
Elisabeth Skol, HR-direktör på ManpowerGroup
02:12 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

4 steg ut ur kompetensbristen

Video:

Allt fler har svårt att hitta rätt medarbetare. Lösningen? Elisabeth Skol på ManpowerGroup förklarar modellen som gör företag kompetensstarka.

apollo
Digital HR

Bommade igen sista butiken – så blev Apollo digitala

Digitaliseringen har inneburit att de traditionella charterbolagen befinner sig på en helt ny marknad. Apollo är mitte uppe i en anpassning till den nya verkligheten – och djupt involverade i det arbetet är HR-avdelningen. 
tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden