johan-welander-2

”Vi har en rad framgångstips att lära ut”

Varför skrev du den här boken?
”För att miljontals ideellt engagerade, många tusen chefer och cirka 150 000 anställda saknar bra verktyg. Boken ska fungera som praktiskt stöd och handbok för hur ideella organisationer kan bedriva och utveckla sitt personalarbete.”

Kan andra chefer ha nytta av den?
”Ja, företags och offentlig sektors chefer har mycket att lära av boken. Av mottagandet hittills att döma har den inspirerat många utanför den ideella sektorn. Det finns en del framgångstips att lära, till exempel det som rör medlemskapsidén, hur du håller en organisations idé och värdegrund ständigt levande, hur du tar samhällsansvar. De arbetsgivare som lyckas ’kapitalisera’ på ideell sektors särart och konkurrensfördelar har ett försprång.”

Den ideella sektorn präglas av låga löner och högt engagemang. Finns det risk att man tappar den ideella kraften om man professionaliserar HR-arbetet för mycket?
”Visst finns det risker förknippade med att det pågår en så kallad professionalisering i ideell sektor. Det handlar om att balansera mellan idealitet och professionalitet och mellan effektivitetskrav och engagemangsideal.
Men det är en myt att engagemanget hos anställda skulle minska om lönerna ökar. Ideell sektor ska inte konkurrera med låga löner, utan med utvecklande och samhällsviktiga arbetsuppgifter.
Sant är att både chefer och medarbetare i ideell sektor motiveras av andra faktorer än lön och andra förmåner. Inte minst av att vara hängiven en ’god’ sak eller ett upplevt ’högre’ syfte.”

Relaterade artiklar

Ledarskapsutveckling sker i vardagen enligt svensk studie.
Teamutveckling

Forskning: Vardagen viktig för din utveckling som ledare

En ny studie visar att kurser inte är allt. En stor del av utvecklingen sker istället i det vardagliga arbetet.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Professor Thales S. Teixeira har forskat på varför storföretag förlorar mot startups.
Verksamhetsutveckling

Professorn: Så gör du för att inte förlora mot en startup

De trögrörliga jättarna utmanas allt oftare av otippade underdogs med snabba fötter och nya tekniska plattformar. Men det är låg kundnöjdhet som skapar spelrummet.
Raoul Stubbe arbetar för inkubatorn Sting.
Verksamhetsutveckling

Undersökning: Självkännedom ger framgång

Framgångsfaktorn för snabbväxande företag är chefer med självkännedom och helhetstänk. Som har koll på sina starka och svaga sidor och är duktiga teambyggare. Det visar en unik svensk undersökning.
Arash Gilan och Jonas Hammarberg är författare till boken Apparnas planet.
Verksamhetsutveckling

Lyckas digitalt: "Våga vara människa"

Kom ihåg det mänskliga perspektivet i digitaliseringen och det som inte kan digitaliseras, så ökar chansen för framgång, säger Arash Gilan och Jonas Hammarberg i boken Apparnas planet.

crown-2
Konflikthantering

3 steg: Bästa sättet att tackla en manipulativ kollega

Du ska vara till lags och följa deras vilja – helst omedvetet. Manipulativt beteende är ett farsot på många arbetsplatser. Så här kan du hantera beteendet. 
ungaskador
Arbetsmiljö

Allt fler unga skadar sig på jobbet: ”Allvarligt”

Antalet unga under 25 år som skadar sig på jobbet ökar kraftigt. Det visar nya siffror från Arbetsmiljöverket – som oroas av utvecklingen.
utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.