klimatbo

”Vi chefer behöver empati för att lyckas ställa om klimatet”

Vi behöver arbeta praktiskt med hållbarhet och använda mer emotionell intelligens, skriver Parul Sharma i sin nya bok. Hon är människorätts-jurist och snart chef för Greenpeace Sverige.

Vad fick dig att skriva boken?

”Jag har i många år reviderat leverantörskedjor i högriskländer åt företag och utbildat i hållbarhetsfrågor. Jag upplevde att det behövdes en praktisk handbok i de här frågorna som gällde hela produktionskedjan med check-listor och case.”

Vilken nytta har chefer och ledare av boken?

”Alla är direkt eller indirekt drabbade av de här frågorna, även de som inte jobbar med inköp och upphandling. Frågorna får en ökad prioritet nu när vi ska ställa om. Den största utmaningen för Sverige i Agenda 2030 är mål nummer 12 om hållbar konsumtion och produktion. Det mesta av det vi konsumerar och köper in i Sverige produceras i länder med svaga styrsystem för mänskliga rättigheter och miljö.”

sveante1

Läs också: Svante Axelsson: "Vi måste förstå att vi kan bli fossilfria i Sverige”

Vad är viktigast som chef att tänka på när det gäller hållbarhet?

”Titta på vilket ledarskap som behövs för att kunna ställa om och nå målen i Agenda 2030. Utvärdera hur mycket EQ ni har i organisationen. Se över vilken hållbarhetskompetens som finns och investera i det. Det behövs kompetens inom miljö, klimat, mänskliga rättigheter, arbetstagarnas rättigheter och korruption för att kunna ställa krav, kontrollera och ha uppföljning. Att skicka uppförandekoder till sina leverantörer räcker inte.”

Du trycker på vikten av ett empatiskt ledarskap – varför?

”Om vi ska klara omställningen är den empatiska förmågan och inlyssnande viktigt för att förstå vikten av omställning för vår värld. För att få en tydlig bild av de affärsrisker som finns behöver vi kunna relatera och känna en närhet till människor och miljö i våra produktionsländer även om det handlar om länder långt bort.”

Anna Augustsson

Läs också: Så slopade Telia 80 procent av jobbresorna: "Slutat slentrianresa"

Relaterade artiklar

greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

Bild på demonstrationståg med plakat med texten
Hållbarhet

Storföretagen: Därför strejkar vi

Greta Thunbergs strejkuppmaning har fått enormt genomslag internationellt. Storföretag som Google, Amazon och Ben & Jerry’s har nu på olika sätt meddelat att de kommer att delta i strejken.
cullberg1
Hållbarhet

Aktivistchefen: ”Medarbetarna måste inte gilla det jag gör”

Johannes Cullberg är vd för matbutikskedjan Paradiset och har bojkottat brasilianska varor sedan i våras. För Chef berättar han hur engagemanget påverkat ledarskapet. ”Lyckas jag inte övertyga andra har jag varit för dålig på att visa vad jag brinner för.”

nudgenudge
Hållbarhet

Därför ska du satsa på klimat-nudging

Nej – dina medarbetare vill inte ha mer förbud på jobbet. Ska du som chef lyckas med klimatarbetet måste du göra det spännande. ”Plocka den lägst hängande frukten först,” säger Maria Soxbo, en av författarna till nya boken ’Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft.’

Johanna Giorgi, hållbarhetsansvarig på Tillväxtverket.
Hållbarhet

Klimatsmart kickoff – så gör du

För statliga Tillväxtverket är klimatfrågan av central betydelse vid planeringen av kickoffer och andra möten.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

Klimattänk på kickoffen - något svenska chefer inte prioriterar.
Hållbarhet

Klimatet glöms när chefen ordnar kickoff

En klar majoritet anser att kickoff-aktiviteterna är till nytta i det dagliga arbetet. Men klimatmedvetenheten är svag, visar Chefs undersökning.