Amerikanska VD:ar är positiva till artificiell intelligens.

Vd:ar vill ha AI – tummen ner från anställda

Företagsledare är starkt positiva till artificiell intelligens – men tror att personalen kan bli en bromskloss i övergången. Det visar en amerikansk undersökning.

Amerikanska vd:ar tror på AI, och 87 procent räknar med att investera i någon typ av AI-lösning under det kommande året rapporterar tidningen Civilekonomen. Nästan lika många, hela 85 procent av de svarande cheferna, kallar sig AI-optimister.

Siffrorna kommer från en undersökning utförd av konsultbolaget EY under våren, där 500 chefer i företag med intäkter på mer än 25 miljoner USD tillfrågats. Hälften av dessa anser att USA leder den globala utvecklingen på området, men ungefär lika många ser Kina som ärkerivalen som kan sätta käppar i det amerikanska AI-hjulet.

airoboten

Läs också: 8 sätt att starta upp ditt allra första AI-projekt

Det är kanske också av den anledningen som 7 av 10 vill se någon typ av internationell överenskommelse för hur AI får användas. När det gäller tilltron till AI och dess förtjänster är vd:arna mycket positiva – 87 procent litar helt eller delvis på AI, medan bara 3 procent säger sig misstro artificiell intelligens. Den viktigaste faktorn för tillit är driftsäkerhet, följt av intrångsskydd.

Bland de största hindren för att börja tillämpa AI inom det egna företaget nämns bland annat kompetensbrist, säkerhetsaspekter och otillräcklig infrastruktur eller analysdata. Men en tredjedel uppger också att de anställdas negativa inställning till AI antagligen kommer bli en utmaning. Lika många tror att konsumenterna ännu inte är redo.

ai

Läs också: Studie: AI frigör tid för chefer – kommer skapa bättre ledare

Relaterade artiklar

lager
Verksamhetsutveckling

Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Var tredje chef har inte avsatt tid för sina medarbetares kompetensutveckling, visar Chefs undersökning. Samtidigt tycker World Economic Forum att alla bör ägna 101 dagar åt kompetensutveckling fram till 2022. Experten Pär Lagers råd: Lämna tänket om det livslånga lärandet och satsa på upskill och reskill.

Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

itsthemanager_content
Chefboken

Gallups nycklar till ökat engagemang

Ledare och organisationer har misslyckats med att maximera människors potential och möta nya behov hos arbetskraften. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson It's the manager – resultatet av en omfattande studie från Gallup. 
Surikat
Verksamhetsutveckling

5 saker ledare gör – som kväver innovation

Visste du att ditt omedvetna chefsbeteende kan kväsa innovationslusten? Lär dig hur du inte ska göra. 
natalieturner
Verksamhetsutveckling

Innovationsgurun: Så tar du idéerna i mål

Hur får man innovation att bli en del av företagets dna? Innovationsgurun Natalie Turners svar är metoden The 6 I’s. ”Man måste alltid börja med syftet,” säger hon.

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.
Kommunikation

Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Resebolaget TUI går på offensiven digitalt, och en av satsningarna är att alla ska lära sig AI, oavsett vad man jobbar med. 
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

Erik Sandström, digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen, och Anna Wikland, Sverigechef på Google.
Beslutsfattande

Ny studie: Digital oro hos 3 av 4 svenska chefer

Svenska chefer halkar efter med sin digitala kompetens i förhållande till hur snabbt arbetsmarknaden förändras.