Amerikanska VD:ar är positiva till artificiell intelligens.

Vd:ar vill ha AI – tummen ner från anställda

Företagsledare är starkt positiva till artificiell intelligens – men tror att personalen kan bli en bromskloss i övergången. Det visar en amerikansk undersökning.

Amerikanska vd:ar tror på AI, och 87 procent räknar med att investera i någon typ av AI-lösning under det kommande året rapporterar tidningen Civilekonomen. Nästan lika många, hela 85 procent av de svarande cheferna, kallar sig AI-optimister.

Siffrorna kommer från en undersökning utförd av konsultbolaget EY under våren, där 500 chefer i företag med intäkter på mer än 25 miljoner USD tillfrågats. Hälften av dessa anser att USA leder den globala utvecklingen på området, men ungefär lika många ser Kina som ärkerivalen som kan sätta käppar i det amerikanska AI-hjulet.

airoboten

Läs också: 8 sätt att starta upp ditt allra första AI-projekt

Det är kanske också av den anledningen som 7 av 10 vill se någon typ av internationell överenskommelse för hur AI får användas. När det gäller tilltron till AI och dess förtjänster är vd:arna mycket positiva – 87 procent litar helt eller delvis på AI, medan bara 3 procent säger sig misstro artificiell intelligens. Den viktigaste faktorn för tillit är driftsäkerhet, följt av intrångsskydd.

Bland de största hindren för att börja tillämpa AI inom det egna företaget nämns bland annat kompetensbrist, säkerhetsaspekter och otillräcklig infrastruktur eller analysdata. Men en tredjedel uppger också att de anställdas negativa inställning till AI antagligen kommer bli en utmaning. Lika många tror att konsumenterna ännu inte är redo.

ai

Läs också: Studie: AI frigör tid för chefer – kommer skapa bättre ledare

Relaterade artiklar

Erik Sandström, digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen, och Anna Wikland, Sverigechef på Google.
Beslutsfattande

Ny studie: Digital oro hos 3 av 4 svenska chefer

Svenska chefer halkar efter med sin digitala kompetens i förhållande till hur snabbt arbetsmarknaden förändras.
Ledarskapsutveckling sker i vardagen enligt svensk studie.
Teamutveckling

Forskning: Vardagen viktig för din utveckling som ledare

En ny studie visar att kurser inte är allt. En stor del av utvecklingen sker istället i det vardagliga arbetet.
Professor Thales S. Teixeira har forskat på varför storföretag förlorar mot startups.
Verksamhetsutveckling

Professorn: Så gör du för att inte förlora mot en startup

De trögrörliga jättarna utmanas allt oftare av otippade underdogs med snabba fötter och nya tekniska plattformar. Men det är låg kundnöjdhet som skapar spelrummet.
Raoul Stubbe arbetar för inkubatorn Sting.
Verksamhetsutveckling

Undersökning: Självkännedom ger framgång

Framgångsfaktorn för snabbväxande företag är chefer med självkännedom och helhetstänk. Som har koll på sina starka och svaga sidor och är duktiga teambyggare. Det visar en unik svensk undersökning.
Arash Gilan och Jonas Hammarberg är författare till boken Apparnas planet.
Verksamhetsutveckling

Lyckas digitalt: "Våga vara människa"

Kom ihåg det mänskliga perspektivet i digitaliseringen och det som inte kan digitaliseras, så ökar chansen för framgång, säger Arash Gilan och Jonas Hammarberg i boken Apparnas planet.

crown-2
Konflikthantering

3 steg: Bästa sättet att tackla en manipulativ kollega

Du ska vara till lags och följa deras vilja – helst omedvetet. Manipulativt beteende är ett farsot på många arbetsplatser. Så här kan du hantera beteendet. 
ungaskador
Arbetsmiljö

Allt fler unga skadar sig på jobbet: ”Allvarligt”

Antalet unga under 25 år som skadar sig på jobbet ökar kraftigt. Det visar nya siffror från Arbetsmiljöverket – som oroas av utvecklingen.
utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.