Växtbaserad diet kan rädda ditt hjärta

Om du som chef vet med dig att du ligger i farozonen för hög stress kanske du är redo att starta hösten med lite nya tag. Välj gärna en mer växtbaserad diet.

Hälsa
Publicerad
Illustration med ett hjärta uppbyggt av grönsaker.

Det kan minska risken att dö i en hjärtattack, stroke eller andra hjärtproblem med 32 procent och att utveckla typ 2-diabetes med 30 procent, enligt nya studier publicerade i Jama Internal Medicine.

Du behöver inte bli vegetarian eller vegan utan bara minska intaget av kött och mjölkprodukter. Gör färsk frukt, grönsaker, fullkorn och nötter till huvudparten av ditt matintag. Se upp för vitt bröd och vitt ris och annan processad mat. Prioritera färsk frukt framför fruktjuice.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden