varsel-2
Till höger: Charlotte Forssander, advokat på advokatfirman Vinge och specialiserad på arbetsrätt.

Varsel i coronakrisen – så agerar du som chef

Ekonomin tvärnitar i coronasmittans spår och många arbetsplatser tvingas till nedskärningar. Behöver du varsla, permittera eller säga upp, och vilket stöd är att vänta från statsmakterna när det gäller till exempel korttidspermittering? Arbetsrättsexperten Charlotte Forssander ger råd om hur du som chef bör agera.

Coronaviruset slår hårt mot näringslivet. En varselvåg vars like inte skådats sedan finanskrisen 2008 sköljer över Sverige, med transportsektorn, hotell och restauranger som några av de värst drabbade.

Under de två första veckorna i mars berördes totalt 4669 svenskar av varsel om uppsägning, vilket är över tusen personer fler än under hela mars månad i fjol. De officiella siffrorna är antagligen i underkant. Hotell- och restaurangfacket rapporterar att 6000 varsel är lagda enbart inom den branschen och att fler snart är på väg.

”Vi vet att vi kan vänta in varsel på ytterligare 4 000 och enligt arbetsgivarna så är det ungefär 10 000 personer som har blivit av med sina extraanställningar, de får inga nya arbetstimmar”, säger ordföranden Malin Ackholt till Sveriges Radio.

För chefer och arbetsgivare som ställs inför den prekära uppgiften att banta personalstyrkan finns mycket att förhålla sig till, inte minst med tanke på de färska löftena om stöd till korttidsarbete som utlovats av statsmakterna (se längre ner i artikeln).

dahl21

Läs också: Experten: ”Viktigt att chefen kan lugna medarbetare”

”Den situation vi nu befinner oss i är förstås oerhört svårnavigerad för chefer. Vågar man använda sig av reglerna om korttidsarbete och skicka hem personalen? Tänk om Tillväxtverket i slutändan inte beviljar något stöd? Då står man kvar med hela lönekostnaden, men har inte fått del av hela arbetskraften. I ett sådant läge kanske det trots allt varit en bättre åtgärd, rent ekonomiskt och cashflow-mässigt, att säga upp personal. I vart fall om medarbetarna har korta uppsägningstider”, säger Charlotte Forssander, advokat och arbetsrättslig expert på Advokatfirman Vinge.

Hon råder Sveriges chefer att följa informationen från myndigheterna, noga och löpande:

”Jag tror att man upplever stor frustration över att informationen än så länge är så pass knapphändig. Många praktiska detaljer kring hur stödet för korttidsarbete ska fungera är ännu inte kommunicerade. Man får försöka rusta sig med tålamod och inse att vi alla bryter ny mark här, och se till att gå in på myndigheternas hemsidor ofta. Informationen uppdateras hela tiden.”

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

Paradoxalt nog kan företag utan kollektivavtal ha en kortare startsträcka för att få del av Tillväxtverkets stöd, påpekar Charlotte Forssander.

”Ja, genom att man inte behöver invänta att centrala och lokala avtal kommer på plats. Å andra sidan kan det såklart vara en utmaning att i tillräcklig grad få till de individuella avtal med medarbetarna som krävs i företag som saknar kollektivavtal, samtidigt som flexibiliteten i stödet är mindre.”

Chefer bör rusta sig för åtskilliga kontakter med facket:

”Belastningen på de fackliga organisationerna lär bli enorm. Många företag med kollektivavtal saknar tyvärr lokala fackklubbar, och då måste man gå till de centrala och regionala fackliga organisationerna för att förhandla om såväl korttidsarbete som arbetsbristuppsägningar. Det återstår att se om det införs lättnader på något vis, eller hur förhandlingarna praktiskt kan organiseras och komma till stånd”, säger Charlotte Forssander.

Bild på ledare som motar bort coronavirus

Läs också: Coronakrisen: Nu startar vi diskussionsforum för alla chefer och ledare i Sverige

Korttidspermittering

Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen.

Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaden, som ett sätt att hjälpa företag som pressas med anledning av covid-19 att behålla personal och växla upp när läget vänder.

Tillväxtverket säger sig arbeta ”skyndsamt” med att få alla förutsättningar på plats och informerar löpande om detta.

Stödet kommer att finnas tillgängligt 7 april, men tillämpas redan från 16 mars. Det kommer att gälla under 2020.

(Källa: Tillväxtverket)

charlotte_forssander_arbetsratt
Distanskurs

Arbetsrätt – så undviker du dyra misstag i personal­frågor

Charlotte Forssander är advokat och specialiserad på arbetsrättsfrågor. I denna tvådelade kurs hjälper hon dig att navigera säkert mellan kostsamma grynnor och skär.

Relaterade artiklar

Ett tangentbord och ovanpå ligger ett munskydd och en liten flaska handsprit. Och en lapp med texten:
Arbetsrätt

Var tredje chef vill införa vaccinpass

Av 500 nordiska företagsledare är det hela 31 procent som funderar på att införa vaccinationspass när medarbetarna ska återgå till jobbet.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Charlotte Forssander och en bild på en hand som håller i en spruta
Arbetsrätt

”Experten: Detta gäller för vaccinkrav på jobbet”

I USA ställer en del företag krav på att medarbetarna måste vara vaccinerade för att få börja jobba på kontoret igen. Men vad gäller i Sverige? Chef har frågat advokaten och arbetsrättsexperten Charlotte Forssander.

Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR, Lantmäteriet
Arbetsmiljö

Här får de anställda 5000 kronor till hemmakontoret

Drömmer du om en lite härligare arbetsplats hemma? På Lantmäteriet ges alla 5000 kronor var att inreda sina arbetsplatser med. ”Vi såg att våra medarbetare behövde få bättre förutsättningar att göra sitt jobb”, säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR.
vaccinationsbild_rityta-1
Arbetsrätt

Experten: Chefen får inte tvinga medarbetare att vaccinera sig

Att vaccineringen mot covid-19 nu rullas ut över hela Sverige innebär inte att vi kan återvända till arbetsplatserna. Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att medarbetarna vaccinerar sig. De kan inte ens kolla vilka som frivilligt har valt att göra det, berättar Chefs arbetsrättsjurist Charlotte Forssander.
Eva Nordmark (S) och hemma-arbetsplats. Bilden är ett collage.
Arbetsrätt

Regeringen skärper tonen mot arbetsgivarna: "Kan få betala skadestånd"

Fler måste jobba hemifrån för att Sverige ska få bukt med coronasmittan. Det är det nya beskedet från regeringen, som skärper tonen mot arbetsgivarna.
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.